Το πόσιμο νερό πήγε στην Αίγινα - Στις 19 Ιανουαρίου η επίσημη παράδοση

Το μείζον ζήτημα της ύδρευσης της Αίγινας με πόσιμο νερό, λύθηκε έπειτα από πολλά χρόνια απαίτησης της τοπικής κοινωνίας.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός, των 14,4 χλμ., που συνδέει την Αίγινα, μέσω της Σαλαμίνας, με τον κεντρικό αγωγό της ΕΥΔΑΠ, ήδη έχει τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.

Οι δοκιμές πίεσης ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ από τις αρχές Ιανουαρίου ξεκίνησαν και οι δοκιμές παροχετευτικότητας. Μάλιστα, χθες Πέμπτη στο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης

της Αίγινας, διοχετεύτηκε προς κατανάλωση, μέσω της τροφοδοσίας δικτύου και περιφερειακών δεξαμενών από την Κεντρική Δεξαμενή 700 κυβικά μέτρα νερού, σήμερα Παρασκευή υπήρξε μέση παροχή 900 κυβικών νερού ανά ώρα και την Τρίτη θα είναι η τελευταία ημέρα δοκιμών, με περίπου 8.000 κυβικά μέτρα νερού σε διάστημα 8 ωρών, ώστε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου να γίνει η παράδοση του έργου από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, προς τον δήμαρχο Αίγινας Γιάννη Ζορμπά.

Το έργο θεωρείται μοναδικό στην Ελλάδα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττική 2104-2020) με το ποσό των 23 εκατ. και αναμένεται να εξασφαλίσει ημερήσια παροχή νερού 21.500 κυβικά μέτρα.

«Η δέσμευσή μας έγινε πράξη. Πρόκειται για ιστορική στιγμή για την Αίγινα. Η υλοποίηση του έργου αυτού, το οποίο είναι πρωτόγνωρο τεχνικά για τα ελληνικά δεδομένα, εξασφαλίζει τις αναγκαίες ποσότητες πόσιμου νερού για τους κατοίκους του νησιού. Οι υπηρεσίες και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτό το μοναδικό έργο το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της Αίγινας. Δεν θα αφήσουμε να πάει ούτε μια μέρα χαμένη με σταθερά βήματα και συγκεκριμένα έργα συνεχίζουμε να στηρίζουμε τα νησιά μας», ανέφερε ο Γιώργος Πατούλης.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΕλληνικός Χρυσός: 1,3 εκατ. ευρώ κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις το 2021Νέα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για τις επιπτώσεις της πανδημίαςΠλήρης ανακαίνιση και νέα πολυτελή bungalows στο Club Med Gregolimano
Keywords
Τυχαία Θέματα