Τεταμένη η κατάσταση στην Ειδομένη. Στο φράχτη των συνόρων και πάλι πρόσφυγες και μετανάστες

Τεταμένη είναι η κατάσταση στον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας πρόσφυγες και αλληλέγγυοι ανέβηκαν σε ένα παλιό βαγόνι και το έσπρωξαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης μέχρι τη διάβαση όπου βρίσκονται παρατεταγμένες κλούβες της αστυνομίας.

Τα περίπου εκατό άτομα που ήταν πάνω στο βαγόνι, κρατούσαν την ελληνική σημαία και φώναζαν συνθήματα ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα. Σταμάτησαν δε το βαγόνι λίγο πριν εμβολίσει τις κλούβες της αστυνομίας.

Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο πάνω στις σιδηροδρομικές
γραμμές όπου παραμένει και το βαγόνι, ενώ άλλοι, εκ των οποίων ορισμένοι κρατούν ελληνικές σημαίες αλλά σημαία της Γερμανίας φωνάζουν να ανοίξουν τα σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια μεταξύ προσφύγων και των αρχών της ΠΓΔΜ, που έκαναν χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και πλαστικών σφαιρών, με αποτέλεσμα περίπου 300 άτομα να προσέλθουν στα ιατρεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, αναζητώντας βοήθεια.

Μεταξύ αυτών ήταν και τρία παιδιά με τραύματα από πλαστικές σφαίρες στο κεφάλι κι άλλα περίπου 35, ηλικίας 5-15 ετών, με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των δακρυγόνων, ενώ άλλοι δύο νεαροί -κατά δήλωσή τους- τούς πήραν μαζί με άλλους δέκα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, όπου επί μία ώρα υπόκεινταν σε ξυλοδαρμό από την αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Ηρεμία σήμερα στην Ειδομένη. Τρία παιδιά με τραύματα από πλαστικές σφαίρες

Επεισόδια στα σύνορα με την ΠΓΔΜ: Συγκρούσεις προσφύγων και μεταναστών με τη σκοπιανή αστυνομία

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα