Πως ενδοσκόπια από ελληνικά νοσοκομεία κατέληξαν σε καρτέλ ναρκωτικών της Κολομβίας

Πλήγμα σε διεθνικό κύκλωμα διακίνησης κλεμμένου ιατρικού εξοπλισμού από δημόσια νοσοκομεία κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από μεθοδική έρευνα εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθούν δύο μέλη του κυκλώματος, που εμπλέκονται σε κλοπές ιατρικού εξοπλισμού από νοσοκομεία της Ελλάδας για λογαριασμό καρτέλ ναρκωτικών της λατινικής Αμερικής.

Στη Φρανκφούρτη συνελήφθη στις 3 Δεκεμβρίου 2017 μία 25χρονη Κολομβιανή,

η οποία φέρεται να είχε το ρόλο της παραλήπτριας των κλεμμένων ενδοσκοπίων.

Στα χέρια των Αρχών της Μπογκοτά έπεσε στις 5 Νοεμβρίου και ένας 50χρονος Κολομβιανός, ο οποίος φέρεται να ταξίδεψε τον περασμένο Μάιο αεροπορικώς στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις επιθέσεις στα νοσοκομεία της Αττικής, της Λαμίας, της Λάρισας και του Βόλου.

Οι δυο συλληφθέντες αναμένεται να εκδοθούν στη χώρα μας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και της Ιντερπόλ.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο ενδοσκόπια αξίας 500.000 ευρώ που είχαν κλαπεί στις 15 Μαΐου 2017 από το νοσοκομείο Άγιος Σάββας, εντοπίστηκαν στην Κολομβία και επεστράφησαν στο νοσοκομείο. Το ίδιο έγινε και με τα δύο ενδοσκόπια που αφαιρέθηκαν από το νοσοκομείο της Λάρισας.

Οι Αρχές αναζητούν πλέον ακόμα τρία άτομα, μέλη του ίδιου κυκλώματος, που εμπλέκονται στις επιθέσεις που έγιναν στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους μία Κολομβιανή, η οποία είχε προσποιηθεί την άρρωστη στον Άγιο Σάββα λίγες ημέρες πριν την επίθεση με σκοπό να παραδώσει στους συνεργούς της όλες τις πληροφορίες για τους χώρους του νοσοκομείου. Από τις εκπομπές των σημάτων των τηλεφώνων τους προέκυψε ότι πριν την επίθεση στον «Άγιο Σάββα», οι δράστες είχαν προχωρήσει σε κατοπτεύσεις στην «Ευρωκλινική» και στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Μετά την κλοπή στην Αθήνα τα μέλη του κυκλώματος κινήθηκαν προς τη Λαμία, στη συνέχεια προς το Βόλο και στη συνέχεια στη Λάρισα. Οι κάμερες των σταθμών διοδίων κατέγραψαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Οι Αρχές της Μπογκοτά είχαν ενημερώσει τον περασμένο Ιούνιο τους Έλληνες αξιωματικούς ότι -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους- οι κλοπές στην Ελλάδα έγιναν κατ’ εντολή καρτέλ ναρκωτικών από την Κολομβία, που χρειάζονταν τα ενδοσκόπια για να ελέγχουν τα μέλη των κυκλωμάτων τους και να μην μπορεί κανείς που εργάζεται για τα καρτέλ να κλέβει ναρκωτικά με τη μέθοδο της κατάποσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα