ΥΠΕΞ: Σε αδιέξοδο η Τουρκία, εξαιτίας των ίδιων των επιλογών της

«Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της Τουρκίας σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αρμενία και το Ιράκ, το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν διεθνώς το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει συνεπεία των δικών της επιλογών» τονίζει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με τις δηλώσεις εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

Περαιτέρω ο κ. Γεννηματάς επισημαίνει ότι «όσο για τον εξωφρενικό ισχυρισμό της ότι αποτελεί κοινό παρονομαστή για τη λύση

όλων των προβλημάτων στην περιοχή, θα ήταν σκόπιμο να τον επιβεβαιώσει με τις χώρες της περιοχής που μάλλον ως κοινό παρονομαστή των προβλημάτων τους την αισθάνονται». Έτσι αντέστρεψε τη δήλωση του τουρκικού Υπουργείο Εξωτερικών, πως η Τουρκία είναι δήθεν ο ”κοινός παρονομαστής” για την επίλυση όλων των προβλημάτων στην περιοχή.

Δένδιας: Η Τουρκία κοινός παρονομαστής των εντάσεων σε Μέση Ανατολή και ΜεσόγειοΤουρκικό ΥΠΕΞ: ”Εγκαταλείψτε τη Μεγάλη Ιδέα και την έχθρα για τους Τούρκους”

Σημειώνεται πως το Υπ.Εξωτερικών της γείτονος, αντέδρασε έντονα στις δηλώσις του κ.Δένδια από την Αρμενία και κατηγόρησε την Ελλάδα πως είναι αυτή η οποί προκαλεί εντάσεις.

«Οι δηλώσεις και οι ισχυρισμοί του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για τη χώρα μας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αρμενία αποτελούν άλλη μία απόδειξη ότι η Ελλάδα αντί για σχέσεις καλής γειτονίας, διαλόγου και συνεργασίας με την Τουρκία, προτιμά την πολιτική της έντασης και της κλιμάκωσης» σχολίασε ο Χαμί Ακσόι.

Παράλληλα κατηγορεί την Ελλάδα για φρικαλεότητες που δήθεν διέπραξε στην Ανατολία πριν από έναν αιώνα. «Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν μπορούν να καλύψουν τα ιστορικά γεγονότα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεχνά τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν στην Ανατολία και ότι πρόκειται να πληρώσει αποζημίωση γι’ αυτές, ότι πρέπει να διαβάζει σωστά την ιστορία κι ότι πρέπει να εγκαταλείψει την ”Μεγάλη Ιδέα” και την έχθρα απέναντι στους Τούρκους».

Και συνεχίζει: «η Τουρκία είναι ο κοινός παρονομαστής για την επίλυση όλων των προβλημάτων στην περιοχή μας και η Ελλάδα αυτή που προκαλεί ή που υποστηρίζει την πρόκληση των προβλημάτων. Είναι η Ελλάδα που υποστηρίζει το βάναυσο καθεστώς Άσαντ στη Συρία, το δικτάτορα Χαφτάρ στη Λιβύη, την κατοχική Αρμενία στο άνω Καραμπάχ, που ανοίγει τις πόρτες της στις τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το ΡΚΚ, το PYD και τη FETÖ, για να ενεργούν κατά της Τουρκίας, που έχει κάνει το Αιγαίο τάφο μεταναστών και που ακολουθεί επεκτατικές πολιτικές στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διακρίνει ποιος είναι ο εισβολέας και ποιος είναι το θύμα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στις 7 γύρω περιοχές και η διεθνής κοινότητα οφείλει να διατάξει αμέσως την άμεση, πλήρη και άνευ όρων απόσυρση της Αρμενίας από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν που κατέχει και να καταδικάσει την παράνομη κατοχή της Αρμενίας εδώ και 28 χρόνια παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει αυτήν την πολιτική και να μελετήσει καλά την Τουρκία, και τις πραγματικότητες της περιοχής και του κόσμου».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ ΗΠΑ: «Σοβαρές συνέπειες» για την Τουρκία αν ενεργοποιήσει τους S-400 Σύνοδος Κορυφής: Η ΕΕ «εκφράζει έντονη αποδοκιμασία» για τις τουρκικές προκλήσεις- τον Δεκέμβριο οι αποφάσεις H Τουρκία προκαλεί τη Δύση σε S-400, Καύκασο και ανατολική Μεσόγειο
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΞ, Τουρκία,ypex, tourkia