Πέθανε η "Βασίλισσα" του σασπένς και των best-seller, Μαίρη Χίγκινς Κλάρκ

Η Μαίρη Χίγκινς Κλάρκ, συγγραφέας των αστυνομικών θρίλερ που πρωταγωνιστούν στις λίστες των ευπώλητων εδώ και δεκαετίες, πέθανε στις 31 Ιανουαρίου, σε ηλικία 92 ετών.

Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε από την κόρη της, Κάρολ Χίγκινς Κλαρκ, η οποία είναι επίσης συγγραφέας αστυνομικών θρίλερ.

Η Μαίρη Χίγκινς Κλαρκ, τα βιβλία της οποίας έχουν ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ,

έγραφε μέχρι προσφάτως και το τελευταίο βιβλίο της εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο είναι εθισμένοι στα μυθιστορήματά της και σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκδότη της, Simon & Schuster, και τα 56 βιβλία που εκδόθηκαν στην ζωή της, έγιναν best-seller.

Η Μαίρη Χίγκινς Κλάρκ ήθελε να γράφει ιστορίες που θα έκαναν τον αναγνώστη να πει: ”Θα μπορούσε να είμαι εγώ. Θα μπορούσε να είναι η κόρη μου. Θα μπορούσε να συμβεί και σε μένα”. Οι περισσότεροι ήρωές της είναι γυναίκες, οι ”κακοί” είναι άντρες κι όπως είχε δηλώσει κατ΄επανάληψη, έγραφε για ”καλούς ανθρώπους, οι ζωές των οποίων υφίστανται εισβολή”.

Γεννήθηκε στο Μπρόνξ, την παραμονή Χριστουγέννων του 1927. Ο πατέρας της, ένας Ιρλανδός μετανάστης, πέθανε όταν εκείνη ήταν 11 χρονών, αφήνοντας τη μητέρα της με τρία παιδιά. Το 1949 η Μαίρη Χίγκινς παντρεύτηκε τον Γουόρεν Κλάρκ, ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή το 1964. Η Μαίρη Χίγκινς Κλαρκ ήταν 37 ετών και έμεινε χήρα με τέσσερα παιδιά. Παρ′ όλο που υποχρεώθηκε να βρεί δουλειά, δεν σταμάτησε την αγαπημένη της ασχολία. Ξυπνούσε από τα χαράματα για να γράψει, πριν στείλει τα παιδιά της σχολείο και πάει στην δουλειά της.

Παντρεύτηκε άλλες δύο φορές. Ο πρώτος γάμος της ήταν σύντομος, αλλά ο δεύτερος, το 1996, κράτησε μέχρι το 2018, όταν πέθανε ο τρίτος σύζυγός της, Τζον Κονχίνι. Η Μαίρη Χίγκινς Κλαρκ άφησε πίσω της πέντε παιδιά, έξι εγγόνια και δύο δισέγγονα.

Δέκα από τα βιβλία της έγιναν κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες. Είχε λάβει πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων το Χρυσό Μετάλλιο της Τιμής από την Αμερικανο-Ιρλανδική Ιστορική Εταιρεία, το Grand Prix de Litterature Policiere της Γαλλίας το 1980. Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου και ήταν επίτιμη διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Φόρνταμ και άλλων δεκαπέντε εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Στα ελληνικά έχουν κυκλοφορήσει τα εξής βιβλία της:

(2015)Δανεική καρδιά, Μεταίχμιο(2014)Ένοχη νύχτα, Μεταίχμιο(2003)Ο κύκλος της ενοχής, Bell / Χαρλένικ Ελλάς(2002)Τα χαμένα κορίτσια, Bell / Χαρλένικ Ελλάς(2001)Είσαι δική μου, Bell / Χαρλένικ Ελλάς(2000)Κάνε πως δεν τη βλέπεις, Bell / Χαρλένικ Ελλάς(1999)Στο φως του φεγγαριού, Bell / Χαρλένικ Ελλάς(1997)Άσε με να σε λέω αγαπημένη, Bell / Χαρλένικ Ελλάς ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ O Πάουλο Κοέλιο διέγραψε παιδικό βιβλίο που έγραφε με τον Κόμπι Μπράιαντ Αρχιτεκτονικός Oδηγός Αθηνών: Ματιές στην πόλη με αφορμή ένα υπέροχο βιβλίο Το κύκνειο άσμα του Αντονι Μπουρντέν κυκλοφορεί μετά θάνατον
Keywords
Τυχαία Θέματα