Πάνω από 200 Βρετανοί το έσκασαν από την καραντίνα σε χιονοδρομικό κέντρο στην Ελβετία

Πάνω από 200 Βρετανοί σκιέρ το έσκασαν από την καραντίνα τους και έκαναν σκι στο ελβετικό χιονοδρομικό κέντρο του Βερμπιέ. Οι Βρετανοί αυτοί που έκαναν διακοπές στην Ελβετία, έπρεπε να κάνουν δεκαήμερη καραντίνα, αφού από τις 14 Δεκεμβρίου η ελβετική κυβέρνηση είχε αποφασίσει να μπαίνουν σε καραντίνα δέκα ημερών οι ταξιδιώτες που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω της μετάλλαξης. Σταμάτησε επίσης τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Αφρική στις 20 Δεκεμβρίου.

Οι περιορισμοί αυτοί με τις υποχρεωτική καραντίνα αφορούσαν επίσης στους

εκατοντάδες Βρετανούς τουρίστες που είχαν προγραμματίσει να περάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές στο Βερμπιέ, ένα αλπικό χωριό που έχει το παρατσούκλι «Μικρό Λονδίνο» αφού οι Βρετανοί επισκέπτες αποτελούν το 20% των τουριστών κατά τη διάρκεια μιας τυπικής χειμερινής περιόδου.

Οι ελβετικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν 420 επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, στους οποίους επιβλήθηκε καραντίνα. Ωστόσο, σχεδόν 200 από αυτούς, σύμφωνα με την εφημερίδα SonntagsZeitung, έφυγαν κρυφά. Όπως είπε ο εκπρόσωπος της κοινότητας Μπάνιε, ο Ζαν-Μαρκ Σαντόζ, πολλοί τήρησαν την καραντίνα για μία ημέρα και μετά το έσκασαν μέσα στη νύχτα. Οι ξενοδόχοι αντιλήφθηκαν τι συνέβη όταν είδαν ότι έμειναν άθικτοι οι δίσκοι με το πρωινό τους. «Δεν μπορούμε να τους κατηγορήσουμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις η καραντίνα ήταν αβάσταχτη. Φανταστείτε να μένετε τέσσερις άνθρωποι σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου 20 τετραγωνικών μέτρων», πρόσθεσε. Οι τουρίστες έφυγαν «κάπως ενοχλημένοι με την Ελβετία» και με την αίσθηση ότι «έπεσαν σε παγίδα», εξήγησε.

Στην Ελβετία έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δύο κρούσματα της νέας μετάλλαξης του SARS-CoV-2 και ένα στο γειτονικό Λιχτενστάιν. Έχουν επίσης εντοπιστεί δύο κρούσματα της μετάλλαξης που πρωτοεμφανίστηκε στη Νότια Αφρική.

Πηγές: Guardian, BBC

πριν φυγετε Καναδάς: Ζευγάρι βρέθηκε θετικό στη μετάλλαξη του νέου κορονοϊού παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε Νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2 εντοπίστηκε στη Νιγηρία Θεσσαλονίκη: Νέα μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα - Αναζητείται και η «βρετανική» μετάλλαξης
Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάνω, 200 Βρετανοί, Ελβετία,pano, 200 vretanoi, elvetia