Το Γουιμπλεντον θα διεξαχθεί χωρίς βαθμολογία από την ΑΤΡ και την WTA

Wimbledon, London, England. June 14th 2021. The All England Lawn Tennis and Croquet Club (AELTC) is home to the Wimbledon Championships,
the only Grand Slam tennis event still held on grass. Centre Court and Court No1 have retractable roofs in the event of bad weather..

Η WTA και η ATP, ανακοίνωσαν πως το Γουίμπλεντον δεν θα είναι εφέτος ένα βαθμολογούμενο τουρνουά.

Αιτία είναι η απόφασή των διοργανωτών να μην επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες να συμμετάσχουν σε αυτό λόγω το ότι παραβιάζει τον κανονισμό για τις διακρίσεις των διοργανώσεων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΤΡ αναφέρει τα εξής:

″Με μεγάλη λύπη και αφού δεν έγινε κάποια αλλαγή, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να αφαιρέσουμε τους βαθμούς της κατάταξης της ΑΤΡ από το Wimbledon το 2022» τονίζει και συνεχίζει:

«Εκτιμούμε τις μακροχρόνιες σχέσεις μας με το Wimbledon και την LTA και δεν υποτιμούμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Σημειώνουμε ωστόσο πως αυτές ήταν μόνο προτάσεις και όχι κάποια εντολή, θα μπορούσε να προσφέρεται μια εναλλακτική επιλογή που θα άφηνε τους παίκτες να αγωνιστούν ως ουδέτεροι αθλητές μέσω μιας υπογεγραμμένης δήλωσης. Οι ιδιωτικές συζητήσεις μας με τους παίκτες που έχουν επηρεαστεί, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα πως αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή», τόνισε η ΑΤΡ.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤένις: Το Γουίμπλεντον χάνει βαθμούς κατάταξης λόγω του αποκλεισμού της Ρωσίας και της ΛευκορωσίαςΔιαφωνεί με τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων από το Γουίμπλεντον ο Νόβακ ΤζόκοβιτςΑντιδρά η ΑΤΡ στην απόφαση του Γουίμπλεντον να μην αγωνιστούν Ρώσοι και Λευκορώσοι
Keywords
Τυχαία Θέματα