Βρετανικά ΜΜΕ: Χάρι και Μέγκαν βγάζουν εκατομμύρια - Χάρι και Μέγκαν: «Μας παρενοχλείτε»

This image released by Netflix shows promotional art for the upcoming documentary "Harry & Meghan," directed by Liz Garbus. (Netflix via AP)

Ο πρίγκιπας Χάρι δηλώνει ότι ήταν καθήκον του να αποκαλύψει την «εκμετάλλευση και τη δωροδοκία» από μέρους των μέσων ενημέρωσης, λέγοντας ότι τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας θεωρούν την

παρενόχληση της συζύγου του Μέγκαν ως «διαδικαστική».

Στα πρώτα επεισόδια της πολυαναμενόμενης σειράς ντοκιμαντέρ του ζευγαριού στο Netflix, ο Χάρι, ο οποίος παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα πριν από δύο χρόνια μαζί με τη Μέγκαν, είπε ότι γνώριζε πως ότι οι άνθρωποι θα διαφωνούσαν ουσιαστικά με αυτό που είχε κάνει.

Από την πλευρά της, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας έχει προετοιμαστεί για νέα κριτική από το ζευγάρι, τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ, οι οποίοι έχουν εξαπολύσει σφοδρές επιθέσεις στους συγγενείς του Χάρι, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του Βασιλιά Κάρολου και του μεγαλύτερου αδελφού του πρίγκιπα Γουίλιαμ, από τότε που μετακόμισαν στην Καλιφόρνια.

Όμως, αν περιμένατε κάποια νέα αποκάλυψη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα τρία πρώτα επεισόδια του ντοκιμαντέρ, που ήδη ανέβηκε στo Netflix και προβάλεται (Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022). Αντίθετα, η σειρά επικεντρώνεται στην αποκατάσταση του ζευγαριού από την κριτική και τα σχόλια του Τύπου.

«Για να πω την αλήθεια, ανεξάρτητα από το πόσο προσπάθησα, όσο καλή κι αν ήμουν, ό,τι κι αν έκανα, θα έβρισκαν τρόπο να με καταστρέψουν», είπε η Μέγκαν.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Χάρι κάνει συγκρίσεις ανάμεσα στη μεταχείριση της Μέγκαν (από τα ΜΜΕ) και την έντονη εισβολή των μέσων ενημέρωσης που είχε υποστεί αντίστοιχα η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Εκείνη σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997 στο Παρίσι, καθώς η λιμουζίνα της απομακρύνθηκε με ταχύτητα από φωτογράφους παπαράτσι που την «καταδίωκαν».

Οι εικασίες για το ντοκιμαντέρ κυριαρχούν στις βρετανικές εφημερίδες εδώ και μια εβδομάδα, με το μεγαλύτερο μέρος της κάλυψης να είναι συντριπτικά αρνητικό για το ζευγάρι.

Οι ταμπλόιντ εφημερίδες τους κατηγόρησαν ότι βγάζουν εκατομμύρια από τη βασιλική τους ιδιότητα, ενώ επιτίθενται στην οικογένειά τους σε «μια πράξη πολέμου».

«Το ντοκιμαντέρ θα είναι ξεκάθαρα μια γκροτέσκα παρωδία. Μπορεί να είναι η αλήθεια τους, αλλά σίγουρα δεν αναγνωρίζεται από εκατομμύρια σε αυτή τη χώρα»«, ανέφερε η ταμπλόιντ Daily Mail σε ένα άρθρο πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ.

Ο Χάρι είπε ότι ήταν τρομοκρατημένος και ότι η σύζυγός του οδηγήθηκε μακριά από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ αναφέρθηκε στον «πόνο των γυναικών που παντρεύονται σε αυτόν τον βασιλικό οίκο».

«Δέχομαι ότι θα υπάρξουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που θα διαφωνούν ουσιαστικά με αυτό που έκανα και πώς το έκανα, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να κάνω ό,τι μπορούσα για να προστατεύσω την οικογένειά μου, ειδικά μετά από αυτό που συνέβη με τη μαμά», είπε.

Από τότε που παραιτήθηκαν από τους βασιλικούς τους ρόλους, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ έχουν εξαπολύσει επίθεση κατά του Τύπου. Έχουν διακόψει τους δεσμούς τους με τα τέσσερα μεγαλύτερα ταμπλόιντ της Βρετανίας και έκαναν μηνήσεις για μια σειρά από δημοσιεύματα, ενώ εκκρεμούν περαιτέρω νομικές ενέργειες.

«Ως μέλος αυτής της οικογένειας, είναι καθήκον μου να αποκαλύψω αυτήν την εκμετάλλευση και τη δωροδοκία που συμβαίνει από μέρους των ΜΜΕ», είπε ο Χάρι.

Ο Χάρι αφήνει αιχμές για συγγενείς του και για το πώς αντιμετώπισαν τη Μέγκαν, με σαφείς ρατσιστικούς τόνους, όπως αφήνει να εννοηθεί.

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι είναι ότι, όσον αφορά πολλά μέλη της οικογένειας, όλα όσα υπέστη εκείνη (η Μέγκαν), είχαν περάσει και άλλοι, έτσι ήταν σχεδόν σαν μια ιεροτελεστία», είπε. 

«Μερικά από τα μέλη της οικογένειας ήταν σαν να ήθελαν να το περάσει η γυναίκα μου... Γιατί να αντιμετωπίζεται διαφορετικά η κοπέλα σου; Γιατί να έχεις ειδική μεταχείριση; Γιατί να προστατεύεται; Εγώ είπα ότι η διαφορά εδώ είναι το φυλετικό στοιχείο.»

Ούτε τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ούτε το γραφείο του Γουίλιαμ, ούτε το Παλάτι του Κένσινγκτον έχουν σχολιάσει πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ, που έρχεται μια εβδομάδα μετά από μια διαμάχη περί ρατσισμού στην οποία εμπλέκεται η 83χρονη νονά του Ουίλιαμ, λέγοντας ότι οδηγήθηκε να παραιτηθεί από τον τιμητικό ρόλο της ως βασιλική βοηθός.

πηγή: Reuters

Related...Η αμήχανη στιγμή των πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ που έγινε viralΗ Κέιτ Γουίνσλετ κατέρριψε το υποβρύχιο ρεκόρ του Τομ Κρουζ: Η αντίδραση του Τζέιμς ΚάμερονΟ χειμώνας είναι η εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης: Αυτός είναι ο λόγος
Keywords
Τυχαία Θέματα