Τέξας: Ο προπονητής των Γουόριορς Στιβ Κερ κατακεραύνωσε τους γερουσιαστές για τη σφαγή

Συγκλονιστικός ο Στιβ Κερ, ξέσπασε λόγω της δολοφονίας 19 παιδιών σε δημοτικό στο Τέξας και με δάκρυα στα μάτια αναρωτήθηκε πότε θα γίνει κάτι στις ΗΠΑ. «Μας κρατούν όμηρους 50 γερουσιαστές μην ψηφίζοντας έναν νόμο για την οπλοκατοχή. Είναι αξιολύπητο» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο τεχνικός των Γουόριορς μίλησε στα ΜΜΕ πριν από το τέταρτο παιχνίδι με τους Ντάλας Μάβερικς (νίκη του Ντάλας με 119-109) και συγκίνησε τον κόσμο με το ξέσπασμά του, αφού με δάκρυα στα

μάτια απεύθυνε το δικό του μήνυμα, διασύροντας παράλληλα τους 50 Γερουσιαστές των ΗΠΑ που αρνούνται να ψηφίσουν νόμο για την οπλοκατοχή.

Οι δηλώσεις του, έγιναν πριν το τελικό απολογισμό και έχουν ως εξής: 

«Δεν πρόκειται να μιλήσω για το μπάσκετ. Τίποτα δεν συνέβη με την ομάδα μας τις τελευταίες έξι ώρες. Θα ξεκινήσουμε με τον ίδιο τρόπο απόψε. Οποιαδήποτε ερώτηση για το μπάσκετ δεν έχει σημασία.  Από τη στιγμή που φύγαμε από το γυμναστήριο, 14 παιδιά σκοτώθηκαν 400 μίλια από εδώ. Και ένας δάσκαλος. Τις τελευταίες 10 μέρες, σκοτώθηκαν ηλικιωμένοι μαύροι σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο, δολοφονήθηκαν Ασιάτες σε εκκλησία στη Νότια Καλιφόρνια. Τώρα έχουμε παιδιά που σκοτώνονται στο σχολείο.  Πότε θα κάνουμε κάτι; Είμαι κουρασμένος. Έχω κουραστεί να σηκώνομαι εδώ και να εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις κατεστραμμένες οικογένειες εκεί έξω. Είμαι τόσο κουρασμένος. Με συγχωρείτε. Συγγνώμη. Συγγνώμη. Έχω κουραστεί από τα λεπτά σιωπής. Αρκετά! Αρκετά!  

Υπάρχουν 50 γερουσιαστές αυτή τη στιγμή που αρνούνται να ψηφίσουν το HR8, έναν κανόνα για τον έλεγχο του ιστορικού (σ.σ των επίδοξων αγοραστών όπλων) που η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε πριν από μερικά χρόνια. Σκονίζεται εδώ και δύο χρόνια. Και υπάρχει λόγος που δεν το ψηφίζουν: για να διατηρήσουν την εξουσία.  Σας ρωτώ λοιπόν, Μιτς Μακόνελ, ρωτώ όλους εσάς τους γερουσιαστές που αρνείστε να κάνετε κάτι για τη βία και τους πυροβολισμούς στα σχολεία και τα σούπερ μάρκετ. Σας ρωτώ: Θα βάλετε τη δική σας επιθυμία για εξουσία πάνω από τις ζωές των παιδιών μας και των ηλικιωμένων και των εκκλησιαζομένων μας; Γιατί έτσι φαίνεται. Αυτό κάνουμε κάθε εβδομάδα.  

Γι′ αυτό έχω βαρεθεί. Βαρέθηκα. Θα παίξουμε το παιχνίδι απόψε. Αλλά θέλω κάθε άνθρωπο εδώ, κάθε άτομο που το ακούει αυτό, να σκεφτεί το δικό του παιδί ή εγγόνι, μητέρα ή πατέρα, αδελφή, αδελφό. Πώς θα νιώθατε αν σας συνέβαινε αυτό σήμερα;  Δεν μπορούμε να μένουμε ακίνητοι απέναντι σε αυτό. Δεν μπορούμε να καθόμαστε εδώ και απλά να διαβάζουμε γι′ αυτό και να λέμε: «Ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή... ναι, Πάμε Dubs. Ελάτε, Mavs, πάμε». Αυτό θα κάνουμε. Θα πάμε να παίξουμε ένα παιχνίδι μπάσκετ....

Και πενήντα γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον θα μας κρατούν ομήρους. Συνειδητοποιείτε ότι το 90% των Αμερικανών, ανεξαρτήτως κόμματος, θέλουν ελέγχους ιστορικού - καθολικούς ελέγχους ιστορικού; Το 90% από εμάς. Μας κρατούν ομήρους 50 γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι αρνούνται να το θέσουν καν σε ψηφοφορία, παρά το τι θέλουμε εμείς, ο αμερικανικός λαός.  Δεν θα το ψηφίσουν επειδή θέλουν να κρατήσουν τη δική τους εξουσία. Είναι αξιολύπητο! Αρκετά!»

Ο πατέρας του Κερ, Malcolm, σκοτώθηκε από ενόπλους το 1984, ενώ υπηρετούσε ως πρόεδρος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού. Ο προπονητής των Warriors έχει μιλήσει επανειλημμένα, τα τελευταία χρόνια, για διάφορους πυροβολισμούς, κάνοντας έκκληση στους κυβερνητικούς αξιωματούχους να προβούν σε ουσιαστικές αλλαγές στους νόμους της Αμερικής για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Πολλοί παίκτες του ΝΒΑ, συμπεριλαμβανομένου του Λεμπρόν Τζέιμς, εξέφρασαν την οργή τους για τους πυροβολισμούς της Τρίτης. Το ΝΒΑ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω Twitter: «Η οικογένεια του NBA είναι συντετριμμένη από το φρικτό επεισόδιο πυροβολισμών που συνέβη στο Uvalde του Τέξας. Οι σκέψεις μας και τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας απευθύνονται στις οικογένειες, τους φίλους των θυμάτων, το δημοτικό σχολείο Robb και την κοινότητα του Uvalde.»

A very emotional and frustrated Steve Kerr spoke about the shooting in Uvalde, Texas pic.twitter.com/bmQYMskcti

— Warriors on NBCS (@NBCSWarriors) May 24, 2022ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤέξας: 19 παιδιά και δύο ενήλικες νεκροί από το μακελειό σε δημοτικό σχολείοΤέξας: Αυτός είναι ο έφηβος που σκόρπισε τον θάνατο στο δημοτικό σχολείοΜακελειό σε σχολείο στο Τέξας: 15 νεκροί σε επίθεση ενόπλου
Keywords
Τυχαία Θέματα