Οι τραυματισμοί που θέρισαν τον Ολυμπιακό την τελευταία πενταετία

Είναι εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με τους τραυματισμούς στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Την τελευταία πενταετία, μάλιστα, κάθε σεζόν, οι Πειραιώτες δέχονται συνεχώς πλήγματα, χάνοντας αθλητές τους για αρκετούς μήνες. Νέο «θύμα» ο Κιμ Τιλί, ο οποίος υπέστη απόσπαση του τένοντα μακρού προσαγωγού από την έκφυση του, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τέσσερις μήνες.

Σεζόν

2012-2013: Ο χιαστός του Μάντζαρη

Την σεζόν 2012-2013, ο Ολυμπιακός έχασε για το υπόλοιπο της σεζόν τον Βαγγέλη Μάντζαρη, σε μία αγωνιστική χρονιά που οι Πειραιώτες κατέκτησαν για δεύτερη σερί σεζόν το πρωτάθλημα Ευρώπης στο Final Four του Λονδίνου. Ο Έλληνας πλέι-μέικερ είχε τραυματιστεί στο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη. Αν και αρχικά υπήρξε εκτίμηση πως δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό, οι εξετάσεις και η ενημέρωση που ακολούθησε την 28η Ιανουαρίου του 2013 σόκαρε τους πάντες στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο, καθώς ανέφερε πως "υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και οστικό οίδημα έξω κνημιαίου πλατώ δεξιού γονάτου. Ο διεθνής πλέι μέικερ υπολογίζεται ότι θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες". Οι Πειραιώτες τον έχασαν για το υπόλοιπο της σεζόν και ακολούθως προσπάθησαν να καλύψουν το κενό του με τον Ντορόν Πέρκινς.

Σεζόν 2013-2014: Το ταλαιπωρημένο γόνατο του Λο

Ο Ολυμπιακός που ξεκινά την σεζόν ως ο επί δύο συναπτά έτη πρωταθλητής Ευρώπης, έχει τον πονοκέφαλο με την κατάσταση του Έισι Λο. Ο Αμερικανός γκαρντ, εκ των πρωταγωνιστών του back-to-back, είχε από παλιά προβλήματα με το πόδι του, αλλά πλέον οι ενοχλήσεις στο ταλαιπωρημένο αριστερό του γόνατο (υπήρχε ζημιά στον επιγονάτιο τένοντα και στον χόνδρο) έχουν αυξηθεί και επιβαλλόταν να βρεθεί λύση στο θέμα του. Τον Γενάρη του 2014, ο παίκτης γνωστοποίησε πως θέλει να κάνει την επέμβαση στις ΗΠΑ (η οποία θα τον κράταγε εκτός για 6 μήνες), οι Πειραιώτες του επέτρεψαν να χειρουργηθεί στην πατρίδα του (αν και του είχαν προτείνει μία προσωρινή λύση με αρθροσκόπηση και βλαστοκύτταρα για να μην χάσει την σεζόν), με τον τότε 29χρονο πλέι-μέικερ όχι μόνο να χάνει το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς, αλλά να δίνει και άδοξα τέλος στην καριέρα του, καθώς δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει υγιής.

Σεζόν 2014-2015: Το κάταγμα περόνης του Παπαπέτρου

Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2014, αν και αρχικά υπήρχε η αίσθηση πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου έχει υποστεί βαρύ διάστρεμμα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως υπέστη "κάταγμα περόνης έξω σφυρού και συνδεσμικές βλάβες". Ένας τραυματισμός ο οποίος του συνέβη ύστερα από άτσαλη προσγείωση στο παρκέ, μετά από κάρφωμα που δοκίμασε στην προπόνηση προετοιμασίας των "ερυθρολεύκων" εκείνη την περίοδο επί ιταλικού εδάφους. Του τοποθετήθηκε γύψος στο πόδι και οι "ερυθρόλευκοι" για ακόμη μία σεζόν τα έβαλαν με την ατυχία τους, καθώς ο Έλληνας φόργουορντ χρειάστηκε να έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έξι μήνες, επιστρέφοντας στην αγωνιστική δράση τον Μάρτιο.

Σεζόν 2015-2016: Η ρήξη χιαστών του Γιανγκ

Ο Πάτρικ Γιανγκ έχει ξεκινήσει την σεζόν πραγματοποιώντας καταπληκτικές εμφανίζεις. Χαρακτηρίζεται "θηρίο" καθώς κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ μέσα στην ρακέτα και στον Ολυμπιακό… τρίβουν τα χέρια τους από το νέο "λαβράκι" που βρήκαν στην θέση "5". Όμως, η ατυχία ξαναχτύπησε. Στις 13 Νοεμβρίου του 2015, στην αναμέτρηση κόντρα στην Αναντολού Εφές στην Πόλη, ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος ουδέποτε είχε τραυματισμούς στην καριέρα του, σε μία διεκδίκηση της μπάλας στην άμυνα, υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού αριστερού γονάτου! Έχασε το υπόλοιπο της σεζόν και παρά τα συνεχόμενα χειρουργεία και τις αποθεραπείες που ακολούθησε, δεν κατάφερε ποτέ να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης του.

Σεζόν 2015-2016: Ο σπλήνας του Λοτζέσκι

Στην ίδια σεζόν, ο Ματ Λοτζέσκι χάνει ένα σημαντικός μέρος της αγωνιστικής χρονιάς, καθώς αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας με τον σπλήνα του, ο οποίος είχε διογκωθεί και υπήρχε κίνδυνος για αιμορραγία. Ο οργανισμός του Αμερικανού σουτέρ είχε ταλαιπωρηθεί, είχε εξασθενίσει και δεν μπορούσε καν να προπονηθεί, καθώς υπήρχε κίνδυνος και στις επαφές με τον αντίπαλο. Κάνει συνεχόμενες εξετάσεις, οι οποίες για αρκετές εβδομάδες δεν δείχνουν βελτίωση και ο παίκτης παρέμεινε ανενεργός. Ο Ολυμπιακός στερήθηκε την παρουσία του κορυφαίου σουτέρ του για περίπου τρεις μήνες, χάνοντας το βασικό μέρος του TOP-16, με τους Πειραιώτες να αποκλείονται νωρίς από την συνέχεια τις διοργάνωσης.

Σεζόν 2016-2017: Ο δικέφαλος του Χάκετ

Τον Δεκέμβρη του 2016, στον Ολυμπιακό "παγώνουν" με την ενημέρωση για τον Ντάνιελ Χάκετ. Ο Ιταλός γκαρντ τραυματίστηκε στο ματς κόντρα στην Ούνικς στο ΣΕΦ, σε μία προσπάθεια του να παίξει άμυνα. Οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί "απόσπαση του τένοντα του δικεφάλου μηριαίου και του ημιτενοντώδους από το ισχιακό κύρτωμα και για την αντιμετώπιση του τραυματισμού του συνίσταται χειρουργική αντιμετώπιση η οποία θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για διάστημα έξι μηνών". Oι Πειραιώτες, οι οποίοι εκείνη την σεζόν έφτασαν έως και τον τελικό του Final Four, έχασαν τον πλέι-μέικερ τους για το υπόλοιπο της αγωνιστικής χρονιάς, αντικαθιστώντας τον προσωρινά με τον Ντόμινικ Ουότερς. Στο τέλος, φοβούμενοι το ρίσκο που υπήρχε από θέμα υγείας, οι "ερυθρόλευκοι" αποφασίζουν να μην του ανανεώσουν το συμβόλαιο.

Σεζόν 2016-2017: Ο αχίλλειος του Λοτζέσκι

Στις 24 Μαρτίου του 2017, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, στον Ολυμπιακό τα έβαλαν και πάλι με την τύχη τους, καθώς ο Ματ Λοτζέσκι τραυματίστηκε στον αχίλλειο (υπέστη ρήξη). Αν και αρχικά υπήρξε αισιοδοξία πως πως θα καταφέρει να δώσει το "παρών" στο Final Four, μένοντας εκτός για περίπου δύο μήνες, τελικά, ο Αμερικανός σουτέρ δεν κατάφερε να επιστρέψει ποτέ στην αγωνιστική δράση. Έχασε το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς ο οργανισμός του αργούσε να αναρρώσει (αισθανόταν ακόμη ενοχλήσεις) με τους Πειραιώτες να διεκδικούν το ευρωπαϊκό τρόπαιο απέναντι στην (γηπεδούχο) Φενέρμπαχτσε χωρίς τους Λοτζέσκι και Χάκετ. Οι Πειραιώτες στο τέλος της σεζόν αποφασίζουν να μην του ανανεώσουν το συμβόλαιο.

Σεζόν 2017-2018: O προσαγωγός του Τιλί

Στον Ολυμπιακό δεν είχαν ξαναδεί παίκτης του να τραυματίζεται στην προθέρμανση, αλλά το έζησαν και αυτό. Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στην Μπασκόνια για την πρεμιέρα των Πειραιωτών στην EuroLeague, ο Κιμ Τιλί αποχωρεί με ενοχλήσεις στον προσαγωγό, λίγο μετά που προσπάθησε να καρφώσει. Αρχικά δεν δείχνει κάτι ιδιαίτερα σοβαρό, αλλά τα αποτελέσματα των εξετάσεων σοκάρουν για ακόμη μία φορά τους Πειραιώτες. Ο Γάλλος φόργουορντ πρέπει να μπει στο χειρουργείο, καθώς έχει υποστεί "απόσπαση του τένοντα μακρού προσαγωγού από την έκφυση του". Ο παίκτης θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου τέσσερις μήνες.

The post Οι τραυματισμοί που θέρισαν τον Ολυμπιακό την τελευταία πενταετία appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα