Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου



Η HuffPost Greece Agenda σας βοηθάει να αρχίσετε την ημέρα σας με τις βασικές ειδήσεις που χρειάζεται να γνωρίζετε:

1) Αναδρομικός «κόφτης» στις συντάξεις

Άσχημα νέα για περίπου 10.000 συνταξιούχους καθώς έρχονται νέες περικοπές. Ειδικότερα θεσπίζεται ανώτατο όριο καταβολής της σύνταξης, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

2) Δεν
θέτει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2017 ο Φρανσουά Ολάντ

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές του 2017. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί έκπληξη, καθώς ανοίγει τη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου των Σοσιαλιστών. Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που ένας Γάλλος πρόεδρος δεν επιδιώκει επανεκλογή.

3) Τσαβούσογλου: «Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος»

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προέβη σε μια σειρά νέων προκλητικών τοποθετήσεων απαντώντας σε επερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ισχυριζόμενοι ότι «σε 18 νησιά του Αιγαίου, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει παραχωρηθεί στην Ελλάδα, κυματίζει η ελληνική σημαία».Το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε, ξεκαθαρίζοντας πως τα θέματα κυριαρχίας στο Αιγαίο έχουν οριστικά ρυθμιστεί και οι όποιες ανεύθυνες αναφορές υπονομεύουν τις συνθήκες καλής γειτονίας.

4)Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής για τα αίτια της τραγωδίας στην πλατεία Βικτωρίας

Σε μία πρώτη εκδοχή για τα αίτια της φονικής έκρηξης στο υπόγειο του καταστήματος «Everest» στην πλατεία Βικτωρίας φέρονται να καταλήγουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μάστορας, κατά τη διάρκεια εργασιών στο υπόγειο, προσπαθούσε να κόψει με τις φιάλες σωληνώσεις ψυκτικών μηχανημάτων του καταστήματος. Κατά τη διάρκεια των εργασιών με τις φιάλες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπερθερμάνθηκαν σωληνώσεις με ψυκτικό ρευστό (φρέον). Η πράξη αυτή ενδεχομένως προκάλεσε την πρώτη εστία φωτιάς που έκαψε τον ψυκτικό στα χέρια και στο πρόσωπο και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη των φιαλών που χρησιμοποιούσε στις εργασίες, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας 38χρονης λογίστριας.

5) Πώς τα ΜΜΕ «δολοφόνησαν» την υπόθεση των οροθετικών

Ρεπορτάζ της HuffPost Greece σχετικά με την υπόθεση της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών το 2012: Πριν τη δίκη τους επιβλήθηκε η καταδίκη τους. Εκείνες τις ημέρες οι φωτογραφίες των συγκεκριμένων γυναικών «παρέλαυναν» στα τηλεοπτικά παράθυρα, στο Διαδίκτυο και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Είχε προηγηθεί η εισαγγελική απόφαση για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων βάσει της επίμαχης υγειονομικής διάταξης 39 Α, που εξέδωσε ο τότε υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, η οποία έδωσε στον Τύπο το κατάλληλο «πάτημα» για τη διαπόμπευση και τη βαρύτατη στοχοποίησή τους ως «ιερόδουλες, οροθετικές και τοξικοεξαρτημένες».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
δικη οροθετικων 16 δεκεμβριου
Τυχαία Θέματα