Ξεκίνησε το 4ήμερο πάρτι του Ιωβηλαίου της Ελισάβετ με φαντασμαγορία κι αρκετές υπερβολές

Λονδίνο (Reuters) - Ξεκίνησαν στο Λονδίνο οι τετραήμερες εκδηλώσεις με αφορμή την συμπλήρωση επτά δεκαετιών στον θρόνο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η, 96 ετών, Ελισάβετ, η βασίλισσα με την μακροβιότερη θητεία στον θρόνο της Βρετανίας και γηραιότερη μονάρχης στον κόσμο, έγινε βασίλισσα στις 6 Φεβρουαρίου του 1952 μετά τον θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου VI.

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις κατά την διάρκεια αυτών των ημερών με την βασίλισσα να προγραμματίζει να παραστεί σε ένα μέρος εξ′ αυτών.

Ακολουθούν λεπτομέρειες των εκδηλώσεων:

Πέμπτη

2 Ιουνίου 

Η παρέλαση γενεθλίων της Βασίλισσας, γνωστή ως «Trooping the Colour» και η οποία διεξάγεται για περισσότερα από 260 χρόνια, πραγματοποιείται στο κεντρικό Λονδίνο με περισσότερους από 1.200 στρατιώτες να συμμετέχουν μαζί με στρατιωτικές μπάντες.

Η βασίλισσα έχει παρευρεθεί σε κάθε ανάλογη παρέλαση από το 1955, με μειωμένες τελετές να λαμβάνουν χώρα τα τελευταία δύο χρόνια λόγω των περιορισμών του κορονοϊού. Λόγω των κινητικών της προβλημάτων, για πρώτη φορά θα λάβει χαιρετισμό από στρατιώτες και αξιωματικούς από το μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν ότι μετά από «προσεκτική αξιολόγηση», ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ και ο πρίγκιπας Άντριου δεν θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι.

Ο πρίγκιπας Άντριου βρέθηκε θετικός στην Covid-19 και δεν θα παραστεί αύριο στη λειτουργία για τα 70 χρόνια της βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο, ανέφερε ένας εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Ο Άντριου, ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας, αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα επίσημα καθήκοντά του με αφορμή την εμπλοκή του στο σκάνδαλο του στενού φίλου του, του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν. Τον περασμένο Φεβρουάριο κατέληξε σε εξωδικαστική συμφωνία με μια γυναίκα που τον κατηγορούσε ότι την κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη.

Θα υπάρξουν χαιρετισμοί με όπλα το μεσημέρι και μια πτήση από σύγχρονα και ιστορικά αεροπλάνα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας. Μετά την παρέλαση, η βασίλισσα συνοδευόμενη από εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα βρεθεί στο μπαλκόνι του παλατιού για να χαιρετίσουν τα πλήθη.

Το βράδυ, θα ανάψουν φάροι σε περισσότερες από 2.000 πόλεις, χωριά και πόλεις σε όλη τη Βρετανία και στις πρωτεύουσες των χωρών της Κοινοπολιτείας. Η βασίλισσα θα ηγηθεί της φωταγώγησης του Principal Platinum Jubilee Beacon στο σπίτι της στο κάστρο του Γουίνσδορ. 

.

Παρασκευή 3 Ιουνίου

Η λειτουργία των Ευχαριστιών θα τελεστεί στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου του Λονδίνου και η καμπάνα του «Μεγάλου Παύλου» - η μεγαλύτερη στη χώρα και χρονολογείται από το 1882 - θα χτυπήσει για πρώτη φορά σε βασιλική περίσταση αφότου αναστηλώθηκε πέρυσι. Ενας μηχανισμός έσπασε τη δεκαετία του 1970.

Μετά τη λειτουργία, θα παρατεθεί δεξίωση στο Guildhall του Λονδίνου με οικοδεσπότη τον δήμαρχο του Λονδίνου.

.

Σάββατο 4 Ιουνίου

Μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παρευρεθούν στον ιππόδρομο Epsom καθώς διοργανώνει την 243η ιπποδρομία «The Derby».

Η βασίλισσα, της οποίας η αγάπη για τις ιπποδρομίες είναι γνωστή και είναι ιδιοκτήτρια και εκτροφέας πολλών αλόγων τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχε τακτικά στον αγώνα.

Το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Platinum Party at the Palace» στο μπροστινό μέρος του παλατιού του Μπάκιγχαμ. Μεταξύ αυτών που θα τραγουδήσουν είναι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια της R&B Αλίσια Κέις, η αμερικανίδα τραγουδίστρια Νταϊάνα Ρος και ο Λιν - Μάνουελ Μιράντα, δημιουργός του μιούζικαλ «Hamilton».

.

Κυριακή 5 Ιουνίου 

Τα «Μεγάλα Ιωβηλαϊκά Μεσημεριανά γεύματα» και περίπου 16.000 πάρτι δρόμου  θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, με περίπου 600 να διοργανώνονται επίσης σε όλο τον κόσμο, όπως στον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία και τη Νότια Αφρική...

Οι διοργανωτές ανέφεραν ότι ο τραγουδιστής Εντ Σίραν και περισσότερες από 100 γνωστές προσωπικότητες της βρετανικής πολιτιστικής ζωής θα ενωθούν με περίπου 10.000 καλλιτέχνες και μέλη των ενόπλων δυνάμεων για την παρέλαση, η οποία θα ακολουθήσει μια διαδρομή παρόμοια με αυτή που ακολούθησε η βασίλισσα την ημέρα της στέψης. 

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Τα βασιλικά πάρτι επιστρέφουν αλλά όχι η Ελισάβετ στους κήπους του ΜπάκιγχαμΤο στυλ της βασίλισσας Ελισάβετ εμπνέει την BarbieΗ viral «είδηση» στα social media ότι η Ελισάβετ πέθανε κι αντίδραση του Μπάκινγχαμ
Keywords
Τυχαία Θέματα