«Τσαμπουκάδες» από την Τουρκία στην Κύπρο: Ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα ανοιχτά της Πάφου

Ασκήσεις με πραγματικά πυρά πραγματοποιεί το τουρκικό πολεμικό ναυτικό στα ανοιχτά της Πάφου στην Κύπρο. Όπως αναφέρει το Sigma Live, οι ασκήσεις άρχισαν την Κυριακή και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

Η τουρκική δραστηριότητα περιορίζεται προς τις περιοχές των κατεχομένων λόγω παρουσίας της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εντός του FIR
Λευκωσίας, που επεκτείνεται και προς το Αιγαίο λόγω ασκήσεων με Κύπρο και Ελλάδα.

Για την Τρίτη, σύμφωνα με το Sigma Live, είναι προγραμματισμένες νέες ασκήσεις κοντά στον Ακάμα, μόλις έξω από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν και ανατολικά της Ρόδου και νοτίως του Καστελόριζου.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας εξέδωσε ΑΝΤΙ NAVTEX, καταγγέλλοντας τις τουρκικές ενέργειες στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

Επίσης Τρίτη, 21 του μήνα, διενεργούνται ασκήσεις αριστερά και δεξιά του Ακάμα και σε μια ενδιάμεση μεταξύ των δυο αυτών περιοχών λωρίδα.

Οι ασκήσεις έχουν αεροναυτικό χαρακτήρα, διεξάγονται στο κατεχόμενο FIR της Λευκωσίας αλλά φτάνουν έξω από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, στην περιοχή του Ακάμα. Επίσης προεκτείνονται, εντός του τουρκικού FIR.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα