Τασούλας: «Διαφωνώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία»

Αίσθηση προκάλεσε στη Βουλή η απαξίωση του Νίκου Μπελογιάννη από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τασούλα την οποία «υιοθέτησαν» με χειροκροτήματα 5 – 10 βουλευτές της ΝΔ. Λίγη ώρα ύστερα από το επεισόδιο που προκάλεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής
της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Κ. Τασούλας μιλώντας για την προανακριτική κατά του Γ. Παπαντωνίου είπε: «μέσα σε αυτή την ομοβροντία αντιπερισπασμού εντάσσεται και η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο του Μπελογιάννη. Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα, υπάρχουν και άλλες παρατάξεις, έχει ακουστεί εδώ ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της δημοκρατίας».

Η αναφορά του Κ., Τασούλα προκάλεσε αντιδράσεις στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, όμως ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε: «εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα