Τέξας: Αυτός είναι ο έφηβος που σκόρπισε τον θάνατο στο δημοτικό σχολείο

Οι αμερικανικές αρχές κατονόμασαν τον Σαλβαδόρ Ράμος ως δράστη του πολύνεκρου μακελειού σε δημοτικό σχολείο του Τέξας, ο οποίος σκότωσε τουλάχιστον 19 παιδιά και δύο ενήλικες προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά ενώ προηγουμένως είχε πυροβολήσει και τη γιαγιά του, τραυματίζοντάς την σοβαρά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 18χρονος - κάτοικος της κοινότητας Ουβάλντε, περίπου 85 μίλια (135 χιλιόμετρα) δυτικά του Σαν Αντόνιο - έδρασε μόνος του. Αρχικά πυροβόλησε την γιαγιά του, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Στη συνέχεια οδήγησε μέχρι το δημοτικό

σχολείο Ρομπ, όπου τράκαρε το όχημα κοντά σε μια τάφρο και το εγκατέλειψε.

Εθεάθη να κινείται με ένα τουφέκι, σακίδιο και πανοπλία. Βίντεο-ντοκουμέντο τον κατέγραψε δευτερόλεπτα πριν από τη στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχες αγόρασε δύο τουφέκια στα 18α γενέθλιά του.

Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα για την ώρα. Ο ίδιος, πάντως, φέρεται να είχε προειδοποιήσει «τα παιδιά να προσέχουν» μέσα από αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα social media, εξάλλου, ανέβαζε φωτογραφίες με τα όπλα του. Μια φωτογραφία δύο τουφεκιών τύπου AR15 εμφανίστηκε σε λογαριασμό Instagram που συνδέεται με τον ένοπλο μόλις τρεις ημέρες πριν από το μακελειό.

Η σελίδα του στο TikTok έχει μόνο μία ανάρτηση ενός παιχνιδιού για κινητά, ωστόσο στο σύντομο βιογραφικό κάτω από την εικόνα του προφίλ του γράφει: «Τα παιδιά να φοβούνται στην πραγματική ζωή».

Ενας πρώην συμμαθητής του είπε ότι ο ένοπλος του έστειλε μηνύματα με φωτογραφίες ενός πυροβόλου όπλου που είχε και μιας τσάντας γεμάτη με πυρομαχικά, λίγες μέρες πριν την επίθεση.

«Μου έστελνε μηνύματα ενίοτε και πριν από τέσσερις μέρες μου έστειλε μια φωτογραφία του AR που χρησιμοποιούσε… και ένα σακίδιο γεμάτο φυσίγγια». «Εγώ έλεγα, αδερφέ, γιατί το έχεις αυτό; και είπε, «Μην ανησυχείς για αυτό», είπε ο φίλος. «Μου έστειλε μήνυμα: «Είμαι πολύ διαφορετικός τώρα. Δεν θα με αναγνώριζες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον φίλο του, ο Ράμος χλευαζόταν από άλλους για τα ρούχα που φορούσε και την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς του.

«Ηθελε να μην πηγαίνει σχολείο… και απλά, σιγά σιγά, το παράτησε», πρόσθεσε. 

(με πληροφορίες από Associated Press, CNN, Skynews)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤουρκία: Σχέδιο «απόδρασης» του Ερντογάν από τη χώρα αποκάλυψε ο ΚιλιτσντάρογλουΤα μεγάλα αδιέξοδα της ΤουρκίαςΣτην «πιο ενεργή φάση» η μάχη του Ντονμπάς: Μεγάλη ρωσική επίθεση για περικύκλωση ουκρανικών δυνάμεων
Keywords
Τυχαία Θέματα