Συρία: Αναφορές για έκρηξη σε ελεγχόμενη από την κυβέρνηση ζώνη κοντά στο Χαλέπι

Μία μεγάλη έκρηξη ακούστηκε σε ζώνη υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης, σε αγροτική περιοχή νότια του Χαλεπιού, ανέφερε το βράδυ του Σαββάτου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως συμπλήρωσε η οργάνωση, η αιτία της έκρηξης ήταν άγνωστη, όπως και ο στόχος της.

Σημειώνεται πως οι αναφορές αυτές έρχονται αφού είχαν προηγηθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου τα πλήγματα από ΗΠΑ,

Γαλλία και Βρετανία εναντίον στόχων της συριακής κυβέρνησης, που θεωρείται ότι αποτελούσαν εγκαταστάσεις που σχετίζονταν με χημικά όπλα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Jerusalem Post, συριακά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επρόκειτο για ιρανική στρατιωτική βάση σε συριακό έδαφος, η οποία στοχεύθηκε από άγνωστα αεροσκάφη- για τα οποία κάποιες πηγές είπαν ότι ήταν ισραηλινά μαχητικά. Ωστόσο, ΜΜΕ που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ διέψευσαν τις αναφορές αυτές και είπαν πως η έκρηξη προήλθε από εκρηκτικά που βρίσκονταν μέσα σε αποθήκη.

Σύμφωνα με τους Times of Israel, η συγκεκριμένη εγκατάσταση, στο όρος Αζάν κοντά στο Χαλέπι, είναι αποθήκη πυρομαχικών- μια από τις μεγαλύτερες στη χώρα- και χρησιμοποιείται από τη Χεζμπολάχ (που υποστηρίζεται από το Ιράν) και ιρανικές πολιτοφυλακές που δρουν στη Συρία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο al Mayadeen στον Λίβανο, που έχει σχέσεις με τη Χεζμπολάχ, ανέφερε πως η οργάνωση αρνήθηκε πως υπήρξε στρατιωτικό πλήγμα και είπε πως υπήρξαν ελεγχόμενες εκρήξεις κοντά στην περιοχή νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα