Τα 10 μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα στην ιστορία των Esports

01:04 27/2/2018 - Πηγή: Balleto

Το χρηματικό έπαθλο κατά γενική ομολογία είναι μεγάλη υπόθεση για ένα τουρνουά κορυφής.

Και για να σας προλάβουμε, δεν εννοούμε ότι ένα τουρνουά που έχει τεράστιο prize pool θα είναι απαραίτητα και καλό, αλλά σίγουρα θα “ψαρέψει” περισσότερους παίκτες με μερικά εκατομμύρια. Στην ιστορία των esports και ιδιαίτερα στο Dota 2 και το League Of Legends, τα μάτια μας έχουν

δει αρκετά μηδενικά και φυσικά, με την ανάπτυξη των esports μόνο περισσότερα μηδενικά θα βλέπουμε.

Ένα μεγάλο ατού των τελευταίων πέντε χρόνων είναι το crowdfunding, όπου το κοινό, αγοράζοντας συλλεκτικά καλούδια από το τουρνουά, συμβάλει με ένα μέρος των χρημάτων του στο συνολικό χρηματικό ποσό, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τα The International του Dota 2 που κάθε χρόνο μαζεύει όλο και περισσότερο παραδάκι. Πάμε όμως να δούμε ποια ήταν τα μεγαλύτερα από αυτά τα prize pools στην ιστορία των esports.

Να τονίσουμε ότι η λίστα μας θα χωριστεί σε 2 κατηγορίες, η πρώτη αναφέρεται σε συνολικό ποσό ανά τουρνουά και η δεύτερη στα μεγαλύτερα έπαθλα σε ξεχωριστές διοργανώσεις ανά τον κόσμο.

10. ELEAGUE Season 1 – $1.4 εκατομμύρια

Το πρώτο τουρνουά CS: GO της Turner Sports όχι μόνο έδωσε στο κοινό απίστευτη παραγωγή και αγώνες, αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα prize pools στην ιστορία του παιχνιδιού.

9. 2016 World Esports Games – $1.5 εκατομμύρια

Η πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κυπέλλου esports τα τελευταία χρόνια είδε τον κινεζικό κολοσσό Alibaba να προσφέρει συνολικά 1,5 εκατομμύρια δολάρια τόσο στο CS:GO όσο και στο Dota 2.

8. 2017 Mid-Season Invitational – $1.6 εκατομμύρια

Η τρίτη έκδοση του Mid Season Invitational στο League of Legends είδε το αρχικό prize pool των $250,000 να αυξάνεται στα $1.6 εκατομμύρια από τις πωλήσεις των skins στο παιχνίδι.

7. The 2016 Call of Duty XP Championship – $2 εκατομμύρια

Μετά από τα παγκόσμια πρωταθλήματα, η Activision αποφάσισε να ανεβάσει το επίπεδο, διπλασιάζοντας το συνολικό έπαθλο του 2016 Call of Duty XP Championship. Το event δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα από κάποιο άλλο γεγονός στην ιστορία του παιχνιδιού και είναι η μόνη αναφορά του CoD σε αυτή τη λίστα.

6. The 2016 Halo World Championship – $2.5 εκατομμύρια

Χορηγούμενο εξ ολοκλήρου από την Microsoft Studios, το πακέτο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Halo 2016 προσγειώθηκε στα πουπουλένια 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Διαθέτοντας ολόκληρη την παγκόσμια Halo ελίτ, η ομάδα της Counter Logic Gaming κατέλαβε την κορυφή, καθώς και το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίου. Καθόλου άσχημα!

5. The 2015 Smite World Championship – $2.6 εκατομμύρια

Το εναρκτήριο παγκόσμιο πρωτάθλημα για το Smite είδε το συνολικό έπαθλο του τουρνουά να αυξάνεται κατά 1,6 εκατομμύρια δολάρια, αφού η Hi-Rez Studios εφήρμοσε επιτυχώς τη μέθοδο του crowdfunding. Με χώρο διεξαγωγής το Cobb Energy Center της Ατλάντα, οι νικητές Cognitive Gaming κέρδισαν $1.3 εκατομμύρια, περίπου το μισό του prize pool.

4. The Dota 2 Valve Majors – $3 εκατομμύρια

Προσφέροντας συνολικά 3 εκατομμύρια δολάρια ανά event, τα Dota 2 Majors είναι τα μεγαλύτερα events στο ανταγωνιστικό επίπεδο του Dota 2 εκτός από το The International. Κάνοντας ντεμπούτο τον Νοέμβριο με τον Major της Φρανκφούρτης, η OG ήταν η κυρίαρχη ομάδα του τουρνουά, καθώς έχει κερδίσει τέσσερα από τα πέντε Dota 2 Majors.

3. The Dota 2 Asia Championship – $3 εκατομμύρια

Ενεργώντας ως πρόδρομος για το τελικό Dota 2 Major, το συνολικό έπαθλο του Dota 2 Asia Championship 2015, ύψους $ 3.057.000, είχε μόλις $57.000 δολάρια διαφορά από τo Major. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Σαγκάη της Κίνας, είδε το νέο ρόστερ των Evil Geniuses να κατακτά την κορυφή σε έναν από τους πιο μονόπλευρους μεγάλους τελικούς του Dota 2, καθώς η ομάδα νίκησε την Vici Gaming με σκορ 3-0.

2. 2016 League of Legends World Championship – $5 εκατομμύρια

Για πρώτη φορά στην ιστορία του League of Legends, η Riot Games επέτρεψε στους οπαδούς να αυξήσουν το συνολικό έπαθλο της εκδήλωσης μέσω της αγοράς αντικειμένων εντός του παιχνιδιού. Παρόλο που αρχικά προσφέρθηκαν συνολικά 2 εκατομμύρια δολάρια, το συνολικό έπαθλο αυξήθηκε στα 5 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το το μεγαλύτερο γεγονός στην ιστορία του παιχνιδιού όσον αφορά το prize pool.

Το φετινό prize pool προσπάθησε, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον αριθμό του 2016.

1. The International 7 – $24.6 εκατομμύρια

Κανένας δεν αμφέβαλε ούτε για μια στιγμή ότι το φετινό The International θα ξεπερνούσε το περσινό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τις τέσσερις πρώτες θέσεις των prize pool στην ιστορία των esports τα κρατάει αυτή η διοργάνωση της Valve.

Μαζεύοντας 24,6 εκατομμύρια δολάρια από το crowdfunding, η εταιρεία απέδειξε ότι οι fans, αν θέλουν, μπορούν να κάνουν θαύματα. Και οι fans του Dota 2 είναι αποδεδειγμένα πιστοί στο αγαπημένο τους παιχνίδι.

Τα μεγαλύτερα prize pools σε ξεχωριστές διοργανώσεις

1) The International 7 – $24.6 εκατομμύρια

2) The International 6 – $20.4 εκατομμύρια

3) The International 5 – $18.4 εκατομμύρια

4) The International 4 – $10.9 εκατομμύρια

5) 2016 League of Legends World Championship – $5 εκατομμύρια

6) 2017 League of Legends World Championship – $4.9 εκατομμύρια

7) 2015 Dota 2 Asia Championship – $3 εκατομμύρια

8) The Dota 2 Majors – $3 εκατομμύρια

9) The International 3 – $2.8 εκατομμύρια

10) 2016 Smite World Championship – $2.6 εκατομμύρια

Όπως βλέπετε το Dota 2 κατακτά και τις δύο ξεχωριστές λίστες. Ωστόσο, από τα παραπάνω ποσά και μόνο, μπορούμε να καταλάβουμε πως τα eSports έχουν αρχίσει να καταλαμβάνουν τεράστιο έδαφος, με εξαιρετικά υψηλά χρηματικά έπαθλα τα οποία αναμένεται να εκτοξευθούν στο προσεχές μέλλον. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να συνεχίζουμε να τα παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον τόσο στα διεθνή όσο και στα (συνεχώς αυξανόμενα) Ελληνικά πρωταθλήματα ηλεκτρονικού αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα