Το ιστορικό Eastman Museum ανέβασε στο site του 250.000 φωτογραφίες από τη θρυλική συλλογή του



Το Eastman Museum είναι γνωστό για την τεράστια συλλογή φωτογραφιών του και για τον εξέχοντα ρόλο που διαδραματίζει στη διατήρηση και την έκθεση έργων από περισσότερους από 8.000 φωτογράφους από όλο τον κόσμο. Βρίσκεται στο κτήμα του συλλέκτη George Eastman, του ιδρυτή της Kodak και «πρωτοπόρου της δημοφιλούς φωτογραφίας και της κινηματογράφησης», στο Rochester της Νέας Υόρκης. Ιδρύθηκε το 1947 με σκοπό να προωθήσει τη συζήτηση και την ενασχόληση γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας, να εκπαιδεύσει και να διασκεδάσει
το κοινό.

Πρόσφατα, το ιστορικό αυτό μουσείο αποφάσισε να εκσυγχρονίσει την πλούσια συλλογή του, ψηφιοποιώντας περισσότερα από τα 250.000 από τα θρυλικά κομμάτια που έχει στην κατοχή του.

Η συλλογή που ανέβασε στο site του και η οποία είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους, απαρτίζεται από διάφορες θεματικές: διακοσμητικές τέχνες, φιλμ, φωτογραφία, τεχνολογία και διαφήμιση είναι μόνο μερικές από αυτές, όλες εκ των οποίων μπορεί να απολαύσει ο επισκέπτης με ένα απλό κλικ. Από αντίκες φωτογραφικές μηχανές και φακούς μέχρι κινούμενες εικόνες και φωτογραφίες, κάθε ψηφιακά καταγεγραμμένο κομμάτι χρονολογεί την μεγάλη και εξέχουσας σημασίας ιστορία του μουσείου. Η ψηφιακή συλλογή είναι εύκολα προσβάσιμη και αποτελεί μια τέλεια διαδικτυακή πλατφόρμα τόσο για διεξαγωγή έρευνας όσο και για απλό χάζεμα.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή. Το μουσείο σκοπεύει να ψηφιοποιήσει ολόκληρη τη συλλογή του, δηλαδή 400.000 φωτογραφίες και αρνητικά, 28.000 φιλμ κινούμενης εικόνας, 3 εκατομμύρια κινηματογραφικά αντικείμενα και 16.000 τεχνολογικά κομμάτια. Η πλατφόρμα θα ανανεώνεται καθημερινά, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, οπότε φτάνει να έχετε όρεξη να χαζεύετε.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα