Βίντεο: Το «άει στο διάολο» που...συγκλόνισε τη Βουλή στη συνεδρίαση για τη Novartis

Οι εντάσεις και το τεταμένο κλίμα ήταν αναμενόμενα στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για την προανακριτική για τη Novartis, ωστόσο, ακόμα και έτσι, το «άει στο διάολο» που ακούστηκε κάποια στιγμή μάλλον εμπίπτει στις περιπτώσεις που ξεπερνούν τα συνηθισμένα όρια.

Συγκεκριμένα, κάποια στιγμή, κατά τον διάλογο της προεδρεύουσας της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου,

με τον Χαράλαμπο Αθανασίου της ΝΔ, όπου η αντιπρόεδρος της Βουλής δεν ικανοποίησε το αίτημά του να πάρει τον λόγο, ακούστηκε ένα «άει στο διάολο», αμέσως αφού η κ. Χριστοδουλοπούλου ολοκλήρωσε την πρότασή της.

Τη φράση επισήμανε ο Νίκος Δένδιας, δηλώνοντας ότι αναγιγνώσκει απόσπασμα των πρακτικών: «Καταγράφεται επί λέξη το εξής: “Αναστασία Χριστοδουλοπούλου: Σας παρακαλώ κ. Αθανασίου, τα νομικά αφήστε τα, θέλετε να μιλήσετε νομικά, πολιτικά, ό,τι θέλετε, έχετε εκπροσώπους να μιλήσουν” και από κάτω “άει στο διάολο”».

«Εγώ το′ πα;» ρώτησε η κ. Χριστοδουλοπούλου, και, αν και είπε πως δεν το άκουσε, σημασία έχει πως το άκουσαν τα πρακτικά, οπότε ζήτησε να εξαλειφθεί η φράση και αναγνώρισε ότι όποιος και αν είπε αυτή τη φράση ήταν αστοχία και αγένεια.

«Σε καμία στιγμή της διαδικασίας την οποία διηύθυνα σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής δεν χρησιμοποίησα απαξιωτική ή υβριστική έκφραση και ειδικά ενάντια στον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου» τονίζει σε γραπτή δήλωσή της Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι, όταν πήρε το λόγο ο κ. Αθανασίου και κατήγγειλε το ως άνω περιστατικό, δεν κατάλαβα ότι αναφερόταν σε εμένα και δήλωσα ότι δεν άκουσα τι ειπώθηκε και ότι όποιος και αν το είπε είναι τουλάχιστον αστοχία και αγένεια εκ μέρους του, γι’ αυτό πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά».

«Κάποιοι ενδεχομένως μου την έχουν “στημένη”, αλλά η συγκεκριμένη κατασκευή καλό είναι να μην τους οδηγεί να θεωρούν ότι μπορούν να την αξιοποιήσουν για να με πλήξουν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα