Στη δίνη του κορονοϊού οι ΗΠΑ - Ρεκόρ θανάτων σε Ισπανία, Γαλλία, Τουρκία

Τον νέο, υψηλότερο μέχρι σήμερα, αριθμό νέων θανάτων και κρουσμάτων ανέφεραν ξανά οι ΗΠΑ τη στιγμή που διατυπώνονται σοβαρές καταγγελίες για ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βγει στην ανεργία και εξετάζεται η λήψη περαιτέρω μέτρων.

Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει και η κατάσταση σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες με Ισπανία και Γαλλία να καταγράφουν νέα ρεκόρ θανάτων (μαζί

με τη Γερμανία που όμως διατηρεί πολύ χαμηλά τον αριθμό των νεκρών) ενώ η Ιταλία δεν μπορεί να βγει από τις συνθήκες ασφυξίας στις οποίες έχουν εγκλωβιστεί αφού η μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των νεκρών σε ημερήσια βάση παραμένει μικρή.

Σε διεθνές επίπεδο ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε 203 χώρες και περιοχές και ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το 1.000.000 ενώ οι νεκροί ανέχονται πλέον σε 51.485. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν αναρρώσει είναι 208.000 ενώ από τις 700.700 ανοιχτές υποθέσεις ασθενών η κατάσταση της υγείας 664.534 (95%) είναι ήπια και 36.166 (5%) είναι σοβαρή ή κρίσιμη.

Ασθενής με κορονοϊό: «Έπεσα από την Ακρόπολη και στάθηκα όρθιος»Για κίνδυνο διατροφικών ελλείψεων προειδοποιούν ΟΗΕ, ΠΟΥ και ΠΟΕΑλλα 8,3 εκατομμύρια στις τάξεις των φτωχών του αραβικού κόσμου λόγω κορoνοϊού ΗΠΑ - 5.110 νεκροί, 215.300 ασθενείς

Στη χώρα καταγράφηκε ρεκόρ νέων θανάτων και κρουσμάτων βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων για τις ΗΠΑ αλλά και ρεκόρ συγκριτικά με τα αντίστοιχα καταγεγραμμένα στοιχεία οποιασδήποτε άλλης χώρας. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.049 νέοι θάνατοι και 26.473 νέα κρούσματα με τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ και την Καλιφόρνια να παραμένουν οι Πολιτείες που δοκιμάζονται περισσότερο.

Σε απόρρητη έκθεση που παραδόθηκε στον Λευκό Οίκο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση της Κίνας αποκρύπτει τον πραγματικό αριθμό νεκρών και κρουσμάτων. Όπως μετέδωσε το Bloomberg μετέδωσε τα στοιχεία δεν είναι ακριβή προκειμένου να προστατευθεί το ΚΚΚ ενώ ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστικής Μπεν Σας σχολιάζει πως οι παραποιήσεις έγιναν για να προστατευθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα και αρνείται να πιστέψει πως οι ΗΠΑ έχουν περισσότερους νεκρούς από την Κίνα.

Ομάδα Δημοκρατικών βουλευτών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατάρτισε σχέδια για τη σύσταση μιας ειδικής ομάδας διερεύνησης των χειρισμών της κυβέρνησης Τραμπ κατά την κρίση της COVID-19 στο ίδιο πλαίσιο της «Επιτροπής Διερεύνησης της 11ης Σεπτεμβρίου 2001», η οποία διερεύνησε τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων εσωτερικού προς και από εστίες της κρίσης στις ΗΠΑ.

Με πρωτοφανή ρυθμό καταργούνταν όλο τον Μάρτιο από αμερικανικές εταιρείες θέσεις εργασίας ενώ τα νεότερα στοιχεία για τις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα δημοσιοποιηθούν σήμερα. Μόνο την περασμένη εβδομάδα οι τάξεις των ανέργων στις ΗΠΑ πύκνωσαν κατά 3,3 εκατομμύρια, αριθμό άνευ προηγούμενο.

Λας Βέγκας: Εστειλαν άστεγους να κοιμηθούν σε υπαίθριο πάργκινγκ λόγω κορονοϊούΚινέζοι επιστήμονες απομόνωσαν «εξαιρετικά αποτελεσματικά» αντισώματα κατά του κορονοϊούΙταλία - 13.915 νεκροί, 115.242 ασθενείς

Μικρή αύξηση των κρουσμάτων συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες καταγράφηκε στη χώρα αφού ανήλθαν σε 4.668 αλλά εμφανίζεται νέα αύξηση και στον αριθμό των νέων θανάτων που έφτασαν τους 760.

Ισπανία - 10.003 νεκροί, 110.238 ασθενείς

Την Πέμπτη η χώρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νεκρών σε μία ημέρα την φτάνοντας τους 950 ενώ σταθερά πολύ υψηλός ήταν και ο αριθμός των νέων ασθενών αφού προστέθηκαν ακόμη 8.195 (δεύτερος υψηλότερος μέχρι σήμερα για τη χώρα).

Η αυτονομιστική κυβέρνηση της ισπανικής περιφέρειας της Καταλονίας έκανε στην άκρη τις αρχικές της επιφυλάξεις και ζητά από τις ισπανικές ένοπλες δυνάμεις να συνδράμουν τις προσπάθειές της. «Χρειαζόμαστε χέρια..» ανέφερε η υπεύθυνη για θέματα Υγείας, εννοώντας στρατιωτικούς γιατρούς και τονίζοντας πως οι ΜΕΘ είναι στα όρια τους. Σημειώνεται πως η Καταλονία είναι η δεύτερη βαρύτερα πληγείσα περιοχή από την πανδημία στην Ισπανία.

Χάθηκαν σχεδόν 900.000 θέσεις εργασίας, με παραπάνω από τις μισές να είναι εποχικές, από τότε που επιβλήθηκαν μέτρα αποκλεισμού στα μέσα Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Γερμανία - 948 νεκροί, 78.983 ασθενείς

Οι αρχές ανακοίνωσαν ακόμη νεκρούς και 1.007 νέους ασθενείς ενώ το προηγούμενο 24ωρο η Γερμανία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό νεκρών σε μία ημέρα αφού έφτασαν τους 156 ενώ αυξημένος ήταν- συγκρητικά με την μείωση που είχε καταγραφεί τις προηγούμενες τρεις ημέρες- και ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που έφτασαν τους 6.173.

Περισσότεροι από 2.300 γερμανοί γιατροί και νοσηλευτές έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», τα οποία επικαλείται η Sueddeutsche Ζeitung. Σύμφωνα μάλιστα με το Ινστιτούτο, ο πραγματικός αριθμός των υγειονομικών στελεχών που μολύνθηκαν από τον Covid-19 πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς στους υπολογισμούς δεν περιλαμβάνονται όσοι εργάζονται εκτός νοσοκομείων.

Γαλλία - 5.387 νεκροί, 59.926 ασθενείς

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν 471 νέους θανάτους ατόμων σε διάστημα 24 ωρών, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 4.503. Στον αριθμό αυτό πρέπει πλέον να προστεθούν και τουλάχιστον 884 ηλικιωμένοι που πέθαναν σε γηροκομεία.

Συνολικά, τουλάχιστον 5.387 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Γαλλία, εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Οι αρχές μέχρι την Τετάρτη έδιναν μόνο τα στοιχεία για ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της χώρας.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ανέρχεται σε 26.000, εκ των οποίων 6.399 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (+382 από χθες), μια αύξηση που επιβραδύνθηκε από την Δευτέρα.

Ιράν - 3.160 νεκροί, 50.468 ασθενείς

Σταθερά υψηλός παραμένει αυτές τις μέρες, για τα μέχρι τώρα δεδομένα της χώρας, τόσο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που αναφέρονται όσο και των θανάτων. Οι αρχές της χώρας κατέγραψαν μέχρι στιγμής σήμερα 124 νέους θανάτους και 2.875 νέους ασθενείς.

Γιατί 121 χώρες ζητούν τη βοήθεια της Ν.Κορέας για την καταπολέμηση του κορονοϊούΔημοσκόπηση: Ενας στους δύο Ελληνες φοβάται ότι θα προσβληθεί από τον κορονοϊόΤα πιο ακραία μέτρα που έχουν λάβει χώρες για την επιβολή καραντίνας

Ηνωμένο Βασίλειο - 2.352 νεκροί, 29.474 ασθενείς

Τον υψηλότερο αριθμό θανάτων και ασθενών σε μια ημέρα κατέγραψε την Πέμπτη η χώρα. Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν 569 νέοι νεκροί, φτάνοντας συνολικά τους 2.921. Συνολικά ο αριθμός αυτών που υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κορονοϊό και βρέθηκαν θετικοί είναι 33.718. Το χειρότερο σενάριο της βρετανικής κυβέρνησης προβλέπει 50.000 θανάτους και το αποκαλούμενο «καλύτερο» σενάριο κάνει λόγο για 20.000 θανάτους.

Περίπου 50% των βρετανικών εταιριών αναμένεται ότι θα θέσουν σε διαθεσιμότητα ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του εργατικού δυναμικού τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έκαναν τα Βρετανικά Εμπορικά Επιμελητήρια (BCC). Η έρευνα υπογραμμίζει την ουσιαστική ανάγκη χορήγησης κυβερνητικής βοήθειας, καθώς η 5η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο οδεύει προς τη στασιμότητα.

Οι βρετανικές αερογραμμές (British Airways-ΒΑ), ιδιοκτησίας της IAG, αναμένεται να ανακοινώσουν ότι θέτουν σε διαθεσιμότητα 36.000 υπαλλήλους τους, μετέδωσε το BBC. Η εταιρία ήρθε σε ευρεία συμφωνία με το συνδικάτο των εργαζομένων Unite η οποία προβλέπει την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας ποσοστού 80% των πληρωμάτων καμπίνας της ΒΑ, όπως επίσης, του προσωπικού εδάφους, των μηχανικών, αλλά και του προσωπικού των κεντρικών γραφείων της, σύμφωνα με το BBC. Τα συμφωνηθέντα προβλέπουν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις προσωπικού.

Ελβετία - 488 νεκροί, 17.768 ασθενείς

Μείωση του αριθμού των νεκρών εμφανίζει η Ελβετία. Σήμερα μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί νέοι θάνατοι και 499 νέα κρούσματα.

Τουρκία - 356 νεκροί, 18.135 ασθενείς

Ρεκόρ θανάτων στη χώρα την Πέμπτη με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 79, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 356 συνολικά. Το 82% των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες είναι άνω των 60 ετών.

Παράλληλα, διαγνώστηκαν με τον ιό άλλοι 2.500 άνθρωποι σήμερα, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τις 18.135.

Η χώρα θρηνεί και τον πρώτο νεκρό γιατρό από κορονοϊο. Πρόκειται για τον Τζεμίλ Ταστσίογλου, 67 ετών, καθηγητή Παθολογίας στο πανεπιστήμιο Çapa της Κωνσταντινούπολης. Ο Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος (TTB) σε σχετική ανακοίνωση τονίζει ότι «οι γιατροί που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας δυστυχώς υπέστησαν την πρώτη τους απώλεια» και καλεί να μη μειωθούν «τα μέτρα προστασίας του ιατρικού προσωπικού».

Τι συμβαίνει σε ανά τον κόσμο

Κρουαζιερόπλοιο Zaandam: Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωε πς Καναδοί και Βρετανοί επιβάτες του πλοίου, που πλέει με τέσσερις νεκρούς και δεκάδες ανθρώπους με συμπτώματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, θα επαναπατριστούν ενώ όπως είπε οι ΗΠΑ θα «στείλουν ιατρικό προσωπικό» στο πλοίο. Ο κυβερνήτης της Φλόριντας, ο Ρον ΝτεΣάντις απαγόρευε τον ελλιμενισμό του Zaandam και του πλοίου που το συνοδεύει, αλλά εντέλει άφησε να εννοηθεί πως είναι πλέον διατεθειμένος να το επιτρέψει. Η εταιρεία Holland America, η οποία εκμεταλλεύεται το Zaandam και το πλοίο Rotterdam- στο οποίο μεταφέρθηκαν εκατοντάδες επιβάτες του πρώτου, ανέφερε χθες ότι περιμένει την «επιβεβαίωση» των αρχών ώστε να μπορέσουν να αποβιβαστούν οι επιβάτες. Στα δύο κρουαζιερόπλοια επιβαίνουν συνολικά 2.500 άνθρωποι, φιλοξενούμενοι και τα μέλη των πληρωμάτων.

Αυστραλία: Η αστυνομία και ο στρατός θα μεταφέρουν με ελικόπτερα γιατρούς σε πολλά κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται κοντά στο Σίδνεϊ για να εντοπίσουν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 9.000 μέλη πληρωμάτων. Η στρατιωτικού τύπου επιχείρηση έχει στόχο να διευθετηθεί η διένεξη που φέρνει αντιμέτωπες εταιρείες κρουαζιέρας με τις αυστραλιανές αρχές με τις πρώτες να εκφράζουν φόβους ότι θα κατακλυσθούν από ένα κύμα εισαγόμενων νέων κρουσμάτων του κορονοϊού. Στα μέσα Μαρτίου, η Αυστραλία απαγόρευσε τον κατάπλου στα λιμάνια της όλων των κρουαζιερόπλοιων. Στη συνέχεια επέτρεψε στους αυστραλούς επιβάτες να αποβιβασθούν από τέσσερα πλοία στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Φιλιππίνες: Ο πρόεδρος, Ροντρίγκο Ντουτέρτε ζήτησε από τα όργανα της τάξεως να πυροβολούν όποιον επιδεικνύει συμπεριφορά «ταραξία» στις περιοχές που έχουν τεθεί σε περιορισμό κίνησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. «Αντί να προκαλείτε προβλήματα, εγώ θα σας στείλω στον τάφο», τόνισε ο πρόεδρος. Μερικές ώρες πριν από τις δηλώσεις τους είχαν συλληφθεί περί τα 20 άτομα σε παραγκουπόλεις πέριξ της Μανίλας, επειδή οργάνωσαν μια διαδήλωση εναντίον της κυβέρνησης που κατηγορείται ότι δεν παρέχει βοήθεια σε τρόφιμα στους πιο φτωχούς πολίτες. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 107 θάνατοι και 2.633 κρoύσματα.

Κύπρος: Για άλλες 14 ημέρες, μέχρι τις 17 Απριλίου, παρατείνεται η ισχύς του διατάγματος για απαγόρευση πτήσεων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Κύπριος υπουργός Μεταφορών. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 9 θάνατοι και 320 κρούσματα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Μην κρατάς την ανάσα σου, μην πίνεις ζεστό νερό: Το δράμα των fake ειδήσεων τον καιρό του κορωνοϊού Γιατροί προειδοποιούν για πανδημία κορονοϊού στη Μόρια με χιλιάδες νεκρούς Πότε θα τελειώσει η πανδημία: Η ψυχολογία πίσω από την αναμονή για τη λήξη του εφιάλτη
Keywords
ηπα, γαλλια, εκλογες ηπα, ηπα, ισπανια, δινη, ρεκορ, τουρκια, Λιμάνι του Σίδνεϊ, νέα, κορονοϊός, Ακρόπολη, οηε, bloomberg, κκκ, μπεν, βουλη, νεότερα, επιδοματα, λας, κοχ, sueddeutsche, bcc, bbc, εταιρεία, holland, στρατος, διαδηλωσεις, κυπρος, δραμα, fake, μυστικες δημοσκοπησεις, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , σταση εργασιας, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, κοινωνικη συμφωνια, θεμα εκθεσης 2012, κρουσματα σημερα, επιδομα 534, ξανα, αποτελεσματα, ιατρικος συλλογος, μια ημερα, χωρες, αστυνομια, αυστραλια, γερμανια, γηροκομεια, ημερησια, ιταλια, κινα, κκκ, οηε, οικονομια, πλαισιο, ψυχολογια, bbc, bloomberg, αυξηση, αιτησεις, ανεργια, βοηθεια, γιατροι, δευτερα, διαστημα, δυστυχως, δηλωσεις, ειπε, εκθεση, ελβετια, εβδομαδα, ερευνα, εταιρεία, εταιρια, ετων, ζεστο νερο, ζωη, ζητα, ιδιο, υπηρεσιες, θεσεις εργασιας, οικο, ισχυς, κυβερνηση, κυμα, κομμα, κρουαζιεροπλοια, ληψη, ληξη, λογο, μειωση, μορια, μπεν, νεα υορκη, νερο, νεότερα, νοσοκομεια, ορια, πεμπτη, πλοια, πλοιο, προβληματα, σεναριο, συγκεκριμενα, συνεχεια, σχεδια, συμπτωματα, φτανει, ωρες, fake, holland, χωρα, ιατρικο, λευκο, νεκροι, οργανα, sueddeutsche, θεματα, θεσεις, υγειας, χερια
Τυχαία Θέματα