Πούμα 36 κιλών απομακρύνθηκε από διαμέρισμα της Ν. Υόρκης

Ενα θηλυκό πούμα, βάρους 36,2 κιλών, απομακρύνθηκε από διαμέρισμα της Ν. Υόρκης, ΄όπου ζούσε παράνομα ως κατοικίδιο.

Το ηλικίας 11 μηνών αιλουροειδές, που ακούει στο όνομα Σάσα, παραδόθηκε στις αρχές από τον ιδιοκτήτη του και μεταφέρθηκε στον Ζωολογικό Κήπο του Μπρονξ, όπου εξετάστηκε υπεβλήθη σε κτηνιατρική εξέταση. Στη συνέχεια αναχώρησε για το Καταφύγιο Αγριας Ζωής Turpentine Creek, στο Αρκανσο.

″Δεν έχω δει ποτέ πούμα στη φύση, αλλά τα έχω δει με λουριά, κλεισμένα σε κλουβιά, να κλαίνε για τις μαμάδες τους όταν οι εκτροφείς τα παίρνουν βιαίως” δήλωσε η Κέλι

Ντόνιθαν, της Humane Society των ΗΠΑ, που διασώζει και βρίσκει καταφύγιο σε ζώα. ”Επίσης, έχω δει την θλίψη των ιδιοκτητών τους, όπως σε αυτή την περίπτωση, οι οποίοι δεν αγόρασαν απλώς ένα άγριο ζώο, αλλά κι ένα ψεύτικο όνειρο, ότι θα μπορούσαν να έχουν ένα καλό κατοικίδιο.”

Η Ντόνιθαν πρόσθεσε ότι η Σάσα ήταν τυχερή, διότι οι ιδιοκτήτες της, που ζούν στο Μπρονξ, κατάλαβαν ότι το διαμέρισμα δεν είναι το κατάλληλο μέρος για ένα αιλουροειδές και αποφάσισαν να την παραδώσουν στις αρχές.

″Τα δάκρυα των ιδιοκτητών και η νευρική αντίδραση του πούμα καθώς την απομακρύναμε, ήταν η επώδυνη υπενθύμιση των συνεπειών αυτού του φρικτού εμπορίου και του μύθου ότι τα άγρια ζώα δεν ανήκουν αποκλειστικά στην άγρια φύση” δήλωσε η Ντόνιχαν.

Τα πούμα μπορεί να είναι πολύ χαριτωμένα και τρυφερά όταν είναι μικρά, αλλά όταν μεγαλώσουν είναι απρόβλεπτα και μπορεί να γίνουν πολύ επικίνδυνα.

Ο Διευθυντής του Ζωολογικού Κήπου του Μπρόνξ, Τζιμ Μπρεχένι, δήλωσε ότι το εμπόριο άγριων ζώων δεν συμβάλει στην διατήρηση ειδών προς εξαφάνιση.

’Αυτά τα ζώα καταλήγουν συνήθως σε πολύ άσχημες καταστάσεις, με ιδιοκτήτες που δεν έχουν ούτε τα μέσα, ούτε τον χώρο, ούτε τις γνώσεις για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους” είπε. ο Μπρεχένι. ”Αποτελούν κίνδυνο για τους ιδιοκτήτες, τις οικογένειές τους και την κοινότητα γενικώς.”

Δεν είναι η πρώτη φορά που άγρια ζώα βρίσκονται σε ιδιωτικές κατοικίες στη Ν. Υόρκη. Το 2003, μία τίγρης σχεδόν 200 κιλών, η Μίνγκ, απομακρύνθηκε από διαμέρισμα στη Ν. Υόρκη.

Ο ιδιοκτήτης της συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε μηνών. Η Μινγκ πέθανε το 2019, σε καταφύγιο άγριων ζώων, στο Οχάιο.

Πηγή: CBS.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤέξας: Ανδρας συνελήφθη επειδή η τίγρης του έκανε βόλτες στη γειτονιάΠούμα κυκλοφορούσε ελεύθερο στο κέντρο του Σαν ΦρανσίσκοΗ Vans συμπράττει με το Discovery σε μια συλλογή για την διάσωση της άγριας τίγρης
Keywords
Τυχαία Θέματα