Ασύλληπτο ματς στη Νέα Σμύρνη, 4-3 ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο

Από την εκτός έδρας ήττα στη Λαμία ερχόταν ο Πανιώνιος, από τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα ο Ολυμπιακός, επομένως και οι δύο ομάδες αναζητούσαν τη νίκη στη μεταξύ τους αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη για την 7η αγωνιστική της Super League

Σουρωτή.

Χωρίς τους Αστρά, Γκιοατά, Γλυνό και Σαββίδη αλλά με τους Μπαντή, Οικονόμου, Ταποκό και Ντουρμισάι ξανά στη διάθεση του, ο Μιχάλης Γρηγορίου είδε με ευχαρίστηση και τον Παναγιώτη Κόρμπο να ξεπερνά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε στη διακοπή και να δηλώνει "μάχιμος" για ένα τόσο σπουδαίο ματς.

Κότνικ, Μπαντής, Μπανανά, Οικονόμου, Βλάχος, Παπαγεωργίου, Χατζισαφί, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ταποκό, Ντουρμισάι, Μασούρας, Λάμπρου, Σπιριντόνοβιτς, Πινιώτης, Σιώπης, Σταυρόπουλος, Μασούντ, Κάργας και Γεσίλ, ήταν οι παίκτες που συμπεριλήφθηκαν στα πλάνα του Έλληνα τεχνικού για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Για τους Πειραιώτες, ο Εμάνουελ Εμενίκε δεν κατάφερε να βρεθεί στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας και εντέλει έμεινε εκτός πλάνων του Τάκη Λεμονή.

Οι ενοχλήσεις των προηγούμενων ημερών φρέναραν τον Νιγηριανό φορ και παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε, δεν πρόλαβε το παιχνίδι.

Ο 57χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού άφησε εκτός αποστολής και τους Μοχάμεντ Μπεν, Γιάγκος Βούκοβιτς, Σάσα Ζντιέλαρ, Χρβόγιε Μίλιτς, Γκιγιόμ Ζιλέ, Αντρέ Μαρτίνς, ενώ τιμωρημένος είναι ο Μπιέρν Ένχελς. Αντίθετα στην 20άδα συμπεριλήφθηκε ξανά ο Στέφανος Καπίνο.

Ανδρούτσος, Ανσαριφάρντ, Μποτία, Καρσελά, Χουτεσιώτης, Σισέ, Τζούρτζεβιτς, Ελαμπντελαουί, Φιγκέιρας, Φορτούνης, Καπίνο, Κούτρης, Μάριν, Νικολάου, Οτζίτζα, Πάρντο, Προτό, Ρομαό, Σεμπά, Ταχτσίδης, ήταν η 20άδα που επέλεξε ο Λεμονής για τη Νέα Σμύρνη. Εκτός 18άδας έμειναν τελικά οι Χουτεσιώτης και Ανδρούτσος.

Γήπεδο: Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δ. Αττικής), Βασίλειος Καμπούρης (ΕΠΣ Ευβοίας)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχος (71′ Παπαγεωργίου), Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος (81′ Ντουρμισάι), Σιώπης, Μασούντ, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (60′ Λάμπρου), Γεσίλ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα Οφόε (64′ Ταχτσίδης), Φορτούνης (88′ Μποτία), Πάρντο, Σεμπά, Ανσαριφάρντ (75′ Τζούρτζεβιτς).

Γκολ: 3′ Σπιριντόνοβιτς, 83′ πεν. Μασούντ, 84′ Ντουρμισάι / 19′ Σισέ, 37′ & 45′ Ανσαριφάρντ, 87′ πεν. Φορτούνης

Κάρτες: 31′ Μασούντ, 42′ Γεσίλ, 87′ Οικονόμου / 23′ Οτζίτζα Οφόε, 64′ Ρομαό, 68′ Ταχτσίδης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με μια… χορηγία του Φιγκέιρας, στην οποία είπε "ευχαριστώ" ο Σπιριντόνοβιτς, ξεκίνησε η αναμέτρηση στη Νέα Σμύρνη. Ο Πορτογάλος προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι στον Προτό, ο εξτρέμ του Πανιωνίου πήρε πρέφα την γκέλα του αντιπάλου του και προλαβαίνοντας τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού, πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 μόλις στο 3ο λεπτό!

Ιδανικό ξεκίνημα για τους γηπεδούχους, ψυχρολουσία για τους Πειραιώτες που βρέθηκαν από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Ο Πανιώνιος δεν έχτισε στο ψυχολογικό του προβάδισμα, ούτε κατάφερε να κρατήσει χαμηλά το τέμπο του αγώνα και ο Ολυμπιακός άρχισε σιγά σιγά να πατά στα πόδια του.

Ο ΣΙΣΕ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ

Από καλή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Σισέ με εντυπωσιακή κεφαλιά δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Κότνικ και έφερε το ματς στα ίσια στο 19′. Ο Σενεγαλέζος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των "ερυθρολεύκων" -ίσως και του ματς- σε αυτό το πρώτο μισάωρο καθώς στο 27′ ήταν αυτός που έδιωξε σωτήρια πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Προτό, από κεφαλιά του Οικονόμου σε εκτέλεση φάουλ του Μασούντ.

Ενδιάμεσα και ένα λεπτό μετά το 1-1, ο Σεμπά έκανε την ιδανική σέντρα στο κεφάλι Πάρντο, που ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ!

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Ολυμπιακός έφερε τούμπα το ματς, με τον Οτζίτζα Οφόε να βρίσκει υπέροχα με κάθετη πάσα στον κενό χώρο τον Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό διεθνή φορ να πλασάρει έξοχα στην έξοδο του Κότνικ για το 1-2 στη Νέα Σμύρνη.

Ο Πάρντο στο 39′ πλάσαρε ελάχιστα άουτ από το δεξί "παραθυράκι" και τέσσερα λεπτά αργότερα δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Κότνικ από κάθετη του Φορτούνη. Ο γκολκίπερ του Πανιωνίου είπε "όχι" στην βολίδα του Κολομβιανού εκτός περιοχής στο 45′, όμως ήρθε τρέιλερ ο Ανσαριφάρντ για το 1-3, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες. Ο Ιρανός δεν πανηγύρισε κανένα από τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στην πρώην ομάδα του.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ!

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, διατηρούσε με σχετική άνεση το προβάδισμα του αλλά βάλθηκε να αποδείξει ότι θα μπορούσε άνετα να επαναλάβει μια αυτοκτονία όπως αυτή στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ!

Πρώτα ο Μασούντ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 83ο λεπτό και ένα λεπτό αργότερα ο Ντουρμισάι από κάθετη πάσα του Χατζισαφί, νίκησαν τον Προτό και ισοφάρισαν σε 3-3 για τον Πανιώνιο!

Ο Φορτούνης όμως ήταν αυτός που ήρθε για να σβήσει το χαμόγελο από τα χείλη των "κυανέρυθρων", καθώς εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Οικονόμου και έδωσε ξανά προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 87′!

Μια τρομερή εκτέλεση φάουλ του Χατζισαφί έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Προτό στις καθυστερήσεις και το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου βρήκε τους "ερυθρόλευκους" νικητές σε ένα ματς με απίστευτη εξέλιξη και ανατροπές, σίγουρα το κορυφαίο του πρωταθλήματος μέχρι στιγμής.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η σωτήρια επέμβαση του Σισέ στο 27′. Ο Σενεγαλέζος όχι μόνο είχε ισοφαρίσει νωρίτερα το ματς, αλλά σε εκείνο το λεπτό στέρησε από τους γηπεδούχους την ευκαιρία να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, όταν έκλεισε πολύ σωστά προς το κέντρο της εστίας και με τον Προτό εξουδετερωμένο απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή στην κεφαλιά του Οικονόμου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Είχε πολλή δουλειά ο Ευαγγέλου, που κράταγε εύκολα ή δύσκολα τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Πλην αυτής του Ταχτσίδη, σωστές οι υπόλοιπες κάρτες του. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού του έτυχαν τρεις φάσεις για πέναλτι, στις δύο είδε παράβαση και έδωσε από ένα σε κάθε ομάδα. Ο Πανιώνιος διαμαρτύρεται για ανατροπή του Χατζισαφί από τον Φιγκέιρας στις καθυστερήσεις, στο ριπλέι φαίνεται πως υπάρχει επαφή, ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Σωστές οι υποδείξεις των βοηθών του, πλην μιας στο 60′ για οφσάιντ στον Μασούντ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μπορεί ο Ανσαριφάρντ με τα γκολ του να έκανε την ανατροπή για τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη και ο Σισέ να είχε δύο καθοριστικές ενέργειες για τον τρόπο που γράφτηκε η ιστορία στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης, ωστόσο ο Φορτούνης παίρνει τον τίτλο του πολυτιμότερου, έτσι όπως τελικά εξελίχθηκε το παιχνίδι. Προσωπική ενέργεια που έφερε το κερδισμένο πέναλτι και την εύστοχη εκτέλεση του στο 87′, που έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Ανσαριφάρντ σεβόμενος την πρώην ομάδα του δεν πανηγύρισε τα γκολ που πέτυχε και η εξέδρα του κράτησε ένα καθολικό χειροκρότημα την στιγμή της αντικατάστασης του στο 75ο λεπτό. Μια ωραία ποδοσφαιρική στιγμή στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η δεξιά πλευρά του Πανιωνίου υστέρησε σημαντικά στην αναμέτρηση και από εκεί ο Ολυμπιακός δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στους γηπεδούχους. Βλάχος και Μασούρας δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αγώνα, αδυνατώντας να δώσουν τις απαραίτητες βοήθειες στο αμυντικό και επιθετικό κομμάτι. Καθόλου συμπτωματικό ότι ο Γρηγορίου αντικατέστησε και τους δύο στη διάρκεια του δεύτερου μέρους.

Photo credits: EUROKINISSI

The post Ασύλληπτο ματς στη Νέα Σμύρνη, 4-3 ο Ολυμπιακός τον Πανιώνιο appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
Τυχαία Θέματα