Στρατιώτης Μανωλάς και Μάνταλος από τα παλιά

Η ΑΕΚ έδιωξε -έστω και προσωρινά- τα πολλά μαύρα σύννεφα που μαζεύτηκαν από πάνω της το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι «κιτρινόμαυροι» με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο επέστρεψαν στις νίκες, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης με το 1-0 το οποίο πάντα βολεύει. Θα μπορούσε βέβαια η ΑΕΚ να σκοράρει και περισσότερες φορές αν ήταν πιο εύστοχοι οι ποδοσφαιριστές της.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ είναι ότι έβγαλε διάθεση και
έδειξε να αντιδρά θετικά στα όσα της συνέβησαν τις τελευταίες μέρες. Θα μπορούσε να αντιδράσει και αρνητικά, κάτι που θα προκαλούσε μεγάλες συνέπειες και αρκετή φασαρία με τον κίνδυνο να την πάρει μαζί του το ποτάμι, να ελλοχεύει.

Έψαχνε το γκολ από την αρχή

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το πρώτο ημίχρονο του ματς με τον Ατρόμητο, έχοντας την υπεροχή όπως συνέβη και στον αγώνα της περασμένης Κυριακής στη Λιβαδειά. Οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν κάποιες σημαντικές φάσεις με τον Αραβίδη και τον Μάνταλο για να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο ο νεαρός τερματοφύλακας του Ατρομήτου, Μπάργκας, σταμάτησε -με δύσκολο τρόπο- τις πιο σοβαρές φάσεις της «Ένωσης».

Στο πρώτο 25λεπτο η ΑΕΚ είχε την μπάλα και την πρωτοβουλία των κινήσεων με αρκετά εμφανή τρόπο, γεγονός που μαρτυρά και η κατοχή σε εκείνο το σημείο (80-20). Όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός της «Ένωσης» έπεφτε, ο Ατρόμητος κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που ήταν πάντα σε θέση οδηγού στο ματς. Παρόλα αυτά, οι «κιτρινόμαυροι» δεν κατάφεραν να γίνουν πιο ουσιαστικοί.

Μπήκε δυνατά και στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε επίσης δυνατά όπως και στο πρώτο χάνοντας μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Ελντέρ Μπαρμπόσα γύρω στο 50ό λεπτό για να ανοίξει το σκορ μετά από γύρισμα του του Ντίντακ Βίλα κοντά στο σημείο του πέναλτι. Στη συνέχεια ρυθμός της ΑΕΚ έπεφτε ήταν εμφανές πως το πρόβλημα της ομάδας είχε να κάνει με την αποτελεσματικότητα.

Για αυτό και ο Στέλιος Μανωλάς πέρασε τον αγώνα τον Ράφικ Τζιμπούρ προκειμένου να αυξήσει τους ποδοσφαιριστές του με ικανότητα εκτέλεσης. Τελικά όμως η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο ματς μετά από συνεργασία του Χρήστου Αραβίδη με τον Πέτρο Μάνταλο, με λίγο… αντίθετους τρόπους ως προς τους συνηθισμένους. Αυτή τη φορά οι ρόλοι αντιστράφηκαν και Ο Αραβίδης σέρβιρε και ο Μάνταλος εκτέλεσε τα κεφάλια των πολύ καλό Μπάργκα, δίνοντας μια δίκαιη νίκη στην «Ένωση».

Πολύ καλό ματς ο Μάνταλος

Ματσάρα έκανε ο Πέτρος Μάνταλος. Ο Έλληνας επιθετικός της ΑΕΚ πέρα από το γκολ που σκόραρε, ήταν αρκετά κινητικός έχοντας έναν πιο ελεύθερο ρόλο και προκαλώντας αρκετή ζημιά στην ομάδα των δυτικών προαστίων. Αν ήταν λίγο πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια ενδεχομένως να προκαλούσε ακόμα μεγαλύτερη. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάνταλος έκανε συμπαθητικό ματς και στο πρώτο ημίχρονο στη Λιβαδειά.

Στρατιώτης… Μανωλάς!

Ο Στέλιος Μανωλάς προσέγγισε ορθολογικά την κατάσταση, όπως και την προηγούμενη φορά που πέρασε με υπηρεσιακό τρόπο από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Επανέφερε την ενδεκάδα που νικούσε με Πογιέτ τον περασμένο Γενάρη, πιστός στην τακτική του να μην προχωράει σε μεγάλες αλλαγές. Το ίδιο είχε κάνει και στα προηγούμενα δύο ματς που οδήγησε την ΑΕΚ, μετά τον Δέλλα. Τότε κράτησε το 4-2-3-1 του «Τράι». Η μόνη αλλαγή που έκανε ήταν ότι καθάρισε σαν… αυγό τον Άρθο από την 11άδα, κόντρα στην προσφιλή συνήθεια του Ουρουγουανού να τον ξεκινάει από την αρχή. Κάπου εδώ καλό είναι να υπενθυμίσουμε ότι και οι δύο -πρώην στόπερ- προπονητές (Μανωλάς-Δέλλας) που πέρασαν από τον πάγκο της ΑΕΚ, δεν εμπιστεύονται τον Ισπανό στο κέντρο της άμυνας.

Τίμιος στρατιώτης ο Μανωλάς, ανέλαβε την ομάδα χθες τα… μεσάνυχτα, ξέρει τι ακριβώς καράβι έχει στα χέρια του και θα προσπαθήσει να το πάει όσο πιο ορθολογικά γίνεται, όσο μπορεί και χωρίς extreme κινήσεις. Παράλληλα η ΑΕΚ ψάχνει, συνεχίζει τις επαφές (που είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα) για ξένο προπονητή το συντομότερο δυνατό προκειμένου να ξεκινήσει και ο προγραμματισμός της νέας σεζόν.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα