Τεστ για κορονοϊό σε παιδικούς σταθμούς από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, έγινε σήμερα επίσκεψη κλιμακίων των Κινητών Ομάδων Επισκέψεις στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) στο Δήμο Κρωπίας και ελήφθησαν ρινοφαρυγγικά δείγματα, από όλους τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών και της Δημοτικής βιβλιοθήκης. Η σχετική δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον δήμαρχο Κρωπίας.

Να σημειωθεί ότι τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

(ΚΟΕΣ) τα οποία πραγματοποιούν τους επιδημιολογικούς εργαστηριακούς ελέγχους αποτελούνται από ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές ΠΕ. Οι λείψεις των δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ.
Γεώργιος Πατούλης δήλωσε: «Οι επιδημιολογικές λήψεις δειγμάτων σε υπηρεσίες και φορείς της αυτοδιοίκησης, καθώς και σε κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, για την προστασία των δομών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αποτελεί, τον κύριο στόχο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Προστατεύουμε κάθε νοικοκυριό της Αττικής ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους και οχυρώνοντας τον επιδημιολογικό έλεγχο με στοχευμένο επιχειρησιακό σχέδιο».

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης δήλωσε: «Από την αρχή της κρίσης
της πανδημίας- μέριμνα μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα
σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες ώστε να προστατέψουμε παιδιά μας, τις
οικογένειές μας, τους ηλικιωμένους μας. Σε αυτό το πλαίσιο αξιοποιούμε κάθε
συνεργασία με αυτοδιοικητικούς, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Μόνο με τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας και την ατομική ευθύνη μπορούμε να τα καταφέρουμε».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Πώς άνοιξαν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας σε άλλες χώρες της Ευρώπης - 10 παραδείγματα Κιλκίς: Ζητούν ψευδή πιστοποιητικά από γιατρούς για να μην φορέσουν μάσκα ή να αποφύγουν το πρόστιμο
Keywords
Τυχαία Θέματα