Στουτγάρδη: Εκατοντάδες συλλήψεις αριστερών διαδηλωτών στο συνέδριο του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος AfD

Τουλάχιστον 400 αριστεροί διαδηλωτές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, συνελήφθησαν στη Στουτγάρδη, όπου διεξάγεται το συνέδριο του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), οι οποίοι διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις θέσεις του κόμματος και προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του συνεδρίου. Οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες
στις συμπλοκές που έγιναν.

#UPDATE Clashes outside German right-wing AfD party congress, 400 arrested: police https://t.co/HGJE5JD7Dv #AfD pic.twitter.com/rFd6qEt6D1

AFP news agency (@AFP) April 30, 2016

Η αστυνομία προκειμένου να απωθήσει τους διαδηλωτές τους ψέκασε με σπρέι πιπεριού. Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 1.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στην πόλη. Το AfD είναι ένα καθαρά ξενοφοβικό, αντιισλαμικό κόμμα που ζητεί επίμονα, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση της μπούρκας και των μουσουλμανικών τεμένων στη Γερμανία.

Παρά τις αντιδράσεις το συνέδριο με τους 2.000 συμμετέχοντες ξεκίνησε κανονικά το πρωί του Σαββάτου, μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με τη Deutche Welle τα πράγματα για το ξενοφοβικό γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία φαίνεται να πηγαίνουν καλά. Ιδρύθηκε μόλις το 2013 και εκπροσωπείται στα μισά τοπικά κοινοβούλια. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το κόμμα στην ανατολική Γερμανία παίρνει μέχρι και 20%. Ο λόγος της διαρκούς ανόδου της Εναλλακτικής για τη Γερμανία, η οποία αυτό το διάστημα συγκεντρώνει ποσοστά έως και 13%, είναι η στάση που κράτησε το κόμμα στο προσφυγικό.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι το κόμμα στο συνέδριό του, θα συζητήσει το πρώτο βασικό του πρόγραμμα, το οποίο «ξεδιπλώνεται» σε 74 σελίδες. Και περιλαμβάνει περίπου τα πάντα: Ευρώπη (Να τελειώνει το πείραμα του ευρώ!), εσωτερική πολιτική (απέλαση αλλοδαπών παραβατών, επανεισαγωγή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας), εξωτερική πολιτική (μεγάλης σημασίας η σχέση με την Ρωσία), εργασιακή πολιτική (κατάργηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας), πολιτισμός (γερμανική κουλτούρα). Αυτά είναι μόνο κάποια από τα βασικά θέματα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα