Αταίριαστο ζευγάρι. Όταν η Μέρκελ ζήτησε να κάνει χειραψία και ο Τραμπ αδιαφόρησε

Τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
Η συνάντησή τους επρόκειτο να γίνει την Τρίτη αλλά αναβλήθηκε λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας που έπληξε τις ανατολικές ΗΠΑ. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν στο Οβάλ Γραφείο και αναμένεται η κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα θέματα που είναι ψηλά στην ατζέντα
των συνομιλιών είναι το ΝΑΤΟ, οι διατλαντικοί δεσμοί, οι εμπορικές συμφωνίες, το ελεύθερο εμπόριο και η Ουκρανία. Ωστόσο το ενδιαφέρον όλων επικεντρώνεται στη διαδραστικότητα που θα έχουν οι δύο ηγέτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει εκφράσει ακραίες απόψεις για την Ευρώπη, επαινώντας το «καταπληκτικό» Brexit ή προβλέποντας ότι και άλλες χώρες θα εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, επίσης έχει καταφερθεί και εναντίον της Γερμανίας, καταγγέλλοντας τον κυρίαρχο ρόλο της και χαρακτηρίζοντας την πολιτική υποδοχής των προσφύγων «καταστροφική». Από την πλευρά της η καγκελάριος του είχε ασκήσει κριτική για το νομοσχέδιο που είχε προωθήσει ο Αμερικανός πρόεδρος και το οποίο απαγόρευε την είσοδο στις ΗΠΑ μουσουλμάνων μεταναστών.

Όπως και να έχει την Πέμπτη φάνηκε να διαμορφώνεται ένα διαφορετικό κλίμα καθώς ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε ότι είχε μια «φιλική και εποικοδομητική» συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν με τον οποίο είχαν συνάντηση στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι συμφώνησαν να συνεργαστούν για να προωθήσουν μια βιώσιμη παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία.

Επίσης ο Στίβεν Μνούτσιν διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καμιά πρόθεση να εμπλακεί σε εμπορικούς πολέμους, αλλά σημείωσε πως ορισμένες εμπορικές σχέσεις θα πρέπει να επανεξεταστούν για να γίνουν δικαιότερες. Ο Τραμπ αναγνωρίζει τη σημασία που έχει το εμπόριο για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης, σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν είναι επιθυμία μας να εμπλακούμε σε εμπορικούς πολέμους», ανέφερε ο Μνούτσιν. «Ο πρόεδρος (των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ) πιστεύει στο ελεύθερο εμπόριο, αλλά θέλει ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο».

Η υποδοχή που έκανε ο κ. Τράμπ στην κ. Μέρκελ ήταν θερμή αν και κατά τη φωτογράφηση των δύο του υπήρχε μια αμηχανία με την Μέρκελ να τον ρωτάει «θέλεις να κάνουμε χειραψία;» και ο Τραμπ να κάνει πως δεν ακούει με αποτέλεσμα η καγκελάριος να κάνει ένα μορφασμό που καταγράφηκε στις κάμερες.

Photographers: Can we get a handshake?
Merkel (to Trump): Do you want to have a handshake?
Trump: *no response*
Merkel: *makes awkward face* pic.twitter.com/ehgpCnWPg7

David Mack (@davidmackau) March 17, 2017

Βέβαια ο Τραμπ έχει «καεί» από τις χειραψίες. Συνήθως αρπάζει το χέρι του ατόμου που χαιρετά, το σφίγγει, το τραβά προς το μέρος του, το κουνά δυνατά..Όπως έχουν σχολιάσει πολλοί χρήστες του διαδικτύου, μοιάζει σαν να δίνει μια μάχη με κάποιον αντίπαλο και στόχος να είναι να ξεριζώσει το χέρι του άλλου.

Αυτό συνέβη στον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε το χέρι του οποίου κόντεψε να ξεριζώσει κατά την 19 δευτερολέπτων χειραψία που έμοιαζε με λαβή. Όμως διαφορετική ήταν η αντιμετώπιση με τον πρωθυπουργό του Καναδά ο οποίος του έκοψε τη φόρα πιάνοντας το μπράτσο του, μειώνοντας την απόσταση μεταξύ τους αιφνιδιάζοντας τον και τραβώντας το χέρι του πιο κοντά μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στον οικοδεσπότη του.

Διαβάστε επίσης:

Η μάχη της πιο αλλόκοτης χειραψίας

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα