Πρόστιμο 2,5 δισ. δολ. στην Boeing από τις ΗΠΑ για τα πολύνεκρα δυστυχήματα των 737 Max

Σε επιβολή προστίμου ύψους 2,5 δισ. δολαρίων στην Boeing, σε συμφωνία μάλιστα με την εταιρεία, προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, στο πλαίσιο συμβιβασμού για τις ποινικές ευθύνες της τελευταίας για τις πολύνεκρες συντριβές

αεροσκαφών τύπου 737 Max.

Η Boeing δεν είχε άμεσα διαθέσιμο εκπρόσωπο για να προβεί σε σχόλιο για το θέμα, όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

″Τα τραγικά δυστυχήματα της πτήσης Lion Air 610 καθώς και της πτήσης Ethiopian Airlines 302 αποκάλυψαν δόλια και παραπλανητική συμπεριφορά από πλευράς υπαλλήλων μιας από τις κορυφαίες ανά τον κόσμο εταιρείες κατασκευής αεροσκαφών”, τόνισε ο εκτελών χρέη υφυπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ David P. Burns, σε ανακοίνωσή του. ”Οι υπάλληλοι της Boeing διάλεξαν τον δρόμο του κέρδους έναντι εκείνου της ειλικρίνειας, αποκρύπτωντας υλικά στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών (FAA) των ΗΠΑ σχετικά με την διαχείριση των αεροσκαφών 737 Max, σε μια προσπάθεια να καλύψουν τις απάτες στις οποίες έλαβαν μέρος”.

Η μετοχή της Boeing υποχωρούσε περί το 2% στις ηλεκτρονικές μετασυνεδριακές συναλλαγές μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Χάος σε πτήση της United - Επιβάτης πέθανε από κορονοϊό ενώ κάποιοι του έκαναν τεχνητή αναπνοή Βραζιλία: Ξανά στους ουρανούς το αεροσκάφος Boeing 737 Max Αυτές είναι οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές για το 2021
Keywords
Τυχαία Θέματα