Συγκεντρώσεις και πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά. Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στην κατάργηση του 8ωρου» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα, όπου σημειώθηκαν και μικροεπεισόδια μετά την αποσυμφόρηση του κόσμου.

Χιλιάδες εργαζόμενοι

πήραν θέση απέναντι στο νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.

Μεταξύ των οργανώσεων και των κομμάτων που βρίσκονταν στο συλλαλητήριο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ 25.

Το οκτάωρο καθιερώθηκε με αγώνες από το 1886, τους μεγάλους εργατικούς αγώνες του Σικάγο στις ΗΠΑ, όπου καθιερώθηκε ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης και της 24ωρης απεργίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και Τραμ, στους δρόμους της Αθήνας επικρατεί κίνηση και μποτιλιάρισμα.

Σημειώνεται ότι πριν λίγη ώρα έφτασε στην πορεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι επικεφαλής του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς έδωσε το «παρών» και ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠοια μέσα μεταφοράς απεργούν - Συγκεντρώσεις και πορείες για Πρωτομαγιά και 8ωροΜια αλλιώτικη Εργατική ΠρωτομαγιάΗ διαφορετική Πρωτομαγιά ενός πλανήτη σε καραντίνα
Keywords
Τυχαία Θέματα