Τεράστια προσέλευση στην πορειά των Γυναικών σε ΗΠΑ, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία

Εκατοντάδες άνθρωποι κατέκλυσαν εχθές Κυριακή, 21 Ιανουαρίου, τους δρόμους σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των γυναικών και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, που ανήλθε στην εξουσία πριν από έναν χρόνο.

Στο Λονδίνο, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Ντάουνινγκ Στριτ νωρίς το μεσημέρι για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τη σεξουαλική παρενόχληση, τις βιαιοπραγίες και τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών.

«Όχι σημαίνει όχι. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι απαράδεκτη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η 27χρονη Λίμπερτι Φόλκερ.

Στο Βερολίνο, οι διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, σε κοντινή απόσταση από τη πρεσβεία των ΗΠΑ. Πάρα το τσουχτερό κρύο, οι συμμετέχοντες, Αμερικανοί που ζουν στη χώρα αλλά και Γερμανοί, διαδήλωσαν στη συνοικία που βρίσκεται η έδρα της κυβέρνησης, κρατώντας πανό που διάβαζε κανείς στα αγγλικά το σύνθημα «Αντισταθείτε» αλλά και «Ξεσηκωθείτε, ενωθείτε και πολεμήστε».

Οι διοργανωτές κάλεσαν τους Αμερικανούς που διαμένουν στο εξωτερικό να εγγραφούν σε εκλογικούς καταλόγους ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Στο Παρίσι, περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν, αψηφώντας τη βροχή, στην πλατεία Τροκαντερό. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Παραμένουμε φεμινίστριες!». Μεταξύ του πλήθους ήταν και εκείνοι που διατράνωναν την αντίθεσή τους στον ένοικο του Λευκού Οίκου, οι οποίοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υπέρ της αποχώρησης του Τραμπ από τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ.

Στις ΗΠΑ, οι συγκεντρώσεις έγιναν στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και σε άλλες περίπου 250 πόλεις της Αμερικής. Η διοργανώτρια της Εθνικής Ομάδας της Ουάσιγκτον, Έμιλι Πάτον δήλωσε ότι «θα στείλουμε το μήνυμά μας στις κάλπες αυτό το φθινόπωρο, γι αυτό προτρέπουμε τους ανθρώπους να εγγραφούν σήμερα κιόλας για την ψηφοφορία».

Οι συγκεντρώσεις έρχονται επίσης σε μία χρονική στιγμή που δίνεται ένας αγώνας κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης που γίνεται μέσα από τα social media και τα κινήματα #MeToo και #TimesUp.

Στη συγκέντρωση του Λος Άντζελες, μεταξύ των διασημοτήτων που μίλησαν ήταν η Εύα Λονγκόρια, η Νάταλι Πόρτμαν, η Βαϊόλα Ντέιβις, η Άλφι Γούλνταρντ, η Σκάρλετ Τζοχάνσον, η Κόνστανς Γου, ο Άνταμ Σκοτ και ο Ρομπ Ράινερ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

“Today we’re here to march, not skate” #womensmarchTOpic.twitter.com/Wfm74hmLGm

— kate marshall (@kmbmarshall) January 20, 2018To Women's March στο Τορόντο του Καναδά. Πορείες έγιναν και στις πόλεις του Βανκούβερ, στην Όταβα και στο Χάλιφαξ.

Wow. The Women's March in Philadelphia is YUGE! #WomensMarch2018pic.twitter.com/vTDtOThjnc

— SeriouslyUS? (@USseriously) January 20, 2018Στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

#WomensMarch2018 participants flood downtown #SanFrancisco. https://t.co/7Yx49EyPrg

— ABC7 News (@abc7newsbayarea) January 21, 2018Κοσμοπλυμμήρα στο Σαν Φρανσίσκο.

Can we get him on a cover?! #WomensMarchNYC#WomensMarch2018#WomensMarchpic.twitter.com/nD8AhpY0aa

— Marielena Alcaraz (@M_alcarazrios) January 20, 2018Ανάμεσα στα μηνύματα της πορείας, ήταν και το: «Τα καλά αγόρια δεν είναι σεξιστές».

#WomensMarch#WomensMarch2018#Dcisopen#WomensMarchDC#DCpic.twitter.com/V8TGrykTAa

— Brian Crider (@DelegateBrian) January 20, 2018«Έχω δει καλύτερες (κυβερνητικές) συνθέσεις στο ΙΚΕΑ», γράφει ο Brian Crider.

Austin, TX broke the record for largest gathering in Texas history. #WomensMarch2018pic.twitter.com/0RHx6s3fGz

— Bishop Talbert Swan (@TalbertSwan) January 20, 2018Στο Ώστιν του Τέξας.

Carrie would be SO proud! Resist. Register. VOTE!

Keywords
Τυχαία Θέματα