Την Τετάρτη 29 Μαρτίου η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για το Brexit από την Τερέζα Μέι

Την επόμενη Τετάρτη, 29 Μαρτίου, αναμένεται η ενεργοποίηση του Άρθρου 50 για το Brexit από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, σύμφωνα με βρετανικές και ευρωπαϊκές πηγές.

Αναλυτικότερα, το BBC μεταδίδει πως από την Ντάουνινγκ Στριτ έγινε γνωστό ότι η Μέι θα γράψει επιστολή στα άλλα 27 μέλη της ΕΕ, ενώ οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν.

Εάν όλα εξελιχθούν βάσει του διετούς χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται, το Brexit
θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του 2019.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε πως ο πρέσβης της Βρετανίας στην ΕΕ, Σερ Τιμ Μπάροου, ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο νωρίτερα μέσα στη Δευτέρα πως το Άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί την Τετάρτη, 29 Μαρτίου.
Το Reuters μετέδωσε επίσης πως η Μέι θα γράψει στην ΕΕ στις 29 Μαρτίου, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, οι οποίες ανέφεραν πως οι Βρυξέλλες ενημερώθηκαν από Βρετανούς αξιωματούχους.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι θα παρουσιάσει στα 27 Κράτη - Μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης το σχέδιο των διαπραγματεύσεων για το Brexit εντός 48 ωρών από τη στιγμή που το Λονδίνο θα έχει ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της ευρωπαϊκής συνθήκης. Ωστόσο, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο η σύνοδος κορυφής που θα ακολουθήσει την έναρξη της διαδικασίας του Brexit θα πραγματοποιηθεί «τέσσερις έως έξι εβδομάδες» μετά την ειδοποίηση περί έναρξης της διαδικασίας.

Από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις του Brexit για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.

«Τα πάντα είναι έτοιμα σε αυτή την πλευρά», δήλωσε σε τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα εκκινήσουν αφού θα έχουν συναντηθεί τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ για να επιβεβαιώσουν την διαπραγματευτική δικαιοδοσία της Κομισιόν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα