Στο «σφυρί» σελίδα με χειρόγραφους στίχους του Ντέιβιντ Μπόουι

Σελίδα με χειρόγραφους στίχους δύο τραγουδιών του Ντέβιντ Μπόουι που βγαίνει σε δημοπρασία την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, αναμένεται να πωληθεί πάνω από 115.000 ευρώ.

Η σελίδα με τα προσχέδια στίχων του Rock n Roll Suicide και Suffragette City, τα οποία περιλαμβάνονται στο κλασικό άλμπουμ του «The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars» (1972), περιέχει διορθώσεις και σημειώσεις, καταγράφοντας τις φάσεις της δημιουργικής διαδικασίας του χαμαιλέοντα της ροκ.

Η

εν λόγω σελίδα είχε δοθεί υπό μορφή δανείου στο Μουσείο V&A για την πολυμεσική έκθεση «David Bowie Is», που έκανε τον γύρο του κόσμου μετά από τη sold-out παρουσίαση στο V&A στο Λονδίνο το 2013.

Ο Μπόουι πέθανε από καρκίνο του ήπατος σε ηλικία 69 ετών, τον Ιανουάριο του 2016.

Ο οίκος δημοπρασιών είχε πουλήσει κατά το παρελθόν σελίδα με τους χειρόγραφους στίχους του για την επιτυχία του Starman έναντι 165.000 λιρών.

Στη δημοπρασία βγαίνουν επίσης, μία σελίδα με χειρόγραφους στίχους του frontman των The Doors, Τζιμ Μόρισον, ένα βιβλίο του Νόελ Γκάλαχερ των Oasis, με στίχους των τραγουδιών  She's Electric, Going Nowhere, Step Out Tonight, Rockin' Chair και Champagne Supernova, καθώς και κιθάρες, ενισχυτές και παρτιτούρες άλλων μουσικών.

Με πληροφορίες από BBC

Related...Το αρχείο του Ντέιβιντ Μπόουι με 80.000 αντικείμενα στο Μουσείο V&A του Λονδίνου«Τους προβολείς στήσε»: Μια βραδιά με μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου από το θέατροRelease Athens: Οι The Smile μαζί με τους Pulp στην Πλατεία Νερού
Keywords
Τυχαία Θέματα