Η «τρωτή» Μπαρτσελόνα και οι… 22 ευκαιρίες του Ολυμπιακού

Η Μπαρτσελόνα έχει ένα συγκεκριμένο τρόπο που μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή του αντιπάλου. Είναι ο πιο δύσκολος από όλους, αλλά γι’ αυτό στο άκουσμά και μόνο μυρίζει… ήττα. Οι αριθμοί της "Μπάρτσα" σε επίπεδο Πριμέρα Ντιβισίον, αποτελούν μπούσουλα για τι κάνει και τι δεν κάνει. Υπάρχουν φυσικά και λάθη, αλλά είναι μετρημένα.

ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑ 6 ΛΕΠΤΑ, ΜΕ 50% ΕΥΣΤΟΧΙΑ

Στο πλαίσιο της Πριμέρα Ντιβισίον και μετά από οκτώ αναμετρήσεις, οι αριθμοί που

έχει
"γράψει" η Μπαρτσελόνα δικαιολογούν την παρουσία της στην κορυφή της βαθμολογίας με επτά νίκες και μια ισοπαλία, αυτή του περασμένου Σαββάτου στην έδρα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Μπαρτσελόνα μετράει κατά μέσο όρο 14,24 τελικές προσπάθειες ανά 90λεπτο, εκ των οποίων το 50% είναι στην εστία. Μπορεί οι Καταλανοί να μετρούν 34 τελικές λιγότερες από την Ρεάλ Μαδρίτης, όντας δεύτεροι στη σχετική λίστα στην Ισπανία, αλλά σε επίπεδο τελικών εντός έδρας είναι πρώτοι.

Σε ένα ακόμα σημείο στο οποίο καταγράφεται πρωτιά των Καταλανών, έχει να κάνει με τις τελικές σε ροή αγώνα. Από τις 118, οι 102 είναι σε κανονική ροή, οι 46 εκτός μεγάλης περιοχής, ενώ από το σύνολο των τελικών του προσπαθειών, οι έξι χτύπησαν στο δοκάρι. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που "βγάζει" τελική ανά έξι λεπτά, εκ των οποίων η μια από στημένη φάση.

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ

Μια από τις στατιστικές κατηγορίες στην οποία θα βρεις την Μπαρτσελόνα στις τελευταίες θέσεις, είναι αυτή στη ποσότητα γυρισμάτων στη μεγάλη περιοχή. Λογικό και αναμενόμενο, καθώς αυτό είναι κάτι που το έχει "αποβάλλει" από το παιχνίδι της.

Στο πλαίσιο του Ισπανικού πρωταθλήματος, μετά από οκτώ αγώνες, είναι στην 18η θέση με 96 γεμίσματα στο σύνολο, σχεδόν δώδεκα ανά 90λεπτο, την ώρα που ο μέσος όρος στη κατηγορία είναι στα 15 (και πρώτη είναι η… Ρεάλ Μαδρίτης με 26 ανά αγώνα).

ΕΤΣΙ… ΤΡΥΠΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΕΙ ΑΜΥΝΕΣ

Αφού, λοιπόν, η Μπαρτσελόνα δεν κάνει γεμίσματα πως μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή; Με ντρίμπλα. Έχει τους παίκτες να το κάνει, με τα ποσοστά να μιλάνε από μόνα τους. Στο φετινό πρωτάθλημα οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έχουν γράψει 150 ντρίμπλες, με ποσοστό επιτυχίας στο 67%. Όσο για τις πάσες και ένα παιχνίδι των δευτεραθλητών Ισπανίας να έχεις παρακολουθήσει, το… ξέρεις το έργο. Στη Πριμέρα Ντιβισιόν, η Μπαρτσα έχει μέσο όρο 597 πάσες ανά 90λεπτο, με ποσοστό επιτυχίας στο 89,23%. Από αυτές τις πάσες, οι 16 ανά 90λεπτο είναι εκείνες που έχουν ως στόχο τον παίκτη της που βρίσκεται ανάμεσα στα δυο αντίπαλα στόπερ.

Για να καταλάβετε το μέγεθος του συγκεκριμένου αριθμού, στην Ισπανία, στην δεύτερη θέση σε αυτή τη κατηγορία είναι η Βιγιαρεάλ με μέσο όρο δέκα πάσες και στη τρίτη η Ρεάλ Μαδρίτης με δέκα. Για να γυρίσουμε στις συνολικές πάσες, από τις 597 ανά παιχνίδι, οι 78 καταγράφονται στο τρίτο τέταρτο του γηπέδου, δηλαδή στο κομμάτι που βρίσκεται 15 μέτρα έξω από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, και μέχρι την εστία. Και σε αυτή τη κατηγορία, η Μπαρτσελόνα είναι πρώτη στην Ισπανία.

ΟΙ…. 22 ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, η Μπαρτσελόνα χάνει την κατοχή κατά μέσο όρο 22 φορές ανά 90λεπτο. Αυτές θα είναι πάνω – κάτω και αντίστοιχες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό, όχι για να πάρει τη μπάλα, αλλά για να μπορέσει να την διαχειριστεί σωστά.

Ο αριθμός, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι απόλυτος και αυξομειώνεται ανάλογα με την ικανότητα του αντιπάλου να πιέσει είτε ατομικά είτε στο χώρο, για να δυσκολέψει τη κυκλοφορία της μπάλας.

The post Η «τρωτή» Μπαρτσελόνα και οι… 22 ευκαιρίες του Ολυμπιακού appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα