Ροχανί: Εμπλουτίζουμε περισσότερο ουράνιο τώρα από ό,τι πριν τη συμφωνία

Το Ιράν εμπλουτίζει τώρα περισσότερο ουράνιο από αυτό που εμπλούτιζε προτού συνάψει τη συμφωνία με τις διεθνείς δυνάμεις το 2015, δήλωσε την Πέμπτη ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Εμπλουτίζουμε περισσότερο ουράνιο από (αυτό που εμπλουτίζαμε) προτού καταλήξουμε στην συμφωνία (...) Οι πιέσεις στο Ιράν έχουν αυξηθεί, αλλά συνεχίζουμε να προοδεύουμε», σημείωσε.

Η Τεχεράνη υποχωρεί σταδιακά από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει βάσει της συμφωνίας του 2015 με τις διεθνείς δυνάμεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα αντιδρώντας

στην αποχώρηση της Ουάσινγκτον το 2018 από την συμφωνία αυτή και την εκ νέου επιβολή από τις ΗΠΑ κυρώσεων στο Ιράν, οι οποίες έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα στην οικονομία της χώρας.

Ο Ροχανί δήλωσε ότι εργάζεται καθημερινά «για να αποτρέψει τον πόλεμο».

«Η κυβέρνηση εργάζεται καθημερινά για να αποτρέψει μια στρατιωτική αντιπαράθεση ή τον πόλεμο», σημείωσε ο Ροχανί, προσθέτοντας ότι για τον ίδιο «αυτό αποτελεί μια καθημερινή ανησυχία».

(με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Πώς σχολίασε ο Αρκάς την υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Αεροπορική εταιρεία ανάγκασε επιβάτιδα να κάνει τεστ εγκυμοσύνης πριν την απογείωση Ο στρατός του Χαφτάρ στη Λιβύη τρολάρει στο Twitter τους Τούρκους και τις δυνάμεις του Σάρατζ
Keywords
Τυχαία Θέματα