Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης: Τετ α τετ με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών

Στη γαλλική πρωτευουσα βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης οπου και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μέρ, την πρωτη από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Προεδρου της ΝΔ πρόκειται για ακομα μια κίνηση στην κατεύθυνση της δημιουργίας και ενίσχυσης διεθνών συμμαχιών με φοντο απο τη μια την ελληνική κρίση και απο την αλλη, τους τρόπους διεξόδου με βαση το γαλαζιο κυβενητικο προγράμμα που προτείνει η οδό Πειραιώς.

Αν
και σε αυτό το τετ α τετ των δυο ανδρών δεν προβλέπεται δημοσιογραφική κάλυψη, είναι προφανές ότι στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η πορεία του ελληνικού προγράμματος, αλλά και τα επόμενα βήματα έως την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρουσιάζει στο τραπέζι της συνάντησης τον φάκελο με το πακέτο μεταρρυθμίσεων που προτείνει το κόμμα του.

Πρόκειται για μια ουσιαστική κίνηση τακτικής από την πλευρά της ηγεσίας της ΝΔ λαμβάνοντας υπόψιν τις πληροφορίες ότι ο Γάλλος υπουργός οικονομικών φιγουράρει στην κορυφή της λίστας των πιθανών διαδόχων του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη θέση του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ και ως εκ τούτου ο δίαυλος επικοινωνίας μαζί του την συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχει ιδιαίτερη αξία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πάντως αναμένεται να συνεχίσει τον κύκλο των διεθνών επαφών και συναντήσεων που εγκαινίασε πριν λίγο καιρό με τις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες με τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και το γεύμα εργασίας με τους Ευρωπαίους επιτρόπους.

Την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στο Στρασβούργο όπου και θα έχει νέο κύκλο συναντήσεων και ομιλία στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα