Βρετανία: Σε μίνι ανασχηματισμό προχώρησε ο Σουνάκ μετά από 100 μέρες στην Ντάουνιγκ στριτ

Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, μετά από 100 δύσκολες μέρες στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Σούνακ όρισε τον Γκραντ Σαπς υπουργό Ενεργειακής Ασφάλειας, τον Γκρεγκ Χαντς πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος – αφότου απομακρύνθηκε ο Ζαχάουι – και τον Κέμι Μπάντενοχ υπουργό Επιχειρήσεων και Εμπορίου.

Ο Σούνακ χώρισε το τμήμα Επιχειρήσεων, Ενέργειας και Βιομηχανικής Στρατηγικής (BEIS) και το Τμήμα Ψηφιακών, Πολιτισμού, Μέσων και Αθλητισμού (DCMS) για να δημιουργήσει τέσσερα νέα

χαρτοφυλάκια, συμπεριλαμβανομένου ενός για την επιστήμη και την καινοτομία, προσωπική του επιλογή.

Μετά από τρεις μήνες στην εξουσία ο Σούνακ προσπαθεί να αναδιαμορφώσει την κυβέρνηση ώστε να επικεντρωθεί στις προτεραιότητές του, στην ενέργεια, την τεχνολογία και την δημιουργία μιας «Silicon Valley» στη Βρετανία.

Ο Σουνάκ ωστόσο δέχεται πιέσεις να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον Ντόμινικ Ράαμπ, βασικό του σύμμαχο που υπηρετεί ως αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Δικαιοσύνης, εν μέσω επίσημης έρευνας για μια σειρά καταγγελιών για εκφοβισμό.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΟργή στην Τουρκία για το σκίτσο του Charlie Hebdο που αφορά τον σεισμόΣεισμός:Πάνω από 5.000 οι νεκροί, διεθνής βοήθεια στην Τουρκία, προβλήματα πρόσβασης στην ΣυρίαΣεισμός στην Τουρκία: Η ελληνική ΕΜΑΚ έσωσε πατέρα και κόρη από τα ερείπια (Βίντεο)
Keywords
Τυχαία Θέματα