Σφαιρόπουλος: «Όποιος αισθάνεται κουρασμένος, δεν μπορεί να παίζει στον Ολυμπιακό»

Με τα γνωστά προβλήματα αλλά και τη ψυχολογία στα ύψη μετά τη σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ αναχώρησε για την Κωνσταντινούπολη ο Ολυμπιακός. Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο (22/12, 19:30) την Αναντολού Εφές στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της EuroLeague, επιδιώκοντας να κλείσει νικηφόρα και την δεύτερη φετινή εβδομάδα διπλών αγώνων, απέναντι σε μία ομάδα που μετράει μόνο τρεις νίκες

σε 13 αγώνες.

Λίγο πριν από την αναχώρηση των "ερυθρόλευκων" για την Τουρκία ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Μπράιαν Ρόμπερτς δήλωσαν στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού για την αυριανή αναμέτρηση:

Σφαιρόπουλος: "Να ξεχάσουμε το ματς με την ΤΣΣΚΑ"

"Αυτή είναι Ευρωλίγκα. Πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις ξανά μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, ανεξάρτητα από τι αποτέλεσμα έχεις πάρει στον προηγούμενο αγώνα και ανεξάρτητα από τον παράγοντα κούραση. Εμείς επιβάλλεται να διαχειριζόμαστε την κούραση. Όποιος αισθάνεται κουρασμένος δεν μπορεί να παίζει στον Ολυμπιακό ή σε αυτή την λίγκα. Αύριο θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

Οι συνθήκες είναι ίδιες και για δύο ομάδες, οπότε τα ενεργειακά αποθέματα θα είναι ίδια. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να ξεχάσουμε το ματς με ΤΣΣΚΑ. Μας περιμένει πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Εφές άλλαξε προπονητή, θα παίξει το πρώτο της εντός έδρας παιχνίδι με τον Αταμάν στον πάγκο της και είναι δεδομένο πως θα παλέψει σκληρά για να αντιστρέψει το εις βάρος της κλίμα.

Έχουμε αρκετούς παίκτες που διαθέτουν την εμπειρία να αλλάξουν το τσιπάκι στο μυαλό τους και να προσαρμοστούν γρήγορα νέα δεδομένα . Είτε κάνουμε μια μεγάλη νίκη, είτε μια απρόσμενη ήττα είμαστε υποχρεωμένοι να ξεχνάμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη αναμέτρηση".

Για το ιδιαίτερο σχήμα με τον Παπαπέτρου στο ‘5’ που αποτέλεσε το κλειδί της νίκης με την ΤΣΣΚΑ, είπε: "Πρέπει ανάλογα το παιχνίδι να προσαρμοζόμαστε να βλέπουμε ποιον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σε ποια θέση. Με τον Παπαπέτρου στο ‘5’ ρισκάραμε, αλλά ήταν μια νίκη που ήρθε να καλύψει τα κενά στην άμυνα και το πλεονέκτημα των δέκα πόντων που είχε πάρει ο αντίπαλός μας. Έπρεπε να αλλάξουμε την άμυνά μας.

Μπήκαμε με ημίψηλα σχήματα στην άμυνα με αλλαγές. Βάλαμε έναν καλό παίκτη πάνω στο γκαρντ, αλλά και ένα ψηλό κορμί στην ρακέτα. Αυτό ήταν το κλειδί για να μπλοκάρουμε επιθετικά την ΤΣΣΚΑ, να πάρουμε αρχικά εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο και στην συνέχεια με κάποια δύσκολα που πετύχαμε να μετατρέψουμε το -10 στο 26’ σε +7. Εκεί άλλαξε το μομέντουμ. Αυτό που έγινε βάσει των συνθηκών ήταν το ιδανικό. Ίσως στο μέλλον να χρησιμοποιήσουμε και πάλι άλλα σχήματα για κάτι διαφορετικό".

"Η χθεσινή νίκη ήταν για τον Αγραβάνη"

Όσον αφορά στους απόντες, τόνισε: "Και η ΤΣΣΚΑ είχε απουσίες. Απλά εμάς ήταν πιο έντονες γιατί είχαμε απουσία στους ψηλούς σε ίδιες θέσεις. Έτσι όπως έπαιξαν, όμως, τα παιδιά κάλυψαν τα κενά στο έπακρο".

Στην προηγούμενη αγωνιστική, όταν η Εφές Πίλσεν έχασε από την Κίμκι, ο Εργκιν Αταμάν έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της τουρκικής ομάδας. "Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στο πρώτο παιχνίδι της αντιπάλου μας με τον Αταμάν στον πάγκο. Είδαμε ότι έχει βάλει δύο νέα συστήματα. Σίγουρα θα βάλει κι άλλα και θα τα αντιμετωπίσουμε κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Η Εφές έχει ατομική ικανότητα και ταλέντο. Διαθέτει καλούς σκόρερς. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μπλοκάρουμε το παιχνίδι τους. Έχουν ταλέντο και είναι καλοί στο ένας εναντίον ενός".

Κλείνοντας έκανε μια ιδιαίτερη αφιέρωση… "Η χθεσινή νίκη ήταν και για τον Αγραβάνη. Έχει προσφέρει πολλά χρόνια στην ομάδα και θα συνεχίσει… Του ευχόμαστε περαστικά και να είναι γρήγορα και πάλι κοντά μας".

Ρόμπερτς: "Κλειδί η άμυνα"

O Μπράιαν Ρόμπερτς, ο οποίος θέλησε να δει την θετική πλευρά των αλλεπάλληλων ταξιδιών! "Είναι δύσκολα τα αλλεπάλληλα ταξίδια, αλλά έχουν και ένα καλό… Δεν κάνουμε προπόνηση, όμως, μην το πείτε στο κόουτς αυτό! Το πιο σημαντικό είναι να ξεκουράζεις το μυαλό, ειδικά μετά από ένα παιχνίδι όπως ήταν αυτό με την ΤΣΣΚΑ, όπου όλοι οι παίκτες δώσαμε τα πάντα και κάποια παιδιά βρέθηκαν πολλά λεπτά στο παρκέ και έκαναν τεράστια προσπάθεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να ξεκουράζεις και μυαλό και σώμα".

Ερωτηθείς για το τί πιστεύω πως ώθησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί των Ρώσων, απάντησε: "Έγινε μεγάλο παιχνίδι. Πολλά παιδιά βγήκαν μπροστά… Μας έλειπαν δύο βασικοί μας παίκτες, όμως, είχαμε θέληση, παλέψαμε και πήραμε τη νίκη".

Τέλος, για την αναμέτρηση με την Εφές Πίλσεν, τόνισε: "Το κλειδί θα είναι η άμυνα… Στους αντιπάλους μας αρέσει να τρέχουν και έχουν πολύ καλά γκαρντ που δημιουργούν αρκετά. Αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά για εμένα! Το κλειδί, όμως, όπως προανέφερα είναι να τους σταματήσουμε με την άμυνά μας".

The post Σφαιρόπουλος: «Όποιος αισθάνεται κουρασμένος, δεν μπορεί να παίζει στον Ολυμπιακό» appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα