Στη Βουλή τροπολόγια για ψαλιδισμένες αρμοδιότητες του ΕΣΡ

Τροπολογία για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα ψηφίσει τη Δευτέρα (18/1), η Βουλή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής κατά την οποία θα γίνει η ανασυγκρότηση του ΕΣΡ η κυβέρνηση θα καταθέσει τροπολογία που θα περιορίζει τις αρμοδιότητες του. Η τροπολογία αναμένεται να δίνει περισσότερες αρμοδιότητες
στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, τις οποίες θα αφαιρεί από το ΕΣΡ.

Η κυβερνητική παρέμβαση αναλαμβάνεται την ώρα που πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι την Τρίτη (19/1) δεν θα υπάρξει απόφαση οριστικής ανασυγκρότησης του ΕΣΡ και ότι θα δοθεί τελικά ολιγοήμερη παράταση στις διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κόμματα. Ωστόσο η αντιπολίτευση είναι ενήμερη για την κυβερνητική πρωτοβουλία και εκτιμάται ότι και κόμματα της αντιπολίτευσης θα την στηρίξουν.

Σύμφωνα πάμτα με ασφαλείς πληροφορίες, η τροπολογία για το ΕΣΡ, θα ακτατεθεί σε νομοσχέδιο για τη κύρωση συμφωνίας της Ελλάδας με τον Καναδά.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα