Πώς η Google έκανε «κόλαση» την ζωή μιας γυναίκας της διπλανής πόρτας

Εάν έχετε παρατηρήσει τα δείγματα εγγράφων ή βιογραφικών σημειωμάτων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, τότε θα έχετε παρατηρήσει ότι χρησιμοποιούν συνηθισμένα παρά πρωτότυπα όνομα, όπως «John Smith» (σαν να λένε Γιάννης Παπαδόπουλος).

Όταν όμως η Google δημιούργησε τις υπηρεσίες Google Docs και Slides, αποφάσισε να αφήσει ελεύθερη την δημιουργικότητά της και να δημιουργήσει μια σειρά προτύπων-εγγράφων
με ένα ασυνήθιστο όνομα: Casey Baumer. Αυτό που δεν γνώριζε η εταιρεία είναι ότι η απόφασή τους θα άλλαζε για πάντα την καθημερινότητα μιας γυναίκας της διπλανής πόρτας.

Πριν από περίπου δύο χρόνια η Casey έλαβε ένα ακατανόητο μήνυμα στην προσωπική της σελίδα στο Facebook σχετικά με κάποια έγγραφά της που βρέθηκαν στα αρχεία κάποιου αγνώστου. Η ίδια δεν έδωσε σημασία. Όμως παρόμοια μηνύματα άρχισε να λαμβάνει και από άλλους.

Όταν τελικά μια φίλη της την ενημέρωσε ότι το όνομά της βρισκόταν στα δείγματα αρχείων του Google Docs, η ίδια άρχισε να συνδέει τα κομμάτια του παζλ. Έτσι άρχισε να ενημερώνει τους αποστολείς των «περίεργων» μηνυμάτων ότι η Google είχε χρησιμοποιήσει το όνομά της για να τα δείγματα εγγράφων.

Τα μηνύματα όμως συνεχίζονταν και γίνονταν ολοένα και πιο απειλητικά. Γυναίκες νόμιζαν ότι διατηρούσε παράνομο δεσμό με τους συζύγους της και άλλοι ότι τους είχε στείλει το βιογραφικό της σε κάποια «ακατανόητη γλώσσα» (όπως και σε άλλα δείγματα, χρησιμοποιήθηκε το γνωστό σε όλους “Lorem ipsum”). Υπήρξαν και κάποιοι που την κατηγορούσαν ότι χάκαρε τον λογαριασμό τους.

Όπως αναφέρει μάλιστα και το Business Insider, κάποιος άγνωστος άρχισε να γράφει ένα «μυθιστόρημα» στο διαδίκτυο με πρωταγωνίστρια την ίδια. Όπως αναφέρει ο συγγραφέας, εμπνεύστηκε από τα Google Docs, όταν είδε σε όλα τα αρχεία το όνομά της.

«Εάν η Casey υπήρχε στ' αλήθεια, πώς θα ήταν;», αναρωτιέται ο άγνωστος συγγραφέας.

Τελικά, η Casey Baumer αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από την ίδια την Google. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει σύντομα τα ονόματα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα