Σούμποτιτς: «Θα διάλεγα τον Μπράουν από τον Λάνγκφορντ»

Ο Μπόμπι Μπράουν έρχεται στην Ελλάδα για να ενισχύσει τον Ολυμπιακό και ο Λευτέρης Σούμποτιτς μίλησε στο Sport24.gr για τον άλλοτε παίκτη του. Ο «Πίξι» γνωρίζει καλά τον Αμερικανό γκαρντ, καθώς την σεζόν 2010-11 συνεργάστηκαν στον Άρη και ο έμπειρος προπονητής σημείωσε την πολύ καλή επιλογή που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι», ενώ τόνισε πως

τον προτιμά από τον Κιθ Λάνγκφορντ.

"Χρειάστηκε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί, γιατί δεν είχε περάσει καιρός από όταν ήρθε στην Ευρώπη από το ΝΒΑ. Αρχικά πίστευε πως αρκούσε μόνο η παρουσία του, αλλά στη συνέχεια είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση. Αν βρεις το κουμπί του, είναι ένας παίκτης του προπονητή. Έπειτα από δύο – τρία παιχνίδια και πολλές προπονήσεις, όλα πήγαν καλά, καθώς κι εγώ είχα αναλάβει στα μέσα της σεζόν. Δουλέψαμε πολύ και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας", μας είπε 62χρονος κόουτς αναπολώντας την συνεργασία τους κι εν συνεχεία πρόσθεσε:

"Τον παρακολουθούσα και μετά, καθώς διατηρήσαμε επαφή. Όταν πήγε στην Όλντενμπουργκ (2011-12), με είχαν ρωτήσει και τον είχα προτείνει. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έκανε μία πολύ καλή επιλογή. Είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται στο «1» και στο «2». Για εμένα είναι περισσότερο 2άρι. Αρχικά σούταρε με χαμηλά ποσοστά, αλλά δούλεψε πολύ στο σουτ και μου έκανε εντύπωση πως όταν πήγε στη Σιένα (2012-13), άλλαξε το στυλ του κι έγινε ένας πάρα πολύ καλός σκόρερ".

Ο Λευτέρης Σούμπουτιτς έζησε καθημερινά τον Μπόμπι Μπράουν και παρατήρησε το γονίδιο νικητή που έχει ο Αμερικανός: "Είναι ένας παίκτης που δεν του αρέσει να χάνει. Ακόμα και στην προπόνηση θέλει να νικάει. Πιστεύω πως μετά την Σιένα έκανε λάθος που πήγε στην Κίνα (2013-16), αλλά καταλαβαίνω πως τα οικονομικά δεδομένα εκεί είναι διαφορετικά. Θα μπορούσε να μείνει στην Ευρώπη και να παίζει στην EuroLeague".

Η παρουσία του Βασίλη Σπανούλη δεσπόζει στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Άραγε ο Kill Bill και ο Μπόμπι Μπράουν μπορούν να "δέσουν" μεταξύ τους; "Αν ήμουν προπονητής στον Ολυμπιακό, θα έβαζα τον Μπράουν στο «1» και τον Σπανούλη στο «2». Πιστεύω πως μπορούν να συνεργαστούν πάρα πολύ καλά. Είναι πολύ γρήγορος, ξέρει πώς να βρει τους ελεύθερους συμπαίκτες του και πιστεύω πως αυτή θα ήταν η κατάλληλη θέση για αυτόν", τόνισε ο Σούμποτιτς.

Ο Μπόμπι Μπράουν είναι ένα πάρα πολύ καλός σκόρερ, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για την συνεισφορά του στην πίσω πλευρά του παρκέ. Ο "Πίξι" πάντως δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη: "Θα διαφωνήσω. Έχει πολύ γρήγορα πόδια. Μπορεί να μαρκάρει γρήγορους αλλά και ψηλότερους παίκτες. Για εμένα είναι ένας ολοκληρωμένος παίκτης".

Τέλος, ρωτήσαμε τον Λευτέρη Σούμποτιτς, αν ο Μπόμπι Μπράουν αποτελεί το κομμάτι του παζλ που έλειπε από τον Ολυμπιακό: "Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζει πολύ καλά ο προπονητής, ο οποίος ζει την ομάδα καθημερινά. Ο Σφαιρόπουλος ξέρει τι χρειάζεται η ομάδα. Για τον παίκτη, όμως, μπορώ να μιλήσω με τα καλύτερα λόγια. Αν θέλετε την γνώμη, ανάμεσα στον Μπράουν και στον Λάνγκφορντ, πάντα θα επέλεγα τον Μπράουν. Είναι διαφορετικοί παίκτες, αγωνίζονται σε διαφορετική θέση, αλλά πιστεύω πως για μία ομάδα είναι πιο χρήσιμος ο Μπόμπι Μπράουν. Πιστεύω πως ο Ολυμπιακός έκανε μία πάρα πολύ καλή επιλογή", τόνισε καταλήγοντας ο Λευτέρης Σούμποτιτς.

The post Σούμποτιτς: «Θα διάλεγα τον Μπράουν από τον Λάνγκφορντ» appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα