Πάνω από 250.000 οι νεκροί στην Λ. Αμερική - Συνεχίζεται η έξαρση σε Βραζιλία, Μεξικό

Στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ξεπέρασαν τους 250.000, σύμφωνα με τις καταμετρήσεις που κάνουν ανεξάρτητα το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς με βάση επίσημες ανακοινώσεις κυβερνήσεων.

Η περιφέρεια αυτή, που μετρά 620 εκατομμύρια κατοίκους, είχε καταγράψει επίσημα 250.969 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 6.463.245 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 ως σήμερα Πέμπτη στη 01:00 (ώρα Ελλάδας).

Η χώρα η οποία θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα εξαιτίας της πανδημίας στην περιφέρεια είναι

η Βραζιλία, με 112.304 νεκρούς, εκ των οποίων οι 1.204 υπέκυψαν μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες.

Βραζιλία: 112.000 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 1.204 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 45.323 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πλέον ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία έχει φθάσει τους 112.304 νεκρούς επί συνόλου 3.501.975 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα του βραζιλιάνικου υπουργείου Υγείας.

Μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα τα επίσημα στοιχεία, εξηγώντας ότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός τεστ στη γιγαντιαία χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων.

Με τον ημερήσιο απολογισμό αυτόν, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπέρασε πλέον τους 250.000 νεκρούς.

Μεξικό: 59.100 θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 625 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 6.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε τους 59.106 νεκρούς επί συνόλου 543.806 μολύνσεων.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης επισημαίνουν όμως ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Αργεντινή: Ρεκόρ 8.225 νέων κρουσμάτων σε μια μέρα

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 μέσα σε μια ημέρα ως εδώ, 8.225 κρούσματα.

Συνολικά στη χώρα της Λατινικής Αμερικής των 44 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν καταγραφεί 320.871 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 6.517.

Το θλιβερό ρεκόρ καταγράφηκε τρεις ημέρες μετά τη νέα διαδήλωση της αντιπολίτευσης στο κέντρο του Μπουένος Άιρες για να απαιτήσει από την κυβέρνηση να τερματίσει τα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλει, τα οποία οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση θεωρούν πως περιορίζουν τις ατομικές ελευθερίες τους.

Η συγκέντρωση στο Μπουένος Άιρες δεν ήταν η πρώτη του είδους, ήταν όμως η μεγαλύτερη αριθμητικά. Παρόμοιες διαδηλώσεις έγιναν εξάλλου την ίδια ημέρα σε άλλες πόλεις της Αργεντινής.

Οι κινητοποιήσεις ακολούθησαν την ανακοίνωση της κυβέρνησης του κεντροαριστερού προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες πως παρατείνονται μέχρι την 30ή Αυγούστου τα περιοριστικά μέτρα στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, όπου συγκεντρώνεται το 90% των μολύνσεων από τον κορονοϊό στην Αργεντινή.

Η κυβέρνηση επέβαλε την 20ή Μαρτίου καραντίνα σε όλη την Αργεντινή, αλλά χαλάρωσε σταδιακά τα μέτρα σε μεγάλο μέρος της επικράτειας. Όμως κατόπιν, ο περιορισμός έγινε αυστηρότερος στις περιοχές όπου καταγράφηκε μεγάλη αύξηση της διασποράς του ιού.

Ινδία: Τα κρούσματα πλησιάζουν τα 3 εκατομμύρια

Η Ινδία πλησίασε ακόμη περισσότερο σήμερα το ορόσημο των τριών εκατομμυρίων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, καθώς επιβεβαιώθηκαν 68.898 νέα μέσα στις προηγούμενες 24 ώρες, με βάση τα δεδομένα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Το σύνολο των περιπτώσεων μόλυνσης από τον κορονοϊό ανέρχεται πλέον σε 2,9 εκατομμύρια.

Το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν επίσης άλλοι 983 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό στη γιγαντιαία χώρα να φθάνει τους 54.849 νεκρούς ως εδώ.

Η Ινδία είναι η χώρα της Ασίας η οποία υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού. Κατατάσσεται εξάλλου τρίτη στον πλανήτη ως προς των αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

ΗΠΑ: 1.068 θάνατοι

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Πέμπτη άλλοι τουλάχιστον 1.068 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο να φθάνει πλέον τους 174.254 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Το ίδιο διάστημα, επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 43.422 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει πλέον τα 5,59 εκατομμύρια. Ο αριθμός των κρουσμάτων παρουσίασε μεν ελαφριά μείωση από αυτόν της προηγουμένης (44.043), αλλά παραμένει υψηλός στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα παγκοσμίως εξαιτίας της πανδημίας.

Στην Καλιφόρνια, που έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική επικράτεια, υπέκυψαν ακόμη 136 ασθενείς, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται σε 11.827, ενώ επιβεβαιώθηκαν άλλες 6.029 μολύνσεις, με το σύνολό τους στην πολιτεία να φθάνει τις 653.339.

Νέα Ζηλανδία: Αναβάλλεται η άρση του lockdown στο Όκλαντ

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 11 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ανέβαλαν τη λήψη απόφασης για την χαλάρωση των περιοριστικών στη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Όκλαντ, για την προσεχή εβδομάδα.

Οι εννέα περιπτώσεις θεωρείται πως ήταν μολύνσεις στην κοινότητα και δύο εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν διευκρίνισε ότι σκοπεύει να ανακοινώσει τη Δευτέρα εάν θα χαλαρώσει το λοκντάουν στο Όκλαντ και τα — λιγότερο αυστηρά — μέτρα που εφαρμόζονται στην υπόλοιπη χώρα.

Ως αυτό το στάδιο, οι νεοζηλανδικές αρχές καταγράφουν πάνω από 1.300 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 22 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Ν. Κορέα: Τα περισσότερα κρούσματα από 8 Μαρτίου

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας προειδοποίησαν σήμερα ότι η εστία μόλυνσης κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Σεούλ κινδυνεύει να εξαπλωθεί, αφού χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση συντηρητικών πολιτικών ομάδων την προηγούμενη εβδομάδα.

Αν και πολλά από τα κρούσματα του νέου κύματος covid-19 στη χώρα αφορούν μέλη μιας εκκλησίας, κάποια από τα οποία συμμετείχαν και στη συγκέντρωση, Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι εξήγησαν ότι περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ προκειμένου να αποφευχθεί η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε ότι 324 νέα κρούσματα covid-19 εντοπίστηκαν την Πέμπτη στη χώρα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 16.670, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 309.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων στη Νότια Κορέα από τις 8 Μαρτίου.

«Είναι μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση», υπογράμμισε ο υφυπουργός Υγείας Κιμ Γκανγκ-λιπ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεντρώσει τα ονόματα όλων όσοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση, καθώς και τα ονόματα των οδηγών που μετέφεραν τους πολίτες στη Σεούλ από άλλες περιοχές της Νότιας Κορέας, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η Νότια Κορέα ήταν μία από τις πρώτες χώρες εκτός Κίνας όπου εξαπλώθηκε η επιδημία του κορονοϊού, όμως η εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών των ασθενών καθώς και τα πολλά διαγνωστικά τεστ που διενήργησαν οι αρχές βοήθησαν να θέσουν υπό έλεγχο γρήγορα την κατάσταση.

Τώρα οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι στρέφονται ξανά στις μεθόδους αυτές για να περιορίσουν το νέο κύμα μολύνσεων, ενώ ζητούν από όσους ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με κρούσματα να υποβληθούν σε τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα.

Στη Σεούλ και σε γύρω πόλεις η κυβέρνησης έχει επιβάλει εκ νέου κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, περιορίζοντας τις μεγάλες συγκεντρώσεις, απαγορεύοντας την παρουσία πιστών στις λειτουργίες των εκκλησιών και κλείνοντας μπαρ, νυχτερινά κέντρα και ίντερνετ καφέ.

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα χιλιάδες Νοτιοκορεάτες γιατροί πραγματοποίησαν απεργία σήμερα για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών ιατρικής.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών που εισάγονται στις ιατρικές σχολές κατά 4.000 τα επόμενα δέκα χρόνια, προκειμένου, όπως λέει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει κρίσεις της δημόσιας υγείας, όπως η πανδημία covid-19.

Όμως η Κορεατική Ιατρική Ένωση απαντά ότι η χώρα διαθέτει παραπάνω από αρκετούς γιατρούς.

Αυστραλία: Μειώθηκαν τα κρούσματα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 5 εβδομάδων

Οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, η οποία έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της τρέχουσας φάσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 179 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον χαμηλότερο αριθμό τις τελευταίες πέντε εβδομάδες και πλέον.

Οι απολογισμοί των τελευταίων ημερών εντείνουν την αισιοδοξία που εκφράζουν οι αρχές, που εκτιμούν ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Μελβούρνη και η απόφαση να κλείσουν τομείς της οικονομίας της Βικτόριας απέτρεψαν την εξάπλωση στην υπόλοιπη χώρα.

Μία ημέρα νωρίτερα, είχαν καταγραφεί 240 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Καταγράφηκαν άλλοι εννέα θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, έναντι 13 την προηγουμένη.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού συνολικά στην Αυστραλία ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε τουλάχιστον 471 νεκρούς επί συνόλου 24.000 και πλέον μολύνσεων. Οι αριθμοί αυτοί είναι αισθητά χαμηλότεροι από εκείνους που έχουν καταγράψει άλλες οικονομικά ανεπτυγμένες χώρες.

Αίγυπτος: Τα λιγότερα κρούσματα από 10 Απριλίου

Το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 111 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο χαμηλότερος αριθμός που έχει καταγραφεί από τη 10η Απριλίου, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό από τα μέσα του Φεβρουαρίου στην πολυπληθέστερη αραβική χώρα να φθάνει τους 97.025.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρέμεινε κάτω από τα διακόσια για 19η συνεχόμενη ημέρα. Οι περιπτώσεις μόλυνσης είχαν αρχίσει να ξεπερνούν τις 200 ημερησίως την 23η Απριλίου και ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας θεωρείται πως είχε φθάσει στην κορύφωσή του στην Αίγυπτο την 19η Ιουνίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 1.774 κρούσματα σε 24 ώρες.

Ακόμη 15 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει έτσι τους 5.212 νεκρούς, πρόσθεσε το αιγυπτιακό υπουργείο Υγείας. Τις τελευταίες επτά συνεχόμενες ημέρες, έχουν ανακοινωθεί λιγότεροι από 20 θάνατοι. Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων (97) είχε καταγραφεί στα μέσα Ιουνίου, κατά τα στοιχεία του υπουργείου.

Άλλοι 909 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται πως ιάθηκαν ανέρχεται σε 63.462.

Κίνα: 22 κρούσματα, όλα εισαγόμενα

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 22 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακόμη 47 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν το προηγούμενο 24ωρο και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 491 ασθενείς, οι 20 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου ο κορονοϊός έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 84.917 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

(Με πληροφορίες από Reuters, AFP, AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ: Αμερικανοί παιδίατροι στην HuffPost Greece: Τα σχολεία να ανοίξουν μόνο με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας «Τα πράγματα δεν πάνε καλά» προειδοποιούν οι ισπανικές αρχές για τον κορονοϊό Δοκιμές εμβολίου για τον κορονοϊό σε 60.000 άτομα από τη Johnson & Johnson
Keywords
βραζιλια, αμερικη, μεξικο, νεκροι, υφυπουργός υγείας, ελλαδα, νέα, τεστ, διαδηλωσεις, υφίσταται, ηπα, lockdown, κορεα, απεργια, αιγυπτος, ιουνίου, κορονοϊός, reuters, afp, σχολεια, Johnson, απεργια 17 δεκεμβριου, απεργια 20 δεκεμβριου, απεργια 21 δεκεμβριου, απεργια οσε, απεργια 22 δεκεμβριου, απεργια 23 δεκεμβριου, απεργια 27 δεκεμβριου, απεργιες σημερα, απεργια 28 δεκεμβριου, απεργια 30 δεκεμβριου, απεργια 31 δεκεμβριου, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, εκλογες ηπα, κρουσματα σημερα, ξανα, μια ημερα, χωρες, αργεντινη, αυστραλια, ημερησια, ηπα, θανατος, ιατρικη, ινδια, ονοματα, οροσημο, ρυθμος, σχολες, τεστ, afp, reuters, αυξηση, αισιοδοξια, απε, εβδομαδες, γινεται, γιατροι, δευτερο, δευτερα, διαστημα, εγινε, εβδομαδα, εμφάνιση, επτα, εστια, ιδια, ιδιο, ιντερνετ, υφίσταται, υφυπουργος, κυβερνηση, κυμα, ληψη, μειωση, νοσοκομεια, οκλαντ, πεμπτη, πηγη, πολιτεια, πυλες, ρεκορ, σεουλ, συγκεντρωση, σχεδια, υπουργειο υγειας, τριτη, υφυπουργός υγείας, φορα, ωρες, εννεα, ενωση, χωρα, υπουργειο, ιουνίου, πληροφοριες, υγειας
Τυχαία Θέματα