Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σταθούλης, βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα

Ο Νίκος Σταθούλης, δημοσιογράφος, προσωπικός βιογράφος του Αλέξανδρου Ιόλα και σύμβουλος τέχνης, έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο. 

Ο Νίκος Σταθούλης είχε γεννηθεί στην Αθήνα. Σπούδασε δραματική τέχνη στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη και δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας (1980).

Σε ηλικία 23 ετών γνώρισε τον ζωγράφο Μίνω Αργυράκη και οργάνωσε ατομικές του εκθέσεις.

Το 1983 γνώρισε τον αλεξανδρινό

μαικήνα της σύγχρονης τέχνης Αλέξανδρο Ιόλα, με προτροπή του οποίου έγινε ο προσωπικός του βιογράφος.

Από το 1983 συνεργάστηκε σε περιοδικά, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ως σχολιαστής πολιτιστικών γεγονότων (”Ένα”, ”Καθημερινή”, ”Σκάι TV”, ”Ρ/Σ Σκάι 100,3″, “Status”, “Blue”).

Το 1989 συγκρότησε ένα από τα πλέον ενήμερα αρχεία κλαπέντων, πλαστών και αμφισβητουμένων έργων τέχνης ιδιωτικών συλλογών.

Το 1996 άνοιξε και εξέθεσαν στην αίθουσα τέχνης Down Town Art Gallery, στην περιοχή του Ψυρρή, οι: Τάκις, Ράουσενμπεργκ, Γουόρχολ, Λαλάν, Ζαν Τινγκελί, Νίκι ντε Σαν Φαλ, Μιρό, Πικάσσο, Μαξ Ερνστ, Αλέξη Ακριθάκη, Ευγένιο Σπαθάρη, Μίνω Αργυράκη, Σωκράτη Σωκράτους, Μάρθα Λυμπέρη, Χριστόφορο Κοτέντο. 

Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν ως σύμβουλος τέχνης σε ιδιωτικές συλλογές.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Πώς θα είναι το μουσείο του μέλλοντος; Η βιωσιμότητα, ο ψηφιακός κόσμος και η ποπ κουλτούραΗ θρυλική βίλα του Αλέξανδρου Ιόλα αποκαθίσταται και μετατρέπεται σε Κέντρο ΠολιτισμούΟ Ιόλας, ο Γουόρχολ κι ο Μαρξ
Keywords
Τυχαία Θέματα