Αυτή είναι η μετακίνηση παικτών στην Ευρωλίγκα

Για τις μεταγραφές ισχύει ό,τι για όλες τις άλλες περιπτώσεις που… δεν παίζεις μπάλα μόνος σου. Αυτές που χρειάζεται να προνοήσεις, ενδεχομένως και να κινηθείς νωρίτερα από τον καθένα, ώστε να αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς. Εξυπακούεται πως από τις 16 ομάδες της Euroleague, οι περισσότερες έχουν αρχίσει τις επαφές με τα αντικείμενα του πόθου εδώ και μήνες. Στη λίστα περιλαμβάνονται και σύλλογοι που αυτή τη στιγμή αναζητούν προπονητή -γιατί όπως πιθανόν… να ‘χεις καταλάβει, σε πολλές περιπτώσεις έχουμε γίνει

Αμερική και τις αποφάσεις τις παίρνουν οι GM ή οι ιδιοκτήτες.

Η Μακάμπι την “πάτησε” και άλλαξε

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, θα ξεκινήσουμε από τη Μακάμπι, ομάδα που πέρυσι πρώτα “γέμισε” το ρόστερ και για το τέλος άφησε τον προπονητή. Η συνέπεια ήταν να αλλάξει τέσσερις, μέσα στη σεζόν και να καταποντιστεί, με εκατομμύρια δολάρια να κάνουν “φτερά”. Αν έμαθε; Για αρχή θα σου πω ότι η σύμπνοια δεν είναι αυτό που χαρακτηρίζει ακριβώς τους δυο ιδιοκτήτες (ναι, ακόμα), αλλά τουλάχιστον συμφώνησαν στο ότι θα ήταν χρήσιμο να βρουν έναν προπονητή που να διαλέξει τους παίκτες και γενικά να είναι ο μόνος που αποφασίζει για το ρόστερ και την ομάδα. Οι της “ομάδας του λαού” μίλησαν με διάφορους. Όπως με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έδειξε τρελή επιθυμία κατ’ αρχάς να πείσει τα αφεντικά πως πρέπει να συνεργαστούν και μετά να πάρει τις όποιες αποφάσεις.

Ο επόμενος στη λίστα ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος έχει μεν, συμβόλαιο με την Νταρουσάφακα, αλλά ο κύριος χορηγός αυτής της ομάδας θα ασχοληθεί φέτος με τη Φενέρμπαχτσε -και μπορείς να καταλάβεις πού θα φτάσει το μπάτζετ. Οι Ισραηλινοί προσφέρουν στον Μπατ ποσό που φτάνει το 1.500.000 ευρώ για κάθε χρόνο τριετούς συνεργασίας, με τον κόουτς που τους οδήγησε τελευταία φορά στην κορυφή της Ευρώπης (πριν πειραματιστεί στο ΝΒΑ), να ‘χει συμβόλαιο (σε ισχύ) +2 εκατ. με την Νταρουσάφακα. Οι διοικούντες την τελευταία του είπαν να κάνει ό,τι θέλει και δεν θα σταθούν εμπόδιο (φευ), αρκεί να ανακοινώσει τις προθέσεις του έως τις 15/6. Θα τις ανακοινώσει σήμερα, στη συνάντηση που ζήτησε -και μη δίνεις σημασία στο γεγονός ότι η ιστοσελίδα Walla έγραψε πως είπε χθες (12/6) το “ναι” στη Μακάμπι.

Ο “Σάρας”, η “Μπάρσα” και η Ζάλγκιρις

Υπήρξαν πληροφορίες που ήθελαν τον Μπλατ να είναι και στη λίστα της Μπαρτσελόνα (δεν ήταν), αλλά και της ΤΣΣΚΑ (εκεί… ο αστικός μύθος λέει πως ο ίδιος επεδίωξε να μπει, αλλά δεν μπήκε, καθώς ο Ιτούδης έχει συμβόλαιο για ένα ακόμα χρόνο). Πάμε λοιπόν, τώρα στην Μπαρτσελόνα που οι πληροφορίες την ήθελαν να αναζητά προπονητή και πριν ανακοινώσει το τέλος της συνεργασίας με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Για την ακρίβεια, οι πληροφορίες ήθελαν την “Μπάρσα” να ‘χει επικεντρώσει στον Γιασικεβίτσιους. Εκείνος δεν ήταν αρνητικός, αλλά είχε απαιτήσει να είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για το ρόστερ και να προσληφθεί GM που θα επέλεγε εκείνος. Οι ιθύνοντες των Καταλανών πάλι, μαθημένοι να δουλεύουν διαφορετικά και στο ποδόσφαιρο, ήθελαν να ‘χουν πάντα έναν δικό τους στο τραπέζι των αποφάσεων -ο οποίος θα ‘χε την τελευταία κουβέντα. Από τον όποιο κόουτς περίμεναν και περιμένουν να τους “καλύπτει” στα λάθη τους. Αντιλαμβάνεσαι πως έτσι, δεν μπορούσε να γίνει δουλειά.

Πριν λίγα εικοσιτετράωρα ο “Σάρας” ανακοίνωσε πως μένει στη Ζάλγκιρις (πήρε τον Άαρον Ουάιτ, πρώην παίκτη της Ζενίτ που θα αντικαταστήσει τον Μότουμ) και “καθάρισε”. Τι θα κάνει η Μπαρτσελόνα; Φέρεται να είναι μεταξύ του Σίτο Αλόνσο (που ανανέωσε μεν, με τη Λαμποράλ Κούτσα, αλλά… για να πουληθεί -και να πάρει ο Κερεχέτα χρήματα) και του Πέδρο Μαρτίνεθ, ο οποίος αναδείχθηκε “προπονητής της χρονιάς” στο Eurocup, με τη φιναλίστ φέτος στην Ισπανία, Βαλένθια. Παρ’ όλα αυτά έχουν γίνει καταθέσεις ενδιαφέροντος. Για παράδειγμα, στον Κιθ Λάνγκφορντ και τον Στέφαν Γιόβιτς, σταρ του Ερυθρού Αστέρα. Ο τελευταίος δεν αποκλείεται να πάει ντουέτο με τον Κούζμιτς, στην Μπάγερν. Τουναντίον είναι πολύ πιθανό.

Η νέα έκπληξη των Βάσκων

Σε ό,τι αφορά τους Βάσκους, οι τελευταίες πληροφορίες τους θέλουν να δίνουν τη θέση στον Πάμπλο Πριγκιόνι, που δεν έχει μεν, δυο χρόνια προϋπηρεσίας σε Euroleague (απαραίτητο για να πάρει άδεια προπονητή στην ACB), αλλά… μπορεί να παρακολουθήσει ένα ειδικό σεμινάριο, ενώ φέτος οι κανόνες έγιναν πιο ελαστικοί για παίκτες που πρόκειται να καθίσουν σε πάγκο ομάδας, στην οποία έχουν παίξει. Δεν σου είπα όμως, κουβέντα για τη Ρεάλ. Πληροφορία θέλει τη Λαμποράλ Κούτσα, να πουλάει τον Σενγκέλια στη "βασίλισσα" (τον υπέγραψε με επέκταση), για να καλύψει το κενό του Νοτσιόνι. Πάμε τώρα, στον επόμενο σταθμό.

Οι Ιταλοί ξεσηκώθηκαν για Πιανιτζάνι-αλλά δεν έγινε και κάτι

Ένας ακόμα πάγκος που είναι άδειος, είναι αυτός της Αρμάνι που επίσης δεν θα έλεγες ότι κινήθηκε υποδειγματικά το περασμένο καλοκαίρι. Ή κατά τη διάρκεια της σεζόν. Εν τοιαύτη περιπτώσει, οι εξελίξεις αναφέρουν πως οι διοικούντες, αφού πρώτα έκαναν τη γύρα τους στην αγορά και με αυτά που έλεγαν (μεταξύ άλλων ήταν το κλασικό να ‘χει το ΔΣ λόγο στις κινήσεις) δεν βρήκαν κάποιον να ‘χει τρελαθεί με την προοπτική να δουλέψει μαζί τους. Ώσπου διέρρευσε ότι θα πάρει τη θέση ο Σιμόνε Πιανιτζάνι. Εκείνη την ημέρα, το #nopianigiani έγινε εκ των δημοφιλέστερων hashtags των Ιταλών χρηστών στο Twitter, με πλήθος κόσμου να διατυμπανίζει την αντίθεση του. Έλα όμως, που αυτός θα πάει στο Μιλάνο -ακόμα και αν πάρει το πρωτάθλημα στο Ισραήλ.

Λάνγκφορντ, Τζέιμς, Γιανγκ και Περπέρογλου

Οι υπεύθυνοι της μόνης εκπροσώπου που έχει η Ιταλία στην Euroleague, έχουν ήδη αρχίσει τις προσφορές σε παίκτες. Έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους στον Κιθ Λάνγκφορντ, τον Μάικ Τζέιμς, τον Πάτρικ Γιανγκ και τον Στράτο Περπέρογλου. Οι πληροφορίες θέλουν την πρόταση που έχουν κάνει στον πρώτο (ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Ούνικς, αλλά έχει και το opt out που θα το ενεργοποιήσει κατά 99%) είναι μικρή. Στα του Τζέιμς, ενώ το ρεπορτάζ από τη γείτονα ανέφερε πως οι δυο πλευρές είναι πολύ κοντά, το Sport24.gr επιβεβαίωσε πως ο παίκτης ενημέρωσε ότι δεν θα μετακομίσει στο Μιλάνο και το plan B της Αρμάνι είναι ο Κέρτις Τζέρελς. Για τον Γιανγκ φοβούνται τον τελευταίο τραυματισμό, ενώ το θέμα του Περπέρογλου υφίσταται, αλλά δεν υπάρχει απάντηση -ακόμα. Καθώς υπάρχει και ενδιαφέρον και από τον Παναθηναϊκό.

Πού βρίσκεται ο Παναθηναϊκός

Παρατήρησες κάποια ονόματα στα “θέλω” της Αρμάνι που αφορούν και την ημεδαπή, σωστά; Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός ήταν ο πρώτος -χρονικά- που κινήθηκε για τον Λάνγκφορντ, προ μηνών και εκείνος είχε φανεί θετικά διακείμενος. Μετά άρχισε να ανεβαίνει ο Τζέιμς και οι συζητήσεις "πάγωσαν". Δεν τερματίστηκαν (αλίμονο, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται), με τον Αμερικανό να είναι στη λίστα των “πρασίνων” και το μέλλον αυτής της ιστορίας να αφορά τον Τζέιμς. Με τον τελευταίο θα γίνει συζήτηση, ο οποίος θα ερευνήσει και την προοπτική του ΝΒΑ (όπως έκανε και πέρυσι), ενώ στα χέρια του έχει και προσφορά από την Αναντολού Εφές. Θα προσληφθεί ένας εκ των δυο. Στα του Περπέρογλου δεν υπάρχει εξέλιξη, ενώ σε ό,τι αφορά τον Ζακ Όγκαστ, έχεις διαβάσει σχετικό θέμα στο site που ‘χεις μπροστά σου από τις 13/5. Δεν έχει αλλάξει κάτι.

Ο Σίνγκλετον είπε πως θα μιλήσει κατ’ αρχάς με τον Παναθηναϊκό, με τις πληροφορίες του Sport24.gr να επιβεβαιώνουν ενδιαφέρον ομάδων από το ΝΒΑ, αλλά όχι πρόταση (με προσφορά, επίσημη). Στη λίστα δεν είναι η Νέα Ορλεάνη. Είναι η Ιντιάνα, ενώ υπάρχουν και προσφορές από την Κίνα. Να θυμίσω κάπου εδώ πως έχει συμβόλαιο με NBA out. Το αυτό ισχύει και για τον Νικ Καλάθη (το NBA out φτάνει στην περίπτωση του, τα 3 εκατ. δολ.) και σε ό,τι αφορά τον Ρίβερς, οι διαπραγματεύσεις που είχαν εξαγγελθεί πριν μπούμε στο 2017, δεν έγιναν. Άρα θα γίνουν τώρα. Ομοίως και αυτές για τον Τζέιμς Γκιστ, που είχε μεν, σοβαρό τραυματισμό, αλλά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις στο φινάλε -μολονότι δεν έχαιρε άκρας υγείας. Και αυτές οι καταστάσεις εκτιμώνται.

Όπως προφανώς και έχεις διαβάσει, στην εφημερίδα ιδιοκτησίας του αφεντικού της ΚΑΕ, υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος μένει ελεύθερος φέτος από τους "ερυθρόλευκους" και αναμένεται πολύ σύντομα (και μέσα στο εικοσιτετράωρο) να συναντηθεί με τα αφεντικά του Ολυμπιακού. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2014, με την αλήστου μνήμης πρόταση που είχαν καταθέσει οι “πράσινοι” στον Ολυμπιακό (!), για τον παίκτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά είναι μεγάλη (ξεπερνά το εκατομμύριο για κάθε χρόνο τουλάχιστον τριετούς συμφωνίας, το πλησιάζει για συμφωνία τεσσάρων χρόνων), αλλά όχι όσο μεγάλη είναι εκείνη που φέρεται να ‘χει καταθέσει το “τριφύλλι” στον Κώστα Σλούκα (σύνολο 3 εκατ. ευρώ). Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του Έλληνα γκαρντ θα λυθεί άμεσα -ή τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεση αυτών που έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως ο Σλούκας θα μείνει εκεί που είναι.

Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς που επίσης ενδιαφέρει, έχει ένα ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τη Βαλένθια και πέραν αυτού, οι “νυχτερίδες” μπορούν να ισοφαρίσουν την υψηλότερη πρόταση που θα δεχθεί από Ισπανία (έχει μια τέτοια), ώστε να τον κρατήσουν. Για να “ελευθερωθεί” πρέπει να φύγει εκτός συνόρων, όπως είχε κάνει ο Κλαβέρ, το 2015. Ο Κέβιν Πάνγκος -για τον οποίον επίσης, έχεις διαβάσει-, έχει καταγωγή από τον Καναδά και σλοβενικό διαβατήριο. Θέλω να σου πω, δεν είναι Έλληνας. Αυτά. Προχωράμε.

Κοσμοσυρροή για Μέλι

Ένα από τα ονόματα που έχει ήδη τεράστια “πέραση” στο μεταγραφικό παζάρι, είναι ο Νικολό Μέλι, ο Ιταλός που προ διετίας πήγε στο Μπάμπεργκ για να “φτιάξει” -όπως είχε πει- την καριέρα του. Κατά τα φαινόμενα, τα κατάφερε και πλέον έχει προτάσεις από ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε, Μπαρτσελόνα και ομάδες του ΝΒΑ. Από οικονομικής απόψεως, στο Νο1 της λίστας είναι η Φενέρ με τις πληροφορίες του Sport24.gr να αναφέρουν πως η πρόταση φτάνει το 1.8 εκατ. ευρώ.

Ποιον κοιτά ο Ολυμπιακός

Η ΤΣΣΚΑ φαίνεται να ‘χει αποφασίσει να διακόψει τη συνεργασία της με τον Κόρι Χίνγκινς και τη θέση του… έχει πάρει ήδη ο Λεό Βέστερμαν (θα ανακοινωθεί με το τέλος της VTB United League). Συμφωνία υπάρχει και με τον Ουίλ Κλάιμπερν, της Νταρουσάφακα. Στη λίστα των υποψηφίων της “ομάδας του στρατού” είναι και ο Μπραντ Ουαναμέικερ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Νταρουσάφακα και έχει NBA out. Η περίπτωση του όμως, είναι άμεσα εξαρτώμενη με αυτή του Μίλος Τεόντοσιτς και το αν θα διασχίσει τον Ατλαντικό για να γίνει ΝΒΑer. Θα ποντάρω στο ότι θα μείνει στη Μόσχα, για περισσότερα χρήματα. Στο ΝΒΑ μια φορά, έχει πάει ήδη ο Άνταμ Χάνγκα -συμφώνησε με τους Σπερς που τον είχαν επιλέξει το 2011.

Δουλειά ψάχνει και ο Τομά Ερτέλ, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στην Αναντολού Εφές και έως τώρα δεν έχει δεχθεί πρόταση (εδώ ενδεχομένως, να γίνει μια σχετική κίνηση από τον Παναθηναϊκό, εάν δεν προκύψει Μάντζαρης), ενώ στη λίστα αναμένεται να μπει και ο Ντάνιελ Χάκετ -οι πληροφορίες θέλουν τον Ολυμπιακό να φοβάται την επιστροφή από τον τραυματισμό του και το ενδεχόμενο να ζήσουν μαζί του ό,τι έζησαν και με τον Γιανγκ που επίσης, φαίνεται πως θα αποχωρήσει από το λιμάνι. Πολύ δύσκολο είναι να μείνει και ο Λοτζέσκι, ο οποίος έχει προσφορά από την Εφές, ενώ ο Ολυμπιακός έχει την option στην ανανέωση του Έρικ Γκριν για 900.000 ευρώ (και οι πιθανότητες είναι 50-50). Ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν κάνει τις ερωτήσεις τους για τον Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την Μπάμπεργκ, ως πιθανού αντικαταστάτη του Γκριν.

Μετακόμισε Γερμανία ο Μίτροβιτς

Η πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάμπεργκ φέτος θα αδειάσει (με την αποχώρηση των Μέλι, Στρέλνιεκς, Μίλερ, Τάις -ο τελευταίος ήταν πέρυσι στη λίστα του Ολυμπιακού και έχει λάβει τη μεγαλύτερη προσφορά από την Εφές), αλλά από ό,τι φάνηκε πήρε ήδη τα μέτρα της. Για αρχή, βρήκε τον αντικαταστάτη του Μέλι και είναι ο Λούκα Μίτροβιτς. Ο αρχηγός του Ερυθρού Αστέρα, ο οποίος εντυπωσίασε φέτος είχε και άλλες προσφορές (μη σου πω και από τη χώρα μας), αλλά επέλεξε να… ακολουθήσει το σύστημα του Μέλι -να εξελιχθεί και να πάρει μετά το μεγάλο συμβόλαιο. Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν τον Μπράις Τέιλορ, με τον 30χρονο σούτινγκ γκαρντ να φεύγει από την Μπάγερν έπειτα από τέσσερα χρόνια.

Στη λίστα των κουμπάρων (ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε) υπήρχε και ο Γιώργος Πρίντεζης, πριν ξεκαθαρίσει με ό,τι μέσο διέθετε πως αρχικά θα μιλήσει με τον Ολυμπιακό, όπου και θέλει να μείνει. Εν τω μεταξύ, ο διεθνής φόργουορντ είχε (έχει) ενδιαφέρον και από το ΝΒΑ. Οι τελευταίες πληροφορίες τον θέλουν να ‘χει ακούσει μια ενδιαφέρουσα προοπτική επέκτασης, αλλά μένει το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη που αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 14/6. Πίσω στην ΤΣΣΚΑ, οι Ρώσοι ενημέρωσαν τον Ντάριους Μίλερ πως τον θέλουν -αλλά από ό,τι μαθαίνουμε, τον θέλουν για χρήματα που δεν θέλει εκείνος) και κάτι τέτοιο έχει κάνει και η Εφές. Εκείνος θέλει να δει πρώτα, τι… ψάρια μπορεί να πιάσει στο ΝΒΑ και μετά την 1η Ιουλίου θα επανέλθει. Αυτά μέχρι στιγμής.

The post Αυτή είναι η μετακίνηση παικτών στην Ευρωλίγκα appeared first on REDPLANET.GR.

Keywords
euroleague, νβα, ισχύ, τσσκα, ιθύνοντες, eurocup, κιθ, σταρ, νέα, acb, καλοκαιρι, twitter, προσφορες, sport24, υφίσταται, παναθηναικος, site, nba, δολ, καε, ολυμπιακος, vtb, league, Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, στρατος, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, vtb, διαβατηριο, το θεμα, αδεια, γερμανια, δουλεια, δολ, θεμα, ισπανια, ισραηλ, ιταλια, καριερα, κινα, μιλανο, μπαρτσελονα, νβα, ονοματα, ρεαλ, σταρ, ψαρια, euroleague, nba, sport24.gr, ααρον, αγορα, αμερικη, βρισκεται, γεγονος, γινει, γειτονα, δεδομενο, εγινε, ευρω, ειπαν, ειπε, υπαρχει, εξελιξη, επιθυμια, εφημεριδα, ζενιτ, ισχυει, υφίσταται, θεωρια, ιθύνοντες, ιτουδης, καε, κιθ, κινηση, λαθη, λογο, μελι, μηνες, μοσχα, μπορεις, μυθος, ομαδα, παντα, ορλεανη, παζαρι, παμε, ποδοσφαιρο, πιθανοτητες, σεζον, συζητηση, συντομα, σλουκας, συλλογοι, τειλορ, τεοντοσιτς, τσσκα, φτανει, φορα, χρονικα, ερωτησεις, eurocup, χωρα, μεινει, μια φορα, μπροστα, ομαδες, πληροφοριες, ρωσοι, site, θελω να, θετικα, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα