Στόχος το άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων έως το τέλος του μήνα

Την υποχρέωση όλων να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις των ειδικών, τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο, στόχος είναι το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας να ξεκινήσει από την στιγμή που θα μειωθούν κρούσματα και επιδημιολογικό φορτίο, ενώ για το λιανεμπόριο και τα σχολεία ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσβλέπει στο άνοιγμα τους έως το τέλος του μήνα. «Αποδεικνύεται, όμως, για άλλη μια φορά, ότι η έξαρση της

πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες. Φαίνεται, μάλιστα, ότι η προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη εξαιτίας της κούρασης όλων μας, αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων, που συνολικά έφτασαν στο 60% με 70% των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Αττική και στην Κρήτη προσέγγισαν το 90%», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Πελώνη, ενώ συμπλήρωσε ότι χωρίς τα μέτρα των τελευταίων εβδομάδων, το επιδημιολογικό φορτίο θα ήταν ακόμα βαρύτερο.

«Συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και εντείνουμε την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» που εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και υψηλούς ρυθμούς που φέρνουν τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης», ήταν η αρχική της τοποθέτηση για το θέμα των εμβολιασμών, ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα είναι στην 6η θέση σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά 100 χιλιάδες και 8η σε πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση.

«Κοντά στις 25 Μαρτίου, εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας. Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει και η διαδικασία των ραντεβού για την ομάδα των συμπολιτών μας με νοσήματα πολύ αυξημένου κινδύνου νόσησης από Covid-19», υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος για την υλοποίηση της Επιχείρησης «Ελευθερία», προσθέτοντας ότι εκτιμάται πως μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, χαρακτήρισε εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι δρομολογείται η έναρξη των διαδικασιών για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Στην συνέχεια η Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στις κινήσεις της κυβέρνησης για την στήριξη της οικονομίας και την ανάπτυξη μετά την πανδημία. «Είναι βέβαια γεγονός ότι -όπως σε ολόκληρη την Ευρώπη- η ύφεση στη χώρα μας το 2020 υπήρξε βαθιά. Σύμφωνα ωστόσο με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, εκτιμάται στο 8,2% του Α.Ε.Π., αντί για διψήφια ποσοστά που προβλέπονταν. Και βέβαια δεν θα είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση όπως ήθελαν οι Κασσάνδρες», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Σταϊκούρας: Πιθανό σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από 22 ΜαρτίουΣυνεχίζεται η μεγάλη πίεση στο ΕΣΥΕξαφάνιση φιαλιδίου με έξι δόσεις εμβολίου για Covid-19 από το νοσοκομείο της Κω
Keywords
Τυχαία Θέματα