Βόμβα γραφίτη για «παράλυση» της Βόρειας Κορέας φέρονται να ετοιμάζουν οι Νοτιοκορεάτες

Η Νότια Κορέα έχει «εξασφαλίσει» τεχνολογίας για τη δημιουργία μιας μη θανατηφόρας βόμβας γραφίτη, ικανής να παραλύσει τα συστήματα ενέργειας της Βόρειας Κορέας σε περίπτωση πολέμου, ανέφεραν την Κυριακή στρατιωτικές πηγές στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η αποκαλούμενη «βόμβα μπλακάουτ» φέρεται να λειτουργεί εξαπλώνοντας ρινίσματα γραφίτη που έχουν υποστεί χημική επεξεργασία πάνω από εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής, με σκοπό την πρόκληση βραχυκυκλωμάτων και προβλημάτων στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.


Το όπλο αυτό φέρεται να έχει αναπτυχθεί από την Υπηρεσία Ανάπτυξης Άμυνας στο πλαίσιο ενός προγράμματος προληπτικών πληγμάτων της Νότιας Κορέας, υπό την ονομασία Kill Chain.

«Όλες οι τεχνολογίες για την ανάπτυξη μιας βόμβας γραφίτη έχουν εξασφαλιστεί. Είμαστε στο επίπεδο όπου μπορούμε να φτιάξουμε τις βόμβες ανά πάσα στιγμή» ανέφερε αξιωματούχος των ενόπλων δυνάμεων.

Το υπουργείο Άμυνας είχε ζητήσει στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους να συμπεριληφθεί κονδύλι 500 εκατ. γουόν (436.000 δολαρίων ΗΠΑ) για το πρόγραμμα, αλλά το υπουργείο Οικονομικών δεν το δέχτηκε, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Η βόμβα χαρακτηρίζεται συχνά ως «μαλακή βόμβα», καθώς επηρεάζει μόνο συστήματα ηλεκτροδότησης. Χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράκ στον Πόλεμο του Περσικού Κόλπου και από το ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας το 1999.
Keywords
Τυχαία Θέματα