Τουρκία προς ΗΠΑ για την Αγία Σοφία: Κωμικοτραγικό να αποσπάτε έτσι την προσοχή από την αναταραχή στο εσωτερικό σας

«Καλούμε τις ΗΠΑ να εστιάσουν στα εσωτερικά τους ζητήματα σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες ανά τον κόσμο.

Όπως ισχυρίστηκε, η γλώσσα της έκθεσης «για άλλη μια φορά» δεν είναι αντικειμενική και «περιλαμβάνει αβάσιμες κατηγορίες που βασίζονται σε αμφιλεγόμενες πηγές».

«Μας μπερδεύουν τα

σχόλια στην αναφορά σχετικά με την Αγία Σοφία και τη Μονή της Χώρας...η Αγία Σοφία και η Χώρα ανήκουν στη Δημοκρατία της Τουρκίας και οποιοδήποτε δικαίωμα διάθεσής τους είναι αποκλειστικά εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας. Οποιεσδήποτε αποφάσεις λαμβάνονται ή δεν λαμβάνονται σε αυτά τα πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να αποτελούν ζήτημα άλλων χωρών. Η Τουρκία γνωρίζει καλά την εξαιρετική αξία όλων των πολιτιστικών και θρησκευτικών περιουσιών στην επικράτειά της και τις προστατεύει».

«Είναι κωμικοτραγικό για τις ΗΠΑ να προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή του διεθνούς κοινού από τις εσωτερικές τους αναταραχές σε μια περίοδο κατά την οποία η ισλαμοφοβία, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αυξάνεται ταχύτατα στις ΗΠΑ. Απορρίπτουμε όλες τις ανακρίβειες στην έκθεση όπως και τις σκόπιμες δηλώσεις χωρίς καμία βάση και καλούμε τις ΗΠΑ να εστιάσουν στα εσωτερικά τους ζητήματα σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Ποια είναι η 35χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι Economist: Τι έκανε σωστά η Τουρκία με τον κορονοϊό Μεγάλη άσκηση του ελληνικού στρατού στον Έβρο με άρματα μάχης και επιθετικά ελικόπτερα
Keywords
Τυχαία Θέματα