Υπογράφει ο Στρέλνιεκς στον Ολυμπιακό

Έτοιμος για την πρώτη του μετεγγραφική «βόμβα» είναι ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες βρίσκονται μια ανάσα από την απόκτηση του Λετονού γκαρντ, Γιάνις Στρέλνιεκς, ο mr. 45,9% στα τρίποντα στην EuroLeague, ο οποίος αγωνιζόταν στην Μπάμπεργκ την τελευταία τριετία.

Ο 28χρονος μπομπέρ είναι μια ανάσα από το να γίνει κάτοικος Πειραιά και να ισχυροποιήσει

πολύ τους "ερυθρόλευκους", που έχουν μπει πολύ δυνατά ενόψει της νέας σεζόν. Μετά την παραμονή των Πρίντεζη και Μάντζαρη, κλείνουν έναν από τους βασικούς τους καλοκαιρινούς στόχους και ίσως τις επόμενες ώρες να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

Ο Στρέλνιεκς παίζει στην Μπάμπεργκ εδώ και μία τριετία, συμμετέχοντας στην EuroLeague στις δύο τελευταίες σεζόν, πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίσεις. Ο 28χρονος (1/9/1989) Λετονός γκαρντ (1.91 ύψος), παίζει κυρίως στο "2", αλλά μπορεί να λειτουργήσει άνετα και στον "άσο".

Έχει έφεση στο σκορ και είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ της EuroLeague με υψηλά ποσοστά ευστοχίας (φέτος είχε 11.7 πόντους, 58.1% δίποντα, 45.9% τρίποντα, 89.2% βολές).

Παράλληλα, μπορεί να συνεισφέρει στην δημιουργία (3.5 ασίστ μέσο όρο), όντας λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ. Ο Γιάνις Στρέλνιεκς, λοιπόν, διαθέτει ποιότητα και εμπειρία (στοιχεία που κοιτάζουν οι "ερυθρόλευκοι"), αλλά και τα απαραίτητα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν καλύτερη περίπτωση από τον Έρικ Γκριν.

Ο αθλητής παρά την υψηλή πρόταση από την Λοκομοτίβ Κουμπάν (2.500.000 ευρώ για δύο χρόνια), αποφάσισε να αποδεχτεί αυτή του Ολυμπιακού, προσφέροντάς του προοπτική να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά και το γεγονός πως θα αγωνιστεί στην EuroLeague την ερχόμενη σεζόν, σε αντίθεση με την Κουμπάν που θα παίξει στο EuroCup.

The post Υπογράφει ο Στρέλνιεκς στον Ολυμπιακό appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα