«Φωτιά» στις αντεπιθέσεις η Σπόρτινγκ

Το βράδυ της Τρίτης (12/9, 21.45) αρχίζει το ταξίδι του Ολυμπιακού στo Champions League και οι συνεργάτες του Χάσι είχαν την ευκαιρία να τσεκάρουν την Σπόρτινγκ δύο φορές από κοντά (σ.σ. στα ματς με Εστορίλ και Φεϊρένσε), αλλά και να δουν σε βίντεο τα παιχνίδια της με την Στεάουα στα προκριματικά του καλοκαιριού.

Τι αναφέρει το scouting report; Ότι στις αντεπιθέσεις τα “λιοντάρια” της Λισσαβώνας

είναι… λυσσασμένα. Αυτό είναι το μεγάλο όπλο της Σπόρτινγκ. Στις κόντρες βγαίνει με κινηματογραφική ταχύτητα και με τρεις-τέσσερις πάσες απέναντι στον τερματοφύλακα.

Ο Ζόρζε Ζεσούς έχει στη διάθεσή του δύο επιθετικούς που έχουν συχνότατη επαφή με τα δίχτυα. Από τη μία υπάρχει ο ύψους 1.69μ, Μπας Ντοστ. Ο Ολλανδός στράικερ έχει σκοράρει ήδη φέτος πέντε φορές. Υπάρχει και ο Ιβοριανός φορ Σεϊντού Ντουμπιά που είναι πιο κοντός (1,78μ.), πιο γρήγορος και έχει πετύχει δύο γκολ.

Για να φτάσει όμως η μπάλα σε έναν από τους δύο (σ.σ. συνήθως παίζει με έναν εκ των δύο και περισσότερο με τον υψηλόσωμο Ντοστ) υπάρχουν δύο “διάβολοι” που με την ταχύτητά τους προκαλούν σοβαρά προβλήματα από τα πλάγια. Ο Μπρούνο Σέζαρ ή ο Μάρκος Ακούνια από τα αριστερά και ο Ζέλσον από τα δεξιά αποτελούν ορισμένα από τα βαριά χαρτιά του Ζεσούς.

Το μεγάλο πρόβλημα για τον πολύπειρο Πορτογάλο τεχνικό είναι η δεξιά πλευρά της άμυνάς του. Ο δεξιός στόπερ Κόατες και ο δεξιός μπακ Πιτσίνι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στο ένας εναντίον ενός.

Για το δεξί άκρο της άμυνας είναι και ο Σκοπιανός Στέφαν Ριστόφσκι που δεν τον συνάντησε ο Ολυμπιακός στα ματς με την Ριέκα, αλλά μπορεί να τον πετύχει αύριο (12/9) κόντρα στην Σπόρτινγκ. Είναι σαφώς πιο αμυντικός μπακ, αλλά θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν έχει παίξει δευτερόλεπτο σε κανένα από τα ματς που έχουν δώσει οι πρωτευουσιάνοι.

Σε γενικές γραμμές, το scouting report των "ερυθρολεύκων" κάνει λόγο για μία Σπόρτινγκ που αν την πιέσεις ψηλά και βγει στην κόντρα, τότε αρχίζεις να κάνεις τον… σταυρό σου. Ανασταλτικά όμως κάνουν τον σταυρό τους οι οπαδοί της Σπόρτινγκ και κυρίως από την πλευρά του δεξιού μπακ Πιτσίνι και του στόπερ Κόατες.

AP Photo/Vadim Ghirda

The post «Φωτιά» στις αντεπιθέσεις η Σπόρτινγκ appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα