«40 νοματαίοι καπνίζουμε σε μια στρούγκα»- Λάβρος ο Πολάκης για τα αντικαπνιστικά μέτρα στη Βουλή

Οξεία επίθεση κατά της Ν.Δ. εξαπέλυσε στη Βουλή ο Παύλος Πολάκης, για ένα θέμα που πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε εναντίον του και αυτό δεν είναι άλλο από το κάπνισμα. Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο  για τακτικές «δολοφονίας χαρακτήρων» για τις καπνιστικές του συνήθειες, αλλά και κατά του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα για τον χώρο που έχει διαθέσει στο καφενείο του κοινοβουλίου, όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.

Αφορμή για το ξέσπασμα

του κ. Πολάκη ήταν η αναφορά στο πρόσωπό του που έκανε από το βήμα της Ολομέλειας ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μελλάς, που μιλώντας στο αντικαπνιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε στη φωτογραφία του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη να κρατά αναμμένο τσιγάρο στο υπουργείο.

Ο κ. Πολάκης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού λέγοντας πως είναι υποκριτικά αυτά που λέγονται. «Είχαμε σύσκεψη με προμηθευτές αιμοδυναμικών, όπου τους αναγκάσαμε να μειώσουν σημαντικά τις τιμές τους. Μετά την σύσκεψη ένας από αυτούς που μετείχαν και ήταν δυσαρεστημένος με έβγαλε φωτογραφία να καπνίζω» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Παύλος Πολάκης δεν φάνηκε… ενθουσιασμένος με τον αντικαπνιστικό νόμο και  υπερασπίστηκε το κάπνισμα λέγοντας πως «αυτό είναι προσωπική επιλογή» ενώ  πως «εδώ μέσα όπως και στο σπίτι μου δεν έχω καπνίσει ποτέ» Είπε μάλιστα απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ότι «όσες φορές το αναφέρετε αυτό το θέμα της φωτογραφίας, τόσους ψήφους πήρα. Αν θέλετε να είστε ριζοσπαστικοί για το κάπνισμα γιατί δεν βάζετε μάθημα στα σχολεία για την απαγόρευση του καπνίσματος; Ό, τι έκανε ο Αβραμόπουλος θα κάνετε και εσείς. Αμέτε να πείτε στους αστυνομικούς που είναι σε λαγκάδια και χωριά να πάνε στα καφενεία να βάλουν πρόστιμα…».

Τα βέλη του όμως στράφηκαν και προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα για τον χώρο όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, στο καφενείο, λέγοντας: «Εδώ μέσα στην Βουλή, οι μισοί συνάδελφοι βουλευτές της ΝΔ είναι πιο φανατικοί καπνιστές. Μας έχει υποχρεώσει ο κ. Τασούλας να καπνίζουμε 40 νοματαίοι σε ένα χώρο που είναι στρούγκα… Ενώ πριν ήταν δυο καφενεία ένα καπνιζόντων και ένα μη καπνιζόντων. Αυτή είναι η υποκρισία και η κακομοιριά που σας διακρίνει»!

Πηγή: «40 νοματαίοι καπνίζουμε σε μια στρούγκα»- Λάβρος ο Πολάκης για τα αντικαπνιστικά μέτρα στη Βουλή - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα