Πέθανε ο μεγάλος τραγουδιστής Κριστόφ
Ο Γάλλος τραγουδιστής Κριστόφ, 74 ετών, ερμηνευτής των μεγάλων επιτυχιών “Aline”, “Mots Bleus” και “Oh! Mon Amour”, πέθανε από επιπλοκές πνευμονικής νόσου, δήλωσε η σύζυγός του Βερονίκ Μπεβιλακά, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.
Ο δημιουργός, συνθέτης και ερμηνευτής κατείχε μια μοναδική θέση στο γαλλικό τραγούδι. Ο μουσικός που δεν σταματούσε να πειραματίζεται ήταν ιδιαίτερα σεβαστός από τη νέα γενιά.
Ο Ντανιέλ Μπεβιλακά όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε νοσηλευτεί και εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας στις 26 Μαρτίου σε νοσοκομείο του Παρισιού για εμφύσημα (πνευμονική νόσος), πριν μεταφερθεί στη Βρέστη, στη δυτική Γαλλία.
″Ο Κριστόφ έφυγε. Παρά την αδιάκοπη αφοσίωση των γιατρών και των νοσηλευτών, οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν”, έγραψαν η σύζυγός του και η κόρη του Λουσί σε ανακοίνωση.
Η σύζυγός του δεν ανέφερε ποτέ την νόσο Covid-19 στις ανακοινώσεις της και, όταν ρωτήθηκε τηλεφωνικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, επέμεινε στο πρόβλημα του ”εμφυσήματος”.
Η γαλλική εφημερίδα Le Parisien είχε γράψει κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του Κριστόφ ότι ο μουσικός είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, κάτι που ο ατζέντης του τραγουδιστή δεν είχε επιβεβαιώσει.
Ο καλλιτέχνης γνώρισε την επιτυχία από το 1965 με το τραγούδι “Aline”.
Η ανακοίνωση της νοσηλείας του και στη συνέχεια η μεταφορά του στη Βρέστη είχε προκαλέσει συγκίνηση στον κόσμο του θεάματος, με καλλιτέχνες και προσωπικότητες να γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσά τους ο Γάλλος συνθέτης Ζαν-Μισέλ Ζαρ, ο οποίος είχε συνεργαστεί στενά σε δύο από τα σημαντικότερα άλμπουμ του Κριστόφ - και στα ομώνυμα εμβληματικά τραγούδια τους - “Les Paradis Perdus”, 1973 και “Les Mots bleus”, 1974.
Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Κριστόφ συνόψισε την καριέρα του λέγοντας: ”Έζησα όμορφες και δύσκολες στιγμές”, αλλά ”και οι δύσκολες στιγμές μου ήταν όμορφες”.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έκτακτο-Κορωνοϊός: Στους 108 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξαν άλλοι δύο άνδρες σε Αθήνα και Πτολεμαΐδα
- Τι ώρα ανοίγουν τα σούπερ μάρκετ σήμερα Μεγάλη Παρασκευή
- Στεφανία Λυμπερακάκη: Έχω σοκαριστεί για συνεργάτη μου που χαροπαλεύει
- Κορονοϊός: Τσιόδρας και Χαρδαλιάς παίρνουν «ρεπό» - Πότε ξαναβγαίνουν για ενημέρωση;
- Κορωνοϊός: Η αντεπίθεση της γρίπης το 1918 προειδοποιεί την Ελλάδα το 2020
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ άργησε να αντιδράσει
- ΟΑΕΔ: Πώς θα καταβληθούν τα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους
- Χρέη και φόροι σε πολλές δόσεις
- Φυλακές Κορυδαλλού: Αυτές είναι οι 12 νέες πτέρυγες – Ολο το σχέδιο μετεγκατάστασης
- Έρευνα-Το μεγάλο ταμπού: Πόσα λίγα ξέρουμε για τις τελευταίες στιγμές της ζωής και το θάνατο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Πέθανε ο μεγάλος τραγουδιστής Κριστόφ
- Ανάμεικτα σήματα από τη Γερμανία
- Αιφνιδιαστική ανακοίνωση από την Κίνα: Αναθεωρεί κατά 50% τον συνολικό αριθμό των θανάτων
- Τα πρώτα γρήγορα τεστ ανίχνευση κορονοϊού από την Emirates
- Ο Τραμπ ξαναβάζει μπροστά την Αμερική (με πάνω από 2.000 ημερησίως)
- Με την Ιταλία
- Οι άστεγοι στην Ευρώπη την εποχή του Covid - 19
- Επιδότηση επιτοκίου ενήμερων δανείων: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι επιχειρήσεις που πλήττονται
- Ο μακρύς δρόμος προς την Ανάσταση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πιο εύκολα μολύνονται από μικρόβια τα χαρτονομίσματα του ευρώ παρά τα κέρματα
- Δωρεάν δημόσια εκπαίδευση με κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό
- Νέα στοιχεία για το τρομακτικό οπλοστάσιο της Βόρειας Κορέας φέρνει στο φως ο… Κιμ Γιονγκ Ουν! (pics)
- Χαρίτσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες στη Βουλή για το «μαξιλάρι» (vid)
- Μένουμε Σπίτι: Αυξήθηκε 100% η κατανάλωση πασατέμπου και ποπ κορν
- Κορονοϊός και άλλα δεινά: Πάσχα, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές που δεν γιορτάστηκαν ποτέ στην Ελλάδα
- Αυτά είναι τα μυστικά της γιαγιάς για την τέλεια σπιτική μαγειρίτσα
- ΠΑΟΚ: Στην αντεπίθεση με… κυνήγι κατά Ολυμπιακού
- Κορονοϊός: Η πιο τυχερή οικογένεια του κόσμου - Δείτε πού έχει εγκλωβιστεί (pics)
- Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Ποιοι ήταν οι ηθοποιοί που είχαν επιλεγεί αρχικά για το ρόλο;