Διαμαντίδης για Σπανούλη: «Είναι 35 και παραμένει ο κορυφαίος της ομάδας του»

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει μία αξιοζήλευτη συλλογή από τίτλους και ατομικές διακρίσεις. Σύντομα, θα είναι και ο κορυφαίος πασέρ στην ιστορία της EuroLeague. Έχει μοιράσει 1243 ασίστ, χρειάζεται ακόμα 13 για να αφήσει πίσω του τον Δημήτρη Διαμαντίδη (1255) και οι διοργανωτές ετοίμασαν ένα video ειδικά αφιερωμένο στο συγκεκριμένο γεγονός. Συμπαίκτες και αντίπαλοι αποθέωσαν

τον Kill Bill όπως μπορείτε να διαβάσετε αλλά και να δείτε στη συνέχεια.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Δημήτρης Διαμαντίδης που σχολίασε: "Το αξίζει, είναι σπουδαίος παίκτης, ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν παίξει ποτέ στη EuroLeague. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτόν και είμαι χαρούμενος γιατί θα είναι ξανά Έλληνας παίκτης (σ.σ. στην κορυφή της λίστας). Είναι 35 και παραμένει ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του. Αυτό δείχνει ότι είναι ακόμα σπουδαίος. Έχει στόχους με την ομάδα του, άρα θα είναι ακόμα μία σπουδαία σεζόν γι’ αυτόν…"

Ο ίδιος ο Βασίλης Σπανούλης ανέφερε: "Σίγουρα νιώθω ωραία αλλά αν μπορώ να δίνω ασίστ για να βοηθήσω την ομάδα , αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα. Δίνοντας ασίστ, κάνεις κάποιον άλλο το ίδιο χαρούμενο πέρα από τον εαυτό σου. Είναι ωραίο να βλέπεις Έλληνες παίκτες στην κορυφή αυτής της λίστας με τους πασέρ. Σίγουρα, η ασίστ που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτή στον Πρίντεζη το 2012. Μας έδωσε έναν ευρωπαϊκό τίτλο άρα είναι μία ασίστ που δεν μπορείς να ξεχάσεις".

Με τη σειρά του, ο Βαγγέλης Μάντζαρης σχολίασε: "Ο Σπανούλης είναι από τους κορυφαίους παίκτες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά στην Ευρώπη. Οι Έλληνες πρέπει να είναι υπερήφανοι που έχουν δύο παίκτες στην κορυφή της λίστας. Το μπάσκετ είναι μέρος της ζωής του Βασίλη. Το σκέφτεται συνεχώς, τον νοιάζει πως θα νικά ανεξάρτητα από το τι παιχνίδι είναι ή ποιος είναι ο αντίπαλος. Σε κάθε παιχνίδι προσπαθεί να είναι το καλύτερο παράδειγμα για τους παίκτες και για το πως μπορεί κάποιος να κάνει καριέρα στο μπάσκετ".

Για να προσθέσει ο Γιώργος Πρίντεζης πως: "Όταν μπορείς να σκοράρεις και να δημιουργήσεις πολύ καλά. Μπορείς να κάνει και τα δύο με υψηλή ποιότητα, τότε είσαι κοντά στο να θεωρηθείς legend! Αυτή η… πείνα για τίτλους είναι που κάνει τον Βασίλη διαφορετικό. Έχει πάντα κίνητρο, είτε παίζει σε φιλικό είτε σε τελικό, για εκείνον είναι το ίδιο. Η ρουτίνα του είναι απίστευτη και πάντα ετοιμάζεται για το παιχνίδι 100% συγκεντρωμένος".

Τέλος, ο Νικ Καλάθης τόνισε: "Οι δύο αυτοί γκαρντ είναι για εμένα οι κορυφαίοι πλέι μέικερ… ever! Άρα το να τους βλέπεις στη κορυφή είναι κάτι ιδιαίτερο".

The post Διαμαντίδης για Σπανούλη: «Είναι 35 και παραμένει ο κορυφαίος της ομάδας του» appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα